Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Sie 2012 12:47 

Witam, tak jak w tytule pisze, poniewaz nie wiem co zrobic. Wczoraj zakupilam 3 bilety na ryanair, placone karta masretcard prepaid. Wszystko bylo ok, tranzakcja zakonczona, niestety nie zapisalam sobie nr rezerwacji ktory sie wyswietlal na koncu, bo zawsze mi wysylali maila. I tym razem nie dostalam maila(od wczoraj rano), a jak wchodze w narzadzanie rezerwacja i wpisuje maila i date wylotu to sie wyswietla, ze bledne dane. A na koncie sciagnelo mi 300zl, nie wiem co robic, niebardzo chce dzwonic do ryanaira bo to jest strasznie drogie:O
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 17 Sie 2012 12:57 

niebieski
czy w tytule tej płatności nie ma numeru rezerwacji?
sprawdzałaś spam w swojej poczcie?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Sie 2012 13:08 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Spokojnie poczekaj, az zaksieguje ci bank transakcje /prawdopodobnie masz teraz blokade środków 300 PLN na rachunku/
Wtedy wchodzac w historie rachunku zapewne odczytasz kod rezerwacji w tresci operacji.

Skarbonka Auchan - ksiegują czesto po 3, 4 dniach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Sie 2012 15:12 
Awatar użytkownika

aaagiii napisał(a):
a jak wchodze w narzadzanie rezerwacja i wpisuje maila i date wylotu to sie wyswietla, ze bledne dane

A może zrobiłaś jakąś literówkę kiedy pisałaś adres email? To by wyjaśniało brak maila potwierdzającego rezerwacje i wyświetlenie się komunikatu w zarządzaniu rezerwacją, że podajesz błędne dane.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Sie 2012 15:51 

niebieski
tadziu ma rację! też tak raz zrobiłem ale szczęśliwie zapisałem kod potwierdzenia.

teraz pozostaje Ci odgadnięcie co tak na prawdę wpisałaś w miejsce emailu ;]
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Sie 2012 16:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Pozostaje czekać na rozliczenie transakcji na karcie, gdzie pojawi się numer rezerwacji.

#7 PostWysłany: 18 Sie 2012 19:13 

Loty: 73
Kilometry: 89 404
niebieski
Bez obaw, na pewno ściągną kasę z konta, rozliczą transakcję i pojawi się numer rezerwacji w tytule przelewu.

Jeśli rezerwacja miała status 'potwierdzona' tak jak piszesz to możesz to sprawdzić na stronie - taka rezerwacja nigdy nie ginie, nawet jak nie zapiszesz nr rezerwacji. Ja też tak kiedyś zrobiłam, że nie spisałam numeru a maila do tej pory nie dostałam - i znalazłam ta rezerwację w taki sposób:

1. wchodzisz na strone Ryanair
2. klikasz 'zarządzaj rezerwacją'
3. zaznaczasz "Wyświetl moją rezerwację"
4. na dole masz kilka opcji do wyboru - wybierz tą która najlepiej pasuje - mnie najbardziej pasowało z opcją 3 bo nie znałam numeru rezerwacji...wystarczy wyznaczyć datę wylotu i lotnisko wylotu oraz docelowe (musisz znać dokładne dane swojej podróży na jaką bilet wykupiłeś).

Powodzenia! :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości