Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Maj 2015 18:49 

Loty: 85
Kilometry: 234 712
niebieski
Witam serdecznie
Jestem już w Tajlandii ostatnie dni i niestety muszę jeszcze ponieść pewne wydatki a gotówka mi się skończyła. Mam pytanie w związku z tym do osób które może mają doświadczenie w tej kwestii. Czy korzystniej jest płacić kartą? (hotel nie pobiera ekstra prowizji z tego tytułu) czy też jednak wypłacić gotówkę? będę wdzięczny za szybką odpowiedz :)
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#2 PostWysłany: 17 Maj 2015 18:52 

Zapłacić kartą.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Maj 2015 19:13 

Loty: 85
Kilometry: 234 712
niebieski
dzięki za szybką odpowiedź :) aczkolwiek niestety muszę jednak też wypłacić parę groszy na drobne transakcje, ale dużą płatność która mi pozostała zapłacę kartą.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Maj 2015 22:08 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Więc w razie czego te grosze wypłać na jeden raz.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Maj 2015 22:33 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Weź pod uwagę, że większość bankomatów w Tajlandii (o ile nie wszystkie) pobiera dodatkowe opłaty za wypłatę gotówki oprócz tych, które skasuje Cię Twój bank. O ile się nic nie zmieniło, to jest to 150 BHT/transakcja, czyli całkiem sporo. Bardziej opłacalna może być wymiana EUR lub USD niż pobieranie drobnych kwot.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość