Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 16 Lut 2023 00:03 

HON fly4free
Jakby ktoś bardzo... to studentuniverse.ca też ma swoje BUNDLE z -30 CAD
 Profil Relacje PM off
kubus95 uważa post za pomocny.

Tydzień all inclusive na Krecie 🇬🇷🍹 4* hotel dla dorosłych w Hersonissos za 2204 PLN Tydzień all inclusive na Krecie 🇬🇷🍹 4* hotel dla dorosłych w Hersonissos za 2204 PLN
Wycieczka do Palermo za 509 PLN🌤️🍕 Loty z Warszawy i zakwaterowanie w hotelu Wycieczka do Palermo za 509 PLN🌤️🍕 Loty z Warszawy i zakwaterowanie w hotelu
#22 PostWysłany: 16 Lut 2023 00:05 

niebieski
Czy ktoś przeszedł całą rezerwację (pobranie pełnych kwot + zwrot zniżki na kartę)? Po jakim czasie ten zwrot jest realizowany?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 16 Lut 2023 00:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Skorzystałem z rady @man4business i zarezerwowałem na kanadyjskiej wersji serwisu. Co prawda trochę drożej, ale na UK kod nie działał. Pobrało tylko kasę za hotel (30 pln), rezerwacja na stronie LOTu normalnie widoczna. Przed chwilą taki oto mail; zanim zapłaciłem to na wszelki wypadek na Revolucie przeniosłem środki do sejfu i zostawiłem tylko kwotę, która była widoczna po zniżce.

Załączniki:
9C666CC0-ED40-4D33-94A5-9E4B52F51D49.jpeg
9C666CC0-ED40-4D33-94A5-9E4B52F51D49.jpeg [ 114.73 KiB | Obejrzany 5356 razy ]

#24 PostWysłany: 16 Lut 2023 00:57 

HON fly4free
Za chwilę skasują twoją rezerwację lotu i zostaniesz z (niepotrzebnym zapewne) hotelem. p.s. po co taki drogi hotel? W Kambodży są tańsze dormy...
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 16 Lut 2023 01:13 
Awatar użytkownika

srebrny
@man4business lot na razie się trzyma, żadnego maila z anulacją…a co do hotelu to był to najtańszy jaki znalazłem na wersji CA.

EDIT: przyszedł mail z anulacją zarówno lotu jak i hotelu. Czyli pewnie kasa wróci w ciągu paru dni na konto.

#26 PostWysłany: 16 Lut 2023 19:12 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
Otrzymałem na kartę zwrot wartości kuponu.
travellista lubi ten post.

#27 PostWysłany: 16 Lut 2023 19:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak trzymać panowie. Nie myśleć, klepać jak popadnie 8-)
5 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 16 Lut 2023 20:08 

HON fly4free
BUNDLE is gone with the wind, więc nie ma czego trzymać ;)
Edit:
Reasumując, warto monitorować te strony

https://www.studentuniverse.co.uk/
https://www.studentuniverse.com/
https://www.studentuniverse.ca/
https://www.studentuniverse.com.au/

W szczególności to co mają gdzieś na dole strony:
"View terms & conditions to advertised pricing, promo codes, discounts and offers"

Np. wersja australijska ma kod
Kod:
AUNEWUSER
zniżkowy -20 AUD na pierwszy bilet lotniczy. Nawet przy nieco zawyżanych cenach, zniżka prawie 62 zł może być dla kogoś interesująca. Ba, nawet może się okazać lokalnym wielkim hitem tego forum, skoro niedawno jarano się efektywną zniżką na 7 euro (33 zł)...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
jar188 uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 17 Lut 2023 21:44 

złoty
@man4business Akurat wersja au nie 'nieco', ale dość mocno zawyża ceny, więc efektywna zniżka tego kuponu jest żadna
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Lut 2023 22:43 
Awatar użytkownika

srebrny
@man4business , 10 euro, nie 7 euro, a do tego wielokrotnie. Proszę nie szkalować wielkiej promocji.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 18 Lut 2023 01:14 

HON fly4free
Mar77 napisał(a):
@man4business Akurat wersja au nie 'nieco', ale dość mocno zawyża ceny, więc efektywna zniżka tego kuponu jest żadna
Sprawdziłem na jakimś przykładowym locie FR. Wyszło mi efektywnie tyle co ponad połowa tej zniżki, jakieś 35 zł bodaj. Pewnie zależy od biletu, więc z góry nie ma co przesądzać, ja tylko zwracam uwagę na kody promocyjne, ich warunki też się zmieniają. Nic nie stoi na przeszkodzie "wielokrotnego wykorzystania" tego kodu ;)
@ghostwriter ostatecznie 3 euro minimum czyli 7 euro zniżki, zresztą bekę sobie robię, no bo umówmy się, 30 zł w tej czy innej promocji jest śmiechu warte... za to ujawnia dość oczywistą prawdę, że nic nie powinno być "(prawie) za darmo", bo jest totalnie marnowane, kupowane bezmyślnie itp. Nie wierzę, że kogoś nie było stać na bilet za 40 zł, a jak jest on za 4 zł, to już "można lecieć", wydając często przy okazji 400-800 zł... taki off topic.
 Profil Relacje PM off
p.wl lubi ten post.

#32 PostWysłany: 18 Lut 2023 01:48 
Awatar użytkownika

srebrny
@man4business ,

1. No nie, 10 euro zniżki i w określonych przypadkach (gdy bilet jest tańszy niż 13 euro) zniżka jest mniejsza o 1-3 euro. Więc kompromisowo 7-10 euro zniżki ;)
2. To się zgadza, "darmowe" lub nawet "prawie darmowe" prowadzi do kupowania "na zapas", ponad potrzeby i marnowania.
3. Promocje nie są dla tych, których nie stać, tylko żeby oszczędzić. Ja np. nie wierzę, że ludzi chcących się wybrać do Tajlandii nie stać na bilet za 3k, ale wielu czeka na rozsądniejsze ceny/promocje i jak najbardziej to rozumiem.
4. Pomijasz kwestię wielokrotności, a 50 zł to nadal całkiem sensowny pieniądz, atrakcyjny jako bonus/promocja.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Lut 2023 12:59 

HON fly4free
Ad 4. Przeczytaj uważnie cytuję "Nic nie stoi na przeszkodzie "wielokrotnego wykorzystania" tego kodu".
Ad. 2. Miałem nieodparte wrażenie, że wiele osób zachowuje się jak ta "baba z Radomia". Miejmy umiar, 30-40 zł to jest jedna pizza, a nie "podróż na koniec świata" (nic nie pisałem o okazjach typu ad. 3). Czy jeśli ktoś będzie rozdawał czy sprzedawał pizzę z 4 zł, to kupimy hurtem 10, bo... jest "prawie za darmo"? Myślę, że nie, bo jednak zadziała zmysł, że to będzie marnotrawstwo. A z biletami jak?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 18 Lut 2023 14:35 
Awatar użytkownika

srebrny
4. Ale ja nie piszę, że Twojego kodu nie można wykorzystać wielokrotnie, tylko wyjaśniam czemu zniżka 10 euro została potraktowana z takim entuzjazmem. Wiele osób mogło sobie stworzyć wieloodcinkową podróż, oszczędzając łącznie kilkaset złotych.
2. Na pewno takie osoby się znajdą, co nie zmienia faktu, że realne oszczędności do osiągnięcia na tej promocji wynosiły kilkaset złotych i więcej, a nie 30. Niektórzy podawali przykłady tras które złożyli i nie wyglądały one na jeden lot za 4 zł, często podróż obejmuje też więcej niż 1 osobę.
3. Nic nie pisałeś o takich okazjach, tylko zastosowałeś analogiczną argumentację odnoszącą się do tego czy kogoś stać. No i że to śmiechu warte. Odnośnie marnotrawstwa to mimo wszystko spodziewałbym się, że tak by było, jakaś część ludzi kupowałaby pizzę za półdarmo w znacznych ilościach, a część nie. Tak samo jest/było z tymi biletami. Tylko nie bardzo rozumiem co z tego ma wynikać?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Lut 2023 15:38 

HON fly4free
Wydaje mi się, że wynikać z tego ma skasowanie ostatnich kilku postów z bezsensowną dyskusją zaśmiecającą wątek czysto informacyjny.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 19 Lut 2023 14:14 

borcak napisał(a):
Czy ktoś przeszedł całą rezerwację (pobranie pełnych kwot + zwrot zniżki na kartę)? Po jakim czasie ten zwrot jest realizowany?

Też interesuje mnie odpowiedź, za jaki czas studentuniverse zwraca wartość kuponu?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 19 Lut 2023 14:43 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
@mudek @borcak
Ja otrzymałem następnego dnia.

#38 PostWysłany: 20 Lut 2023 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
Hej

Kupiłam kilka krajówek lot-em z najtańszym hotelem w Kambodża. Loty skasowali a hotele nadal tkwią ;-)

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 20 Lut 2023 10:09 
Awatar użytkownika

niebieski
@Antia
Oddaj potrzebującym 8-)
Wintermute lubi ten post.

#40 PostWysłany: 20 Lut 2023 10:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A na przyszłość polecam

Image
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości