Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:27 

Zbanowany
Będąc we Lwowie około południa jesteśmy skazani albo na czekanie do wieczora na autokary w stronę Warszawy z perspektywą nocnej podróży, albo na podróż w stronę Szegini. Istnieje jeszcze trzeci sposób na szybką podróż powrotną. Z Dworca Stryjskiego o 15 odchodzi autobus do Lublina za 112 UAH (ok. 45 zł), który przybywa do Lublina ok. 21, natomiast o 21:50 do Warszawy odchodzi PolskiBus za niewielkie pieniądze. W ten sposób ok. północy meldujemy się przy Metrze Wilanowska. Cała podróż od Lwowa może nas wynieść już od ok.55 zł (w zależności od kursu hrywni oraz cen na PB). Czasowo też jest korzystna, mimo przesiadek.
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w Szarm el-Szejk za 1899 PLN 🌴🏊 All inclusive w 4* hotelu z aquaparkiem 😎☀️ Tydzień w Szarm el-Szejk za 1899 PLN 🌴🏊 All inclusive w 4* hotelu z aquaparkiem 😎☀️
Wielkanoc na Korfu za 809 PLN 🌴🏛️ Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 🍴 Wielkanoc na Korfu za 809 PLN 🌴🏛️ Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 🍴
#2 PostWysłany: 06 Sty 2013 00:18 

niebieski
Trzeba jednak brać poprawkę na to, że czasem może się zdarzyć tak iż nie zdążymy na tego PB.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Sty 2013 13:54 

Zbanowany
kosa napisał(a):
Trzeba jednak brać poprawkę na to, że czasem może się zdarzyć tak iż nie zdążymy na tego PB.
Oczywiście, to ryzyko jest zawsze związane z przekraczaniem granicy między UA a PL. Osobiście testowałem ten sposób dwukrotnie, i dwukrotnie do Lublina docierałem na ok. 60-90 minut przed PB.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Wrz 2013 14:21 

niebieski
Ktoś się orientuję, czy to połączenie pociągu z Dworca Stryjskiego o 15 do Lublina jeszcze funkcjonuje ?

#5 PostWysłany: 06 Wrz 2013 14:29 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
paisas napisał(a):
Ktoś się orientuję, czy to połączenie pociągu z Dworca Stryjskiego o 15 do Lublina jeszcze funkcjonuje ?

ostatnio w Lublinie ten autobus czekał na dworcu, także funkcjonuje, tylko nie znam godzin. Zadzwoń na info. pksu w Lublinie
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Wrz 2013 14:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z dworca Stryjskiego, nie jadą pociągi ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Wrz 2013 14:41 

Zeus napisał(a):
Z dworca Stryjskiego, nie jadą pociągi ;)

A jaki ma to związek z autobusem ze Lwowa do Lublina?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Wrz 2013 14:45 

niebieski
Pewnie ma to związek, z moim postem 8-) przejęzyczenie z mojej strony :lol:

#9 PostWysłany: 06 Wrz 2013 15:00 

OK, teraz jest już jasne.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Paź 2013 07:11 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Mimo wszystko chyba jednak taniej i szybciej jest jechać do Szegini (23-26 hr) i tam przekroczyć granicę pieszo, oraz przedostać się za 2 zł do Przemyśla.
Jadąc jakimkolwiek transportem z Ukrainy gdy w PL masz inne połączenie, musisz wziąć stosowną poprawkę na oczekiwanie na przejściu granicznym. Czasem jest to 15 min, czasem 4h. Nie ma reguły.
Warto to uwzględnić w swoich planach.

#11 PostWysłany: 19 Lip 2014 16:21 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Słyszałem, że w Przemyślu sami ukraińscy kierowcy proponują przejazd za pewną opłatą pod każde miejsce we Lwowie. Mają gdzieś miejsce w Przemyślu gdzie oczekują na chętnych. Ktoś z forumowiczów może coś o tym napisać w szczególności o tym miejscu i ewentualnie o cenowej ofercie?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Lip 2014 16:51 

Na dworcu autobusowym, a gdzieżby indziej...
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Lip 2014 20:28 

krystoferson112 napisał(a):
Słyszałem, że w Przemyślu sami ukraińscy kierowcy proponują przejazd za pewną opłatą pod każde miejsce we Lwowie. Mają gdzieś miejsce w Przemyślu gdzie oczekują na chętnych. Ktoś z forumowiczów może coś o tym napisać w szczególności o tym miejscu i ewentualnie o cenowej ofercie?

W Przemyslu to nie wiem, ale w Szeginiach, zaraz za przejsciem granicznym jest kilku kierowcow gotowych podrzucic do Lwowa swoim autem.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Lip 2014 20:33 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
Miewałem tego typu propozycje właśnie idąc z przejścia w stronę autostancji. Proponowano podwózkę do Lwowa własnym autem, tylko nie pamiętam czy wołali ok 100hr czy 100 zł :(

#15 PostWysłany: 19 Lip 2014 20:39 

Doczu napisał(a):
Miewałem tego typu propozycje właśnie idąc z przejścia w stronę autostancji. Proponowano podwózkę do Lwowa własnym autem, tylko nie pamiętam czy wołali ok 100hr czy 100 zł :(

Jak to 100 hrywien to jak za darmo. Normalnie busik kosztuje 25 hrywien i 2 godziny tluczenia do Lwowa.

Natomiast kierowcy z okolic dworca kolejowego chcieli za podrzutke do Szegini ok. 300-350 hrywien.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość