Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 125 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 29 Paź 2025 14:03 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak jak powyżej, jeśli na jednym bilecie, to bez problemu (inaczej taki bilet by w ogóle nie został sprzedany).

Jeśli na 2 biletach (zwłaszcza jeśli trzeba by było podejść do okienka odprawy na landside), to jest to praktycznie niewykonalne, a na pewno mocno ryzykowne (a i to tylko przy zerowej kolejce do odprawy paszportowej i biegiem) - Stambuł to duże lotnisko

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

Egipski raj all inclusive w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ Tydzień w Hurghadzie z 7 miast za 2183 PLN Egipski raj all inclusive w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ Tydzień w Hurghadzie z 7 miast za 2183 PLN
Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️ Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️
#122 PostWysłany: 29 Paź 2025 20:44 

Ja miałam przylot w takich czeluściach tego lotniska, że wyjście z niego zajęło mi godzinę. Z dwoma oddzielnymi biletami trzeba właściwie wyjść z lotniska, udać się na górę do odlotów, przejść przez bramki i znowu maszerować w zakamarki terminali. Jeśli terminal przylotu i odlotu jest daleko to 2 godziny mogą nie wystarczyć. Automatyczny transfer bagażu rejestrowanego odbywa się tylko, kiedy loty są na jednym bilecie pod jednym numerem PNR.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 30 Paź 2025 14:05 

Loty: 155
Kilometry: 478 688
Jeśli mam 1 nr rezerwacji to chyba jest to 1 bilet - nie umiem zmniejszyc obrazka :roll:

Załączniki:
IMG_7487.jpg
IMG_7487.jpg [ 112.81 KiB | Obejrzany 125 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 30 Paź 2025 14:38 

złoty
Ja w kwestii formalnej, ryzykując uznanie za "gramatycznego nazistę".
Sugeruję zmianę tytułu wątku na "Istanbul" albo "Stambuł". Nie ma nazwy "Istambuł" - powinno się pisać albo po turecku/angielsku "Istanbul" albo, jeżeli chcemy po polsku, to "Stambuł".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#125 PostWysłany: 31 Paź 2025 23:01 

Tak to jest jeden bilet. O bagaż rejestrowany nie musisz się martwić. Możesz zapytać też o transfer bagażu na lotnisku w Polsce dla pewności, tam gdzie go będziesz oddawał. Zwykle jest zaczekowany na całą trasę. Mimo to na przejście z gate do gate wcale nie masz dużo czasu. Może w mailu, który dostałeś po zakupie jest gdzieś napisane do którego terminala przylatujesz i z którego odlatujesz. Na miejscu w Stambule nie widziałam oznaczeń terminali tylko strzałki do gate. Moja była F8B (IST- KRK). Ale bramki (gate) są wyświetlane na lotnisku przed lotem a nie wcześniej. LOT przysłał mi jednak maila po ósmej rano, która to bramka. Sam lot był 12:10. Ja może panikuje ale wyjście z tego lotniska sporo mi czasu zajęło pomimo, że ja się w nim nie pogubiłam. Po prostu szłam przez korytarze. Przed wylotem miałam niezłego stracha, że nie trafię ale trafiłam w gruncie rzeczy bezproblemowo tylko wiedziałam, że muszę przybyć wcześniej, bo lotnisko jest duże i ja jeszcze na takim dużym nie byłam. Jak możesz to wygrzeb sporo informacji wcześniej.
 Profil Relacje PM off
Perski uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 125 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość