Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 09 Maj 2016 22:40 
Awatar użytkownika

Wiem czego NIE polecić. Wszystkiego firmy Acer. Wzięliśmy ze sobą w długą podróż tablet Acera i lapka 11 cali - 2 padły w pierwszym roku podróży (tuż po wygaśnięciu gwarancji). Na dodatek na innych kontynetach nie ma kto ich naprawić i nie mają części (szczególnie w Azji, nawet w HK nic nie było! w NZ już lepiej, ale drogo jak cholera)

Relacje na bieżąco można znaleźć tutaj: DC Adventures
Szersze info na blogu: www.dc-adventures.pl
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kos 💙 5* Blue Lagoon Resort z all inclusive i aquaparkiem za 2619 PLN Relaks na Kos 💙 5* Blue Lagoon Resort z all inclusive i aquaparkiem za 2619 PLN
Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️ Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️
#42 PostWysłany: 09 Maj 2016 23:48 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
myca007 napisał(a):
A ja sądzę troche inaczej - mam akurat iPada Air z LTE. Kupiłem z modemem, ale teraz zastanawiam się po co. Korzystam z niego głównie w zasięgu wifi, nie mam zwyczaju paradowania z tabletem po ulicy i korzystania z LTE. W takich sytuacjach gdy potrzebuje coś sprawdzić na szybko, wyciągam poprostu telefon z kieszeni i sprawdzam. Odpada ściąganie plecaka itd :)

Przemyślcie to dobrze, jeżeli różnica cenowa jest spora pomiędzy wersjami Wifi<->LTE, nie warto przepłacać. W przypadku Apple to koło 100E, więc za te pieniądze lepiej zabookować jakieś bilety ;)

Plusem jest GPS, który posiada tylko model z LTE. Przydaje się, bo można pobrać zawsze mapy offline, nie tylko w mieście ale np. podczas trekkingu w górach.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 10 Maj 2016 08:06 

niebieski
singielka_1976 napisał(a):
Potrzebuję aby w wygodny sposób podczas wyjazdów robić backup zdjęć, czyli albo do tabletu podpinam dysk zewnętrzny i aparat równocześnie albo mały, poręczny ultrabook, który w domu będzie mi działał wespół z monitorem.
Jako, że czas kupić nowego laptopa to rozważam różne opcje.

A może My Passport Wireless?
http://www.wdc.com/pl/products/products.aspx?id=1330
http://careerbreak.pl/2016/03/21/jak-pr ... w-podrozy/
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 09 Cze 2016 09:51 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 532 928
niebieski
Pisałem już wielokrotnie, ale warto jeszcze poszukać Lenovo Yoga 2 10 Z3745/2GB/32GB/Win8 FHD LTE. Idealny kompaktowy tablet z klawiaturą na BT z windowsem 10 działa rewelacyjnie. Ekran FullHD IPS szybki procek, działają na nim czytniki kart itp.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 10 Paź 2016 08:21 
Awatar użytkownika

niebieski
odgrzeje troche temat.
Ktos korzysta z Samsunga Galaxy Tab E 9,6 cala ?
Jak wrazenia ?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 10 Paź 2016 17:31 

srebrny
wydaje mi sie ze specyfikacja tego samsunga nie uzasadnia obecnej ceny, lepiej dolozyc do czegos lepszego

sam szukalem tableta w podobnym celu tylko na podroze (nawigacja, mapy, mail) i nie polece dell venue 7, wersja full z gps, lte, modem

nie wiem czy to kwestia androida czy ramu (tylko 1gb), ale strasznie zwisal, do tego stopnia ze przy darmowym lotniskowym internecie nie szlo zamowic ubera czy sprawdzic cokolwiek.

malo nie wyladowal w koszu albo na scianie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#47 PostWysłany: 08 Gru 2016 23:06 
Site Admin

to ja spróbuję odgrzać po raz drugi, bo @maarcin1938 się nie udało ;)

Potrzebuję kupić w tym miesiącu tablet. Potrzebuję do pracy, byle grat by się nadał byle mógł mieć neta z karty a nie z wifi, ale jak już kupować to od razu może tak by się przydał i w podróży. Widzę jako podstawową funkcjonalność internet/nawigacje (bo mój telefon zawodzi w tych tematach). Zależało by mi więc na lte, dobrej baterii, gps (by działał offline), płynnej pracy. Rozważam rozrywkę (filmy) - czy da się oglądać filmy na 10" ekranie w 2 osoby? Bo chyba większe to już za duży gabaryt (rozmiar/ciężar), na mniejszym nie wyobrażam sobie oglądania. Jeśli więc filmy to pewnie możliwość obsługi kart by dostępna większa pamięć była. Raczej za nowym będę się rozglądał, a nie używanym.

Dużo osób proponowało w tym temacie Lenovo Yoga 2, wydaje się spełniać kryteria, da się jeszcze je dostać za 1100zł w internetach. Dobry wybór? Coś innego proponujecie?

#48 PostWysłany: 09 Gru 2016 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
@‌Washington‌ ja od 1,5 roku jestem posiadaczem Samsunga T805 - spełnia on wszystkie wymagania, które nakreśliłeś. Ma 10,5 cala, ale obudowa jest na tyle zwarta, że tablety konkurencyjnych firm o mniejszym ekranie, gabarytowo zazwyczaj są większe. Ekran to super amoled, zatem znakomita jakość - oglądanie filmu w dwie osoby bezproblemowe.
 Profil Relacje PM off
Washington lubi ten post.

#49 PostWysłany: 09 Gru 2016 12:19 

srebrny
lubie ta stronke i maja czasem ciekawe zestawienia http://www.techradar.com/news/mobile-co ... ay-1079603

gdybym mial cos brac dzis, to w ciemno appla (po doswiadczeniu z iphone 6 vs android), ewentualnie Yoga
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 27 Kwi 2017 09:21 
Awatar użytkownika

srebrny
najnowsze Ipody są od 1700 w Ispocie(pewnie na rynku można trafić taniej)
chyba bym nie kupił czegoś za 250$ na drugim końcu świata, tylko dołożył do Ipoda

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 27 Kwi 2017 09:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Niezmiennie ewangelizuję w temacie: Lenovo Yoga Tablet 2 1051L LTE

Sprzęt idealny. Zwłaszcza w teren, na wyjazdy. Ponad 2 lata intensywnego użytkowania: od -42 stopni do +40. Poręczny, możesz pisać po nim nawet widelcem czy gwoździem. Dziura na powieszenie go na ścianie / w namiocie / gdziekolwiek. Pełen Windows, klawiatura zmienia go w klasycznego peceta. Przyjmuje kartę 128GB. Wbudowany modem LTE, wkładasz kartę lokalnego operatora i masz net. Dodatkowo: zrobisz na nim 95% tego, co na stacjonarnym komputerze (z wyjątkiem zaawansowanej obróbki filmów). I najważniejsze: bateria. 10-12 godzin REALNEJ pracy.

Teraz do dostania chyba już tylko jako NOS lub używka na aukcjach internetowych.
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.
Maxima0909 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości