Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 23 Kwi 2025 23:34 

Loty: 140
Kilometry: 236 052
niebieski
Kupiłem 72 godzinny bilet,dzięki.Aktywuję go przed pirwszym użyciem.
Jak wygląda aktywacja.Wystarczy kliknąć ACTIVATE pod biletem?
nie potrzebuję dokupić tej kart sl,sam bilet wystarczy?
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#42 PostWysłany: 24 Kwi 2025 09:37 
Awatar użytkownika

srebrny
@77kylo
Tak jest, aktywujesz bilet w aplikacji i to jest wszystko co trzeba zrobić.
 Profil Relacje PM off
pemat uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 03 Maj 2025 17:51 

srebrny
Ciekawe, czy zadziałałyby mi karty sprzed 15 lat.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 16 Lip 2025 00:48 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
W apce można kupić bilety dla dwóch osób czy każdy musi mieć swoją?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 16 Lip 2025 08:30 
Awatar użytkownika

złoty
obibok napisał(a):
Ciekawe, czy zadziałałyby mi karty sprzed 15 lat.

Poprzedni system został ostatecznie wyłączonony w 2023 roku, więc raczej nie :)
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#46 PostWysłany: 18 Lip 2025 09:56 
Awatar użytkownika

niebieski
le_szek napisał(a):
W apce można kupić bilety dla dwóch osób czy każdy musi mieć swoją?

Odpowiem sam sobie - tak, można :)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 24 Lip 2025 21:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Proponuję zmienić tytuł wątku na "Sztokholm - komunikacja miejska".

Małe ostrzeżenie dla chcących używać aplikacji SL - może tylko ja mam pecha, może to problem z moim telefonem, ale momentami miałem problem z odczytaniem QR biletu przez czytniki, zarówno w metrze, jak i w autobusach. Zasadniczo to nie jest duży kłopot - bo w metrze wpuszczali nas wtedy pracownicy po zerknięciu, że bilet jest aktywny, w autobusie też kierowca machał ręką, że jest OK, bo widzi, że bilet jest - ale dziś, przy kolejnych nieudanych próbach odczytania, "zaskoczyła" mi płatność NFC i mam blokadę na koncie. Złożyłem reklamację, w razie, gdyby nie chcieli oddać - 43 SEK nie majątek, ale i tak po prostu wyłączyłem na razie w telefonie NFC, choć niewątpliwie wygodniej jest przy płaceniu wyciągnąć z kieszeni telefon niż wydłubywać portfel, a potem kartę z niego...
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 24 Lip 2025 23:48 

srebrny
Naprawdę? Ja chyba nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy do takich rzeczy używają telefonu. Pewnie jestem po prostu za stary...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#49 PostWysłany: 25 Lip 2025 08:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Na co dzień w Polsce telefonu do płacenia też nie używam, w Google Pay mam tylko kartę Kantoru Aliora dodaną. Początkowo miała to być rezerwa, ale z czasem okazało się, że na wyjazdach płacę i tak, i tak - telefon i tak mam często w ręce, choćby z powodu robienia zdjęć/korzystania z map/apek sklepów, a w dodatku - jak napisałem - łatwiej go wyjąć z kieszeni.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 27 Lip 2025 10:47 

srebrny
To ja w ogóle smartfona używam tylko jak muszę (włożyłem do niego kartę służbową) i z trudem powstrzymuję się, by nie cisnąć nim o ścianę.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 29 Lip 2025 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Kiedyś byłem przekonany, że smartfon to zbędny gadżet, ale teraz niektóre aplikacje uważam za niezbędne lub co najmniej bardzo przydatne.

A kończąc temat przypadkowego obciążenia karty - złożyłem reklamację, po wymianie wiadomości z BOK i dostarczenium im potwierdzenia obciążenia (na stronie SL można sprawdzić obciążenia karty, której używa się do płacenia za przejazdy) okazało się, że wprawdzie uznają, że obciążenie kwalifikuje się do zwrotu, ale do zagranicznych banków robią przelewy powyżej 50 SEK (a to był jednorazowy bilet czyli 43 SEK). Zapytali, czy nie mam kogoś z rodziny lub znajomych z kontem w szwedzkim banku, wobec braku takowych zaproponowałem, żeby przelali to na cele charytatywne.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 30 Lip 2025 20:14 

srebrny
Dobre. To tak jak na Cyprze chciałem sobie doładować nową, wspaniałą, jedynie słuszną (co z tego, że w innych krajach to już przeżytek) Motion Card kwotą €7, a pan mi mówi, że można tylko za 5 lub 10. Bo tak sobie ktoś wymyślił.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość