Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lip 2015 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Jako że nigdzie nie mogłem znaleźć solidnych informacji w tej kwestii, tworzę wątek, bo wierzę, że się przyda.

Pośrednik w wypożyczaniu aut, Auto Europe (AutoEurope) w niektórych wersjach krajowych (np. UK) oferuje "price match guarantee", gwarancję dopasowania ceny do najniższej znalezionej na rynku oferty o takich samych parametrach. Przez 6 tygodni monitorowałem ceny, żeby wynająć samochód do Norwegii (Sandefjord-Torp, TRF). Ceny cały czas oscylowały w granicach 4000zł za 19 dni (zdarzały się niższe, ale z limitem kilometrów, co w ogólnym rozrachunku byłoby drogie). 10 dni przed wyjazdem spadły do ~3400zł. Zdecydowałem się zarezerwować przez AutoEurope UK z gwarancją najniższej ceny. Zarezerwowałem auto mini/economy (ta sama cena) w Budget.

Następnego dnia widzę, że bezpośrednio na stronie Budget (http://www.BudgetInternational.com, konkretnie, bo na innych wersjach językowych były wyższe!) cena spadła o około 500zł! Stwierdziłem, że wypróbuję price match. Napisałem maila, dostałem po kilku godzinach odpowiedź, że trzeba dzwonić. Zadzwoniłem ze Skype na darmowy telefon w UK (można dzwonić na darmowe telefony typu 0800 ze Skype bez doładowywania konta). Przez 12 minut rozmawiałem z Zachiem, w tym czasie musiałem mu wysłać mailem screeshot lub linka do oferty z niższą ceną (takie linki np. w Budget są ważne tylko 30 minut). Ostatecznie Zach potwierdził, że faktycznie wszystko się zgadza i różnica w cenie (około 92 GBP) zostanie zwrócona na moją kartę. Dzisiaj (4 dni po rozmowie telefonicznej) kwota jest na moim koncie w mBank (rezerwacja była Visą debetową). Zwrot jest z jakiegoś powodu po lepszym kursie niż pobrana kwota, około 510zł wpłynęło.

A ostateczna ciekawostka jest taka: AutoEurope dopasowało ofertę Budget do zarezerwowanego auta w Budget... ofertą z wypożyczalni Hertz. Więc skończyłem z pojazdem zarezerwowanym w Hertz :-)
 Profil Relacje PM off  

Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości