Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Sty 2017 14:33 

Hej

Nazbierało mi się trochę bonów sodexo, RT do Azji spokojnie z tego wyjdzie. Ale za bony nie kupie biletu, jakieś pomysły jak to zamienić na gotówkę?
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN
Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN
#2 PostWysłany: 16 Sty 2017 14:38 

platynowy
A nie da się zapłacić w sklepie za produkt bonami a później go zwrócić (ew. online z płatnością przy odbiorze)?
Nie chce mi się wierzyć, że będą szukać bonów, aby je oddać...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Sty 2017 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Zawsze mozesz je sprzedac z upustem na czarnym, sodexowym rynku ;)
Na przyklad: http://www.forumlotto.pl/1937.htm
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 16 Sty 2017 16:31 
Awatar użytkownika

Z upustem to i ja mogę kupić :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Sty 2017 19:42 

usurper napisał(a):
Hej

Nazbierało mi się trochę bonów sodexo, RT do Azji spokojnie z tego wyjdzie. Ale za bony nie kupie biletu, jakieś pomysły jak to zamienić na gotówkę?

Większość sklepów przyjmuje zwroty, więc kup coś i oddaj.
 PM off  

#6 PostWysłany: 05 Sie 2017 10:27 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Większość sklepów przyjmuje zwroty ale w zamian za bony oddaje kasę na kartę podarunkową. Jeśli chodzi o podróże, to część biur przyjmuje bony i możesz kupić u nich wycieczki. Pełna lista na sodexho.pl, na pewno przyjmują w wakacje.pl

#7 PostWysłany: 05 Sie 2017 10:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czy o tych samych mówimy ale chyba stacje BP je akceptują, wystarczy pogadać ze znajomymi którzy jadą tankować

"Bony Sodexo sprawdzają się także podczas podróży. Przede wszystkim możesz dzięki nim zatankować auto na stacji paliw BP lub Statoil. Można je również realizować w wybranych hotelach na terenie całej Polski, np. w hotelu Dolina Charlotty Resort & Spa w Słupsku, hotelu Jastarnia, Primavera Conference & Spa w Jastrzębiej Górze, hotelu Bona w Krakowie, hotelu PetiteFleur w Toruniu czy w Warsaw Plaza Hotel."

Więc myśle że chyba stacja benzynowa będzie najlepszym rozwiązaniem
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Sie 2017 11:03 

Zbanowany
Dzięki za info! I u mnie od świat leżą takie bony.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Sie 2017 12:00 

srebrny
jak od lat, to pewnie juz przeterminowane.

Sa rozne rodzaje bonow, jesli lunch pass, to tylko na artykuly spozywcze lub inne, ale w marketach.
Podarunkowe mozna uzyc w wiekszej liczbie miejsc.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 31 Sie 2017 12:13 

niebieski
usurper napisał(a):
Hej

Spieniężyć zgodnie z regulaminem pewnie można w ten sposób, żeby kupować i oddawać- lepiej przed taką operacją pogadać szczerze z obsługa.

Ale prostszy i chyba mniej wątpliwy moralnie* sposób to po prostu- o ile żyjesz "typowo" i posiadasz miesięczne wydatki na jedzenie / transport wszelaki itd.- robić na bieżąco zakupy za te bony, oszczędzając gotówkę. Matematyka nie kłamie i bilans wyjdzie na zero.

Czyniąc dygresję... ostatnio ożył wątek o "oszczędzaniu" i patrząc na pomysły tam zawarte, czasem mam jednak poważne wątpliwości co do tego, skąd się biorą i jak się oszczędzają pieniądze. Herbata może być słodka od mieszania, kasa na podróże zbiera się tylko, jeśli założymy subkonto albo specjalną świnkę, to i może bony da się spieniężyć wyłącznie na raz i "na cudze" ;) Spokojnie- puszczam wodzę fantazji tylko ;)

* - a dlaczego planowe zwroty są wątpliwe moralnie? Bo nie są one celem zakupów a istnieją właśnie po to, żeby normalny, uczciwy klient mógł zwrócić czasem coś, co faktycznie w dobrej wierze kupił. Sklep traci na zwrotach- kupując i planując zwrot, moim zdaniem postępuje się słabo- chociaż regulaminowo.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 31 Sie 2017 12:52 

niebieski
Stań przy kasie w markecie i podpytaj ludzi - Ty płacisz bonem za ich zakupy a oni oddają Ci gotówkę.
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.

#12 PostWysłany: 31 Sie 2017 14:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Można dorzucić pakowanie gratis:D A tak serio to naprawdę najlepszy temat jest z paliwem - najłatwiejszy i najbardziej przydatny.

#13 PostWysłany: 31 Sie 2017 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Wystaw na jakims olx za pomniejszona kwote. Za 10% mniej sam od Ciebie odkupie. Te kody mozna wykorzystac chyba praktycznie wszedzie, ja swoje ostatnio w IKEI wydalem na meble. Pytanie ile tego masz, ale placac co tydzien za wieksze zakupy zuzyjesz raz-dwa.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 31 Sie 2017 15:55 

niebieski
Chyba kolega od stycznia to juz rozwiazal swoj problem....
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#15 PostWysłany: 31 Sie 2017 18:04 

niebieski
Nie dalej niż przedwczoraj płaciłem bonem Sodexo w Lidlu (nota bene, uzyskanym w promocji WBK z Blikiem).
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 31 Sie 2017 22:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W zeszym roku miałem taki problem i w Castoramie kupiłem wiertarkę udarową za ponad 900 PLN wcześniej grzecznie zapytując, czy w razie czego (rzekomo to miał być prezent dla teścia) mogę zwrócić. Otrzymałem zapewnienie, że tak. Po czym po kilku godzinach pojawiłem się w punkcie obsługi klienta z urządzeniem i poprosiłem o jego przyjęcie.
Oczywiście płaciłem bonami, dostałem gotówkę do ręki.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 13 Lis 2019 15:32 

niebieski
Garmond napisał(a):
W zeszym roku miałem taki problem i w Castoramie kupiłem wiertarkę udarową za ponad 900 PLN wcześniej grzecznie zapytując, czy w razie czego (rzekomo to miał być prezent dla teścia) mogę zwrócić. Otrzymałem zapewnienie, że tak. Po czym po kilku godzinach pojawiłem się w punkcie obsługi klienta z urządzeniem i poprosiłem o jego przyjęcie.
Oczywiście płaciłem bonami, dostałem gotówkę do ręki.

Tak, Castorama pod tym względem rządzi, zwroty zawsze gotówką...:-)

K.
 Profil Relacje PM off
d-t-x uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości