Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Wrz 2022 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Katarczyk matchuje status z ALLa. Jeden lot da:
goldowi - qr silver,
platynie - qr gold,
diamondowi - qr platynę
juz po jednym locie.

Platyna QR jako one world Emerald wpuści nas do takich wspaniałych miejsc jak First Wing and Lounge na LHR, saloniki Cathay czy Qantas First, oraz JAL First. Przy locie międzynarodowym, z gościem. Tylko tytułowy QR wali w banana nie wpuszczając statusowców do swoich salonikow (Alexa, play US anthem)

Ja wiem, że darowanemu koniowi się nie zagląda, ale zawsze chcę więcej niż mogę i więcej niż się da :)

Link:

https://www.qatarairways.com/en/press-r ... xZfDB8WXww
8 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 27 Wrz 2022 16:41 
Awatar użytkownika

platynowy
A sam ALL cokolwiek matchuje? Mam u nich tylko golda, a Silvera w QR też mam, więc zabawa nic mi nie da. No, ale gdyby All dał mi coś więcej za Diamond w HH lub Platinum w Bonvoyu, to już inna rozmowa...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Wrz 2022 18:21 

srebrny
Z opisu nie wynika czy to jednorazowa akcja, czy na stałe - tak jak ma to miejsce w Mariott / UA.

W tym roku dorobiłem się przypadkowo Silvera w BA, więc jeśli to jednorazowy status match to nie warto mi korzystać.

#4 PostWysłany: 27 Wrz 2022 18:32 

platynowy
w sumie ani na stałe ani jednorazowa tylko ograniczono ilościowo co roku:

https://www.qatarairways.com/en/Privile ... nking.html

Załącznik:
qr.jpg
qr.jpg [ 200.48 KiB | Obejrzany 3364 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 27 Wrz 2022 19:08 

srebrny
Czyli fastrack przysługuje tylko raz, po odbyciu lotu i pod warunkiem że zmieścimy się w limicie rocznym.

#6 PostWysłany: 04 Sty 2026 22:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Ktoś ostatnio przerabiał z powodzeniem? Mi sie udało w 2024, w zeszłym roku spadłem do Silver i teraz za miesiąc znowu mam lot QR i ciekaw jestem czy się uda. Na LL czytałem że zdarzają sie jednak problemy z matchowaniem, z tego co piszą reset ilości przyznanych statusów następuje we wrześniu każdego roku. I teraz pytanie: żeby sie załapać to należy zabukować lot niedługo po tym terminie czy odbyć lot QR po tym terminie? Ktoś komu się udało mógłby to zweryfikowac na swoim przykładzie?
PS ja w 2024 rezerwowałem w maju i miałem lot w czerwcu więc mało obrazujące jak to jest.

Ps2 Teraz czytam że tylko raz może być w ten sposób przyznany status...czyli po zabawie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Sty 2026 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
niebieski
Robiłem SM do Gold'a w lutym 2025 - od razu dostałem komunikat że można tego dokonać tylko raz, więc jak nie ma jakiejś "dziury" w systemie, to pewnie się już nie uda.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Lut 2026 05:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Jestem po 2 lotach QR i niestety dziury nie ma, spadłem do silver i gold nie wskoczył. To co pozostało: wejście do saloniku w DOH (tylko do silver), odprawa przy stanowiskach biznes, w pierwszej kolejności do samolotu, powitanie przez szefową pokładu, posiłki w pierwszej kolejności, brakuje darmowego wyboru miejsc
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość