Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 184 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Mar 2013 18:57 

Loty: 89
Kilometry: 307 512
http://www.semarauluwatu.com/reservations/
terminy majowe - wychodzi mniej więcej 3,5 zł na tydzień

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 11 Mar 2013 19:03 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
http://hotel4free.pl/bali-5-hotel-ze-sn ... ad-cenowy/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Mar 2013 19:25 

niebieski
ale przecież można wyjść z założenia że... lepiej późno niż wcale.... :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Mar 2013 19:30 

Jest aktywne na stronie hotelu nie booking
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Mar 2013 19:41 

złoty
JWJ napisał(a):
Jest aktywne na stronie hotelu nie booking

Tylko pozornie. W momencie płatności wyskakuje błąd.

Edit: Wygląda na to, że teraz z powrotem działa.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Mar 2013 20:40 

Oczywiście, że było ale wątek uznano za nieaktualny - a to połowa prawdy bo tylko na stronie booking.
Zrobiłem rezerwacje i dostałem potwierdzenie. Lot mam już wcześniej zakupiony poprzez promocyjne dni Emirates więc czekam co się wydarzy.

#7 PostWysłany: 11 Mar 2013 21:12 

jeżeli komuś pomogę to mam noclegi 13-16.04.2013
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Mar 2013 22:36 

Witajcie,
Mam potwierdzoną rezerwację z booking.com ale po paru godzinach otrzymałem maila o treści:
Szanowna Pani/Szanowy Panie XXXXXXXXXXX,
Otrzymaliśmy od Semara Luxury Villa Resort Uluwatu informację, że prawdopodobnie dane karty kredytowej, które Państwo podali, są niewłaściwe.
Co należy zrobić:
Kliknij tutaj, aby zaktualizować dane swojej karty kredytowej: My Booking
Aby otrzymać pomoc w tej sprawie, mogą Państwo także skontaktować się z Semara Luxury Villa Resort Uluwatu.
Ważne: Prosimy zrobić to w ciągu 24 godzin, aby hotel nie próbował obciążyć Państwa karty lub odwołać rezerwacji.
Państwa rezerwacja w tym hotelu jest aktualna dopóki nie otrzymają Państwo wiadomości e-mail z potwierdzeniem odwołania rezerwacji.
Państwa karta może zostać obciążona przez hotel:
• W przypadku niepojawienia się w hotelu
• W przypadku późnego odwołania rezerwacji
• Na poczet przedpłaty
Wszystkie płatności są przetwarzane przez hotel.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji przez całą dobę i chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.
Z poważaniem,
Booking.com

Zaznaczam, że karta jest ok, normalnie nią płacę w różnych miejscach i internecie. Może liczą, że wysyłając mi coś takiego, nie zaktualizuję karty (nie mam po co) i będą mogli mi anulować rezerwację.
Ktoś może pomóc jak podejść do sprawy?
Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Mar 2013 22:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Grubo :) Trzymam kciuki aby Wam się udało.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Mar 2013 22:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Pisz do booking, ze wszystko jest ok z karta.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Mar 2013 22:51 

niebieski
Cytuj:
dokonali źle preautoryzacji, jak dla osoby z Indonezji , a powinni preautoryzacji internetowej.

Byly takie przypadki w przeszlosci np. jak z Bali za $10:)
Napisz do nich.

Ciekaw jestem czy to zawsze tak wyglada gdzie cena jest wynikiem bledu.
booking liczy, ze czesc osob bedzie walczyc o swoje rezerwacje, a reszta odpusci?

Ostatnio edytowany przez guest, 11 Mar 2013 22:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Mar 2013 23:01 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
niebieski
Irunia napisał(a):
Witajcie,
Mam potwierdzoną rezerwację z booking.com ale po paru godzinach otrzymałem maila o treści:
Szanowna Pani/Szanowy Panie XXXXXXXXXXX,
Otrzymaliśmy od Semara Luxury Villa Resort Uluwatu informację, że prawdopodobnie dane karty kredytowej, które Państwo podali, są niewłaściwe.
Co należy zrobić:
Kliknij tutaj, aby zaktualizować dane swojej karty kredytowej: My Booking
Aby otrzymać pomoc w tej sprawie, mogą Państwo także skontaktować się z Semara Luxury Villa Resort Uluwatu.
Ważne: Prosimy zrobić to w ciągu 24 godzin, aby hotel nie próbował obciążyć Państwa karty lub odwołać rezerwacji.
Państwa rezerwacja w tym hotelu jest aktualna dopóki nie otrzymają Państwo wiadomości e-mail z potwierdzeniem odwołania rezerwacji.
Państwa karta może zostać obciążona przez hotel:
• W przypadku niepojawienia się w hotelu
• W przypadku późnego odwołania rezerwacji
• Na poczet przedpłaty
Wszystkie płatności są przetwarzane przez hotel.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji przez całą dobę i chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.
Z poważaniem,
Booking.com

Zaznaczam, że karta jest ok, normalnie nią płacę w różnych miejscach i internecie. Może liczą, że wysyłając mi coś takiego, nie zaktualizuję karty (nie mam po co) i będą mogli mi anulować rezerwację.
Ktoś może pomóc jak podejść do sprawy?
Z góry dzięki!

Ja bym zmienił kartę jak sobie życzą. Nie zmienisz w ciągu 24h to anulują a wątpię żeby odpisali szybciej.
Dokładnie na to liczą. Na pewno się trafią tacy, którym przepadnie bo nie zmienią karty. Za późno sprawdzą pocztę ale coś innego sobie pomyślą. Mi się rezerwacja udała i dostałem to samo. W przypadku rezerwacji hotelu w Gruzji działali tak samo. W końcu rezerwacje uznali ale z 2 lub 3 razy kazali mi zmieniać kartę. W każdym razie na dzień dzisiejszy jest jako potwierdzona. Na pewno trzeba walczyć o swoje i nie dać się zwieść jakimiś ściemami że karta zła.

Ja mogę i co dziennie do sierpnia zmieniać karty aby spędzić tam 7 dni w sierpniu :D

#13 PostWysłany: 11 Mar 2013 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
celll19 napisał(a):
Nie zmienisz w ciągu 24h to anulują a wątpię żeby odpisali szybciej.

Z moich dotychczasowych doswiadczen z booking.com nie zgodze sie. Bardzo szybko sie kontaktowali. Raz nawet w trakcie rozmowy telefonicznej z nimi, przedzwonili do hotelu aby upewnic sie co do terminow i cen.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Mar 2013 23:18 

@guest

możesz mieć rację, że tylko chodzi o błędną preautoryzację karty. Miałem coś podobnego w Budapeszcie - okazało się, że trzeba się tylko skontaktować z bankiem i aktywować opcję, która pozwala na preautoryzacje internetowe. Po tej czynności hotel od razu mógł zablokować środki. Tyle że wtedy to była zwykła "sekretna oferta" booking.com, a teraz to zupełnie co innego. Ale na pewno warto spróbować.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Mar 2013 23:22 

HON fly4free
U mnie też poprosili o zmianę karty mimo że podana na 100% jest właściwa do dokonywania preautoryzacji. Jest to pradopodobnie zabieg stosowany wobec wszystkich rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Mar 2013 23:26 

Loty: 11
Kilometry: 36 075
A ja mam inna sytuację po zabookowaniu i otrzymaniu potwierdzenia sprawdziłem status rezerwacji na stronie i okazało się, że rezerwacja jest anulowana...wysłałem maila do booking'u i w odpowiedzi przeczytałem, że "podróżny" sam ją skasował -w kilkanaście minut po dokonaniu rezerwacji. Jestem pod wrażeniem takich działań... sprawa oczywiście jest w toku.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Mar 2013 00:24 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
niebieski
noaxik_pl napisał(a):
A ja mam inna sytuację po zabookowaniu i otrzymaniu potwierdzenia sprawdziłem status rezerwacji na stronie i okazało się, że rezerwacja jest anulowana...wysłałem maila do booking'u i w odpowiedzi przeczytałem, że "podróżny" sam ją skasował -w kilkanaście minut po dokonaniu rezerwacji. Jestem pod wrażeniem takich działań... sprawa oczywiście jest w toku.

Masz na myśli stronę booking.com ?

Ja opisałem tylko swoje doświadczenia jakie mam z booking.com odnośnie rezerwacji w "mega promocjach"

#18 PostWysłany: 12 Mar 2013 09:53 

HON fly4free
Z obowiązku kronikarskiego: dostałem informację od booking o tym, że stawka była błędnie wwprowadzona i obecnie booking negocjuje z hotelem ofertę specjalną, o której poinformują jak będzie gotowa.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 12 Mar 2013 10:02 

Dostałem z hotelu takie potwierdzenie - ciekawe jak sprawy się mają u Was?

1. Booking Details

Accommodation:Semara Uluwatu
Address:Banjar Wijaya Kusuma, Ungasan, Bali, 80362
Phone:+623618482111
Email:reservations@semararesorts.com
Room Type:** 50% Off Sale - Garden Terrace Suite Includes Free Offers
Date Booked:12-Mar-2013
Arrival Date:03-May-2013
Arrival Time:1400
Departure Date:10-May-2013
Departure Time:11:00
No. of People:2 Adult(s), 0 Child(ren), 0 Infant(s)
Special Requests:None specified
Room Name:
Inclusion From 03-MAY-2013
Inclusion Until 09-MAY-2013
DetailsWelcome fruit basket,**Free full breakfast daily, Spa treatment 20min/stay,WIFI, entry to Finns Beach Club, Gym, Putting Green

2. Personal Details

First Name:*******
Last Name:*******
Address:*******
Phone:*******
Mobile:Not specified
Email:*******

3. Payment Details

Booking Status:Confirmed
Accommodation:4,158.00 IDR
Discount Applied:
Booking Extras:0.00 IDR
Taxes:873.18 IDR
Merchant Fees:0.00 IDR
Booking Fee:0.00 IDR
Total Booking Cost:5,031.18 IDR
Deposit:2,297.29 IDR
Deposit Due:12-Mar-2013
Balance:2,733.89 IDR
Balance Due:03-Apr-2013
Note:Payment for this booking is being collected by Semara Uluwatu.

Conditions:
Cancellation of booking includes but is not limited to:
1. An amendment to booking so the none of the dates of the booking once amended fall within the same dates that originally constituted the booking
2. Refusal of hirer to sign the waiver of liability and credit card authorization form.
3. Attempt by the hirer to hold and event at the villa in breach of these terms and conditions, or any requirements and / or guidelines of that particular villa relating to events.
4. Notice of cancellation must be received writing by email or email at least 61 days prior to arrival for High season and peak season bookings.
5. Final payments are non-refundable

If cancelled 0 - 30 days before arrival, 100% of the total amount will be forfeited / If cancelled 31 or more days before arrival, 50% of the deposit will be forfeited

4. Travel Directions
Semara Resort & Spa Uluwatu is located approximately 25 kilometres south of Ngurah Rai International Airport in an area commonly referred to as `The Bukit'. The resort is centrally located on the southern most tip of the island of Bali perched 150m above the Indian ocean on the white limestone cliffs of Uluwatu.

For booking amendments or cancellations please contact Semara Uluwatu on reservations@semararesorts.com or +623618482111

#20 PostWysłany: 12 Mar 2013 10:16 

UWAGA
Na stronie hotelu znowu są niskie ceny (kwiecień i maj) - rezerwacja przechodzi przez płatność

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 184 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości