Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Wrz 2011 21:13 

Witam,

Około 7.01.2012 wybieram się do Kolumbii i planuję najpierw zwiedzić Centralną Amerykę od Panamy do Gwatemali,a potem jeszcze chcę polecieć do Limy w Peru.
Planuję kupić bilet najpierw do Cartageny w Kolumbii,a stamtąd poruszać się wszystkimi dostępnymi środkami transportu i z Gwatemali po swiętach wielkanocnych wybrałabym się najpierw do Quito w Ekwadorze i potem do Limy,a stamtąd ewentualnie powrót do Polski około połowy czerwca.
Czy znacie jakieś możliwości zakupu biletu open na te kraje albo arond the world?

Nie mam pojęcia jak zaplanować podróż samolotem,aby mnie to w miarę nie za drogo wyniosło.

Czy macie jakieś doświadczenia w podróżowaniu po tych krajach???
 Profil Relacje PM off  

Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel
#2 PostWysłany: 26 Wrz 2011 12:05 

z biletem takim otwartym to chyba bedzie ciezko na ten rejon świata..
musisz zdawać sobie sprawe że każde połączenia lotnicze w ameryce środkowej są cholernie drogie (brak odpowiednika naszych tanich przewoźników)
mieszkałem przez 1,5roku w Kostaryce i starałem się zwiedzać co można dookoła ale niestety ograniczone środki finansowe i zaporowe ceny troszke moje zapały ostudzały... najlepiej po ameryce środkowej podróżować busami.. chociaż wiadomo że czasowo zbyt korzystne to nie jest. z kostaryki na południe do panamy podróż to około 18 godzin cena w 2 strony 100$. do kolumbii oficjalnie drogi nie ma.chyba że zdecydujesz się statkiem (około4-5 dni+ postój w rajskich wyspach San Blas-polecam!! ale też jest to wydatek około 400 dolarów z tego co słyszałem). z Kostaryki do nikaragui jest znacznie bliżej bo około 8 godzin i taniej bo 40 dolarów. busy są też do hondurasu,salwadoru i gwatemali - wyprawa trwa od dnia w góre =dochodzą koszty noclegu albo kima w terminalu (busy mają postoje nocne w swoich bazach). udało mi się odwiedzić Gwatemalę bo akurat copa airlines miała promo i wyszło mi niecałe 100 dolków za round trip (taniej niż za autobus i zdecydowanie szybciej)
opuszczenie ameryki środkowej to już zdecydowanie większy wydatek.. wylot z któregokolwiek miejsca (panama/kostaryka/gwatemala) do Wenezueli, chile, peru, itp to wydatek minimum 1000$ (round trip) Kolumbia jest troche tańsza bo da się znaleźć po 600 ale z reguły 800...
pozdrawiam i powodzenia:)

#3 PostWysłany: 26 Wrz 2011 15:14 

Hej Joseph!
Dzięki wielkie za te informacje, miło że się zainteresowałeś...Na pewno będę musiała jeszcze raz przeanalizowac dokładnie plan podróży.Koszty są rzeczywiście ogromne, dużo taniej wychodzi podróżowanie po krajach Ameryki Płd. Planuję przemieszczać się autobusami i statkiem poprzez wyspy San Blas, o których również wspomniałeś. Myślę,że od połowy stycznia do końca kwietnia powinno mi spokojnie wystarczyć czasu od Panamy do Gwatemali. Przaraża mnie tylko cena biletu powrotnego do Am.Płd...ok.1000 dolców to spory wydatek...może uda mi się trafić na jakąś promocję;-)
Ok,dzięki wielkie.Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Wrz 2011 13:18 

pamiętaj że ten 1000% to cena za round trip a z tego co rozumiem ty chcesz tylko one way a one way`e to też mają dziwne ceny... czasami wyjdzie drożej niż za rt..
warto zerkać na strony copa airlines i taca bo czasami rzucą jakieś ciekawe promocje , brać RT i wykorzystać go tylko w jedną stronę(ekwador-quito często jest w promocji)
koleżanka zrobiła trase z kostaryki aż po południowy mexyk w miesiąc haha wiec na pewno dasz rade :) czasu masz sporo więc odpada ci zabójcze tempo i fajnie to można rozplanować na pewno:)

#5 PostWysłany: 27 Wrz 2011 14:20 

Dzieki wielkie...bede obserwowala stronki i promocje. I pewnie jeszcze sie odezwe w razie jak bede potrzebowala jakies namiary z Kostaryki.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości