Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Wrz 2012 23:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś z Was dostał również informacje o zmianie godzin lotów z/do Wysp Kanaryjskich (w moim przypadku Lanzarote)? Pomimo dużych zapasów czasowych na przesiadki, w jednym wypadku zupełnie zburzyło mi to plan podróży :cry: :evil: Zrozumiałbym gdyby sprawa dotyczyła jednego lotu, ale tu dostałem 2 powiadomienia dot. zmiany godzin lotów w różnych dniach (lot na wyspy i z wysp), co ciekawe lotniska przesiadkowe są zupełnie inne.

Oczywiście piszą, że mogę dostać zwrot za bilet, ale to akurat jakoś mnie nie pociesza. Jeszcze jedno, czy ktoś wie jak zwracają za bilet (kasa na kartę, przelew, czek itp.) i ile to trwa od momentu poinformowania ich, że nie akceptuje zmian.

PS. Właśnie przeglądałem historię maili i przypomniało mi się, że pod koniec sierpnia zmienili już godziny jednego z tych lotów, ale to była zmiana bardzo delikatna, o 5 min, teraz to ponad 9 godzin!
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 17 Wrz 2012 23:38 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Ja też dostałam maile o zmianach godzin, tyle że lot WMI - CIA... Ale nie mam z tym problemu akurat, nawet się cieszę bo będę mieć więcej czasu :)

Co do zwrotów to nie mam pojęcia - nie praktykowałam :)

#3 PostWysłany: 17 Wrz 2012 23:53 

niebieski
ja mam kosmetyczną zmianę BCN-BGY +/- 5 minut
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Wrz 2012 23:59 
Awatar użytkownika

niebieski
zwrot odbywa się na kartę, którą płacono za bilet
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Wrz 2012 00:05 
Awatar użytkownika

niebieski
domenico_xl napisał(a):

A wiesz może jak szybko to następuje, tak +/-.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Wrz 2012 01:00 

mi zwrócili po ok 5ciu dniach.

Jak płaciłeś w euro to zwrot przyjdzie ci kursie z momentu zwrotu, więc kwota może być nieznacznie inna

#7 PostWysłany: 18 Wrz 2012 07:17 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Zwrot nastąpi na srodek płatniczy z którego kupowałeś bilet np. na kartę kredytową a jeśli płaciłeś w Euro to masz podwójnego pecha bo Euro bardzo staniało ostatnio.

#8 PostWysłany: 18 Wrz 2012 08:13 

kliper napisał(a):
domenico_xl napisał(a):

A wiesz może jak szybko to następuje, tak +/-.

+/- ja miałem po około 5 - 7 dniach zwrot
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Wrz 2012 12:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Całe szczęście płaciłem przez patent z angielską wersją strony więc pobrali w złotych, a nie w innej walucie, więc powinienem też dostać w złotych. Kiedyś jak rezerwowałem hotel na jednym z serwisów w innej walucie, a potem musiałem z niego zrezygnować zwrot dostałem większy niż zapłaciłem (przeliczali z dolarów, a w momencie zwrotu dolar poszedł w górę). Także w takich sytuacjach raz pod wozem raz nad wozem. U mnie powinno być teraz neutralnie...

PS. Czy Wam też nie działa ten link "Więcej informacji" na stronie Ryanaira gdzie można było kiedyś zmienić walutę. Bo chciałem zobaczyć ile Ryanair pobrał by mi teraz po ich kursie. Chodzi o kupno nowego biletu.

PS2. Może jednak uda się uratować wyjazd, aczkolwiek nie powiem wkurzyli mnie, bo zrozumiałbym jeden lot, ale to jakaś masówka.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Wrz 2012 12:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ryan EUR/PLN wczoraj 4,32-4,33
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Wrz 2012 16:06 
Awatar użytkownika

niebieski
kliper napisał(a):
PS. Czy Wam też nie działa ten link "Więcej informacji" na stronie Ryanaira gdzie można było kiedyś zmienić walutę. Bo chciałem zobaczyć ile Ryanair pobrał by mi teraz po ich kursie. Chodzi o kupno nowego biletu.

"Wiecej informacji" przestalo dzialac na polskiej stronie, wejdz przez angielska - tam dziala, dzis testowane

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości