Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:29 

niebieski
Szanowni

1 paź ląduje w Surat Thani (ok godz. 20). Chce się dostać na wyspy, jeszcze nie wiem na jakie (chciałbym niebiańską plażę). Poniżej moje pytania:

1. Jaka wyspa najlepsza ?
2. Czy promy pływają noca ? Tak, aby odrazu z lotniska popłynąć na wyspy (jeśli nie to kiedy startują)
3. Gdzie jest port promowy ?
4. Jeśli będę tam spał, to co polecacie ?
5. Ile kosztuje taksa do miasta ?

Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Ostatnio edytowany przez Kamil, 03 Maj 2014 12:46, edytowano w sumie 1 raz
porządki
 Profil Relacje PM off  

Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN
#2 PostWysłany: 21 Sie 2013 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Ja płynąłem z Ko Tao do Surat Thani nocnym promem (ok 8 godz/dla siebie masz wąski materac w szeregu - ciekawe przeżycie:-) ).

Nie wiem jak jest odwrotnie - czy też takie pływają, ale pewnie też.

Jeśli lądujesz o 22 to raczej nic nie złapiesz, będziesz nad rzeką (bo z Surat Thani na wody morza Płd.-Chińskiego dopływa się rzeką kilkanaście km) ok 23 minimalnie, a promy raczej ok 19-20 wypływają!! Musisz tam przekimać.

My byliśmy tylko na Ko Tao jeśli chodzi o wsch. wybrzeże - przepięknie!! Szczególnie zatoka Ao Chalok Ban Kao - na południu!!

pozdro

#3 PostWysłany: 26 Sie 2013 16:11 

W nocy raczej nie popłyniesz. Radzę podjechać do Don Sak i złapać albo Raja Ferry http://www.rajaferryport.com/index.php? ... =3&lang=en pierwszy z samego rana, płynie 1,5h na Koh Samui lub 2,5 na Koh Phangan, które polecam. Alternatywą jest Lomprayah high speed catamaran ;) www.lomprayah.com Płyniesz o wiele szybciej, ale sama osobiście mam z nimi niemiłe wspomnienia, katamaran się zepsuł, dryfowaliśmy dobre 2 godziny zrobiło się ciemno i niebezpiecznie, ale może to ja miałam pecha :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Sie 2013 17:54 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Z Lomprayah musiałeś/aś mieć pecha, testowałem kilka razy i było ok :-)

#5 PostWysłany: 27 Sie 2013 21:33 

Całkiem możliwe, że to był pech, ale po tym jak Tajowie zaczęli zakładać kamizelki ratunkowe, a załoga strzelała w niebo racami, to nie wiem czy bym wsiadła drugi raz ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość