Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lut 2014 18:40 

Rozkład jazdy:

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf

Zaczynamy z Gibraltarem 'away' we wrześniu 2014,
jak najtaniej tam się dostać? 8-)
 Profil Relacje PM off
lahcimmm2 lubi ten post.

Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍
#2 PostWysłany: 23 Lut 2014 18:41 

niebieski
Trzeba pamiętać, że mecze rozgrywane są w Algarve / Faro

Wysłane z mojego LT18i

#3 PostWysłany: 23 Lut 2014 18:47 

11 pazdziernika Wielki Bialy Orzel skonsumuje zakaske :)

Sent from my iPad using Tapatalk
 PM off
lahcimmm2 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 23 Lut 2014 18:49 

Faktycznie, w Portugalii grali sparing ze Słowakami. Choć chyba będzie trzeba jeszcze poczekać na oficjalne potwierdzenie lokalizacji meczu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Lut 2014 19:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Grupa dość wyrównana (poza Niemcami oczywiście).Będą same mecze "walki" , klasycznie jak to przed eliminacjami jest hurraoptymizm, nie wiem do końca czym spowodowany ;)

Zobaczymy co pokażą teraz ze Szkocją,aczkolwiek po analizie na szybko,więcej niż 5-6 pkt na jesień nie widzę.

7 września (niedziela), 20:45: Gibraltar – Polska
11 października (sobota), 20:45: Polska – Niemcy
14 października (wtorek), 20:45: Polska – Szkocja
14 listopada (piątek), 18:00: Gruzja – Polska

Za to Grecy chyba mają wtyki bo kolejny raz słaba grupa i znów pojadą na ME,taka by pasowała nam :)
Grupa F: Grecja, Węgry, Rumunia, Finlandia, Irlandia Północna, Wyspy Owcze.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lut 2014 19:16 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Eryk napisał(a):
słyszałem dzisiaj fragment "wywiadu" z trenerem naszych
zbytnio optymizmem nie wiało...

i nie powinno wiać skoro dla Polski każda grupa to grupa śmierci.
piotrooch lubi ten post.

#7 PostWysłany: 23 Lut 2014 22:04 

Loty: 52
Kilometry: 127 616
Mecz będzie rozegrany w Faro w Portugalii, jednak zwiedzenie Faro, przejazd na Gibraltar, zobaczenie Sevilli i Malagi może być ciekawą opcją.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Lut 2014 22:35 

A ja uważam,że grupa jest dla nas bardzo trudna. Z wyspiarzami nigdy łatwo nie było, Gruzja to nie jest chłopiec do bicia co więcej w tym momencie pewnie ich reprezentacja lepiej ma się niż nasza. Jedyny plus to taki, że grupa bardzo ciekawa kibicowsko/wyjazdowo :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Lut 2014 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Myślę że dla Polski to fajny wyjazd turystyczny. Pokazać się reprezentacją w Portugalii - nie lada gratka.
Poziom piłki nożnej w Polsce stoi na podobnym poziomie jak 20-30 lat temu. Problem polega na tym że inne reprezentacje technicznie podchodzą do tego sportu rozwijając się w nim, u nas zaś dalej jest to sfera marzeń.

Nie zrozumcie mnie źle ale w mojej ocenie gigantyczne środki przeznaczane w Polsce na piłkę nożną powinny być znacznie ograniczone na korzyść dyscyplin gdzie odnosimy sukcesy.

#10 PostWysłany: 24 Lut 2014 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Tak, wiem że na mecze polskiej reprezentacji siatkarzy i szczypiornistów walą tłumy i jest świetna atmosfera. Nie zmienia to jednak faktu, że zainteresowanie zarówno Polaków, jak i reszty świata tymi sportami nie jest tak duże jak piłką nożną i ludzie nie ładują w nie tak dużo pieniędzy. Stąd finansowanie tych dyscyplin nie jest tak opłacalne. Zaprzeczysz, że nie licząc meczów reprezentacji, zainteresowanie Polaków siatkówką i piłką ręczną jest nieporównywalne do zainteresowania piłką nożną?

#11 PostWysłany: 24 Lut 2014 00:28 
Awatar użytkownika

niebieski
vipert napisał(a):
Nie zrozumcie mnie źle ale w mojej ocenie gigantyczne środki przeznaczane w Polsce na piłkę nożną powinny być znacznie ograniczone na korzyść dyscyplin gdzie odnosimy sukcesy.

Większość pieniędzy w piłce to kasa od sponsorów, jak ich przekonać żeby inwestowali w siatkówkę czy ręczną, a nie piłkę nożna?

Jedyna "państwowa" kasa jaka idzie w ogólności na piłkę to ta w formie dotacji z miast. Tylko, że nawet ta w większości przypadków po przeliczeniu ilości przekazanych złotówkę na jednego kibica na stadionie, wyjdzie że piłka dostaje mniej niż inne sporty. Ciężko walczyć z prawami popyt i podaży, a popyt jest na piłkę.

A wracając do meritum to Faro fajną opcją się zdaje. Planowałem na te wakacje trip Porto-Lisbona i powrót z Faro i wychodzi na to, że termin powrotu (lub przylotu jeśli wybiorę się w drugim kierunku) już mi UEFA mniej więcej nakreśliła...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Lut 2014 01:16 

niebieski
W halówkę też mieli być mocni. Dostali z nami, jak dobrze pamiętam, 13:1. Spokojnie:-)

Wysłane z mojego LT18i

#13 PostWysłany: 24 Lut 2014 02:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
jacek69 napisał(a):
Warto sie wybrac do Faro, bo moze to byc jedyny, wygrany mecz wyjazdowy :)

Optymista. Przecież to piłkarze grający w ligach portugalskiej i hiszpańskiej w większości. Tylko ze względu na przystąpienie do federacji są nisko notowani. To prawie tak jakby Katalonia oderwała się od Hiszpanii i występowali by piłkarze z Barcelony czy Espaniolu.Też na podstawie rankingu twierdziłbyś że wygramy bo są niżej notowani. Z ostatniego koszyka gorzej nie można było trafić. Zobaczycie. ;)

Przyzwoitość nakazuje choć sprawdzić swoje przypuszczenia zanim się je publicznie zakomunikuje innym z taką pewnością. Z reprezentantów Gibraltaru powołanych na pierwsze oficjalne mecze w Portugalii nie gra NIKT, a w Hiszpanii gra jeden piłkarz i to w jakichś głębokich rezerwach w 4 lidze. Wg. mojej pobieżnej analizy to tak się rozkładają kraje w których grają:
Gibraltar: 14 (wielu reprezentantów jest z gibraltarskiego klubu o unikalnej nazwie: Manchester United :P)
Wielka Brytania: 6
Hiszpania: 1
Izrael: 1
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Lut 2014 07:28 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Temat został wyczyszczony z postów odbiegających od głównego tematu.
Za następne naruszenia regulaminu polecą się ostrzeżenia.

BTW. Szkoda że Gibraltar nie gra u siebie :(

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Lut 2014 20:13 
Awatar użytkownika

platynowy
JIK napisał(a):
T

BTW. Szkoda że Gibraltar nie gra u siebie :(

to jednak wciąż najbardziej ekscytujący kierunek wyjazdowy :)
Mecz w Faro i według upodobań, można ruszyć na północ do Lizbony czy Porto lub na wschód przez Sewillę do Malagi :)

Wyjazd do Gruzji psuje listopadowy termin :(

Image
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Lut 2014 20:49 

Loty: 52
Kilometry: 69 877
Witajcie,
będę miał okazję być na meczu z Gibraltarem. Akurat od 07.09 będę przebywał w Algarve - dokładnie w Carvoeiro. Więc jeśli ktoś z forumowiczów będzie reflektował na wspólne kibicowanie/dojazd/wyjazd z okolic Loule to proszę o kontakt ;)

pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Mar 2014 02:18 

niebieski
Wybiera sie ktoś? Mecz w piątek .
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 06 Mar 2014 01:39 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Z taką grą reprezentacji to szkoda gdzieś jechać... Kompromitacja. Myślałem, że gorzej niż za Fornalika nie będzie.

#19 PostWysłany: 06 Mar 2014 01:49 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Zbanowany
Nie wiem dlaczego, ale każde niepowodzenie reprezentacji jest zrzucane na selekcjonera - jak sama nazwa mówi, on selekcjonuje a nie trenuje. Pozwolę sobie zacytować staropolskie powiedzenie: "z gówna bata nie ukręcisz".
Dziękuje, dobranoc.

#20 PostWysłany: 06 Mar 2014 02:24 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
sprobuje cos zorganizować do Faro,
jedyne pewne 3 punkty podczas tych eliminacji i wrescie okazja zobaczyć Portugalie może bedzie

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość