Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 429 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 29 Kwi 2023 08:02 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Też minęły 3 lata, inflacja, to że wtedy było za 2k, nie znaczy że teraz to jest normalna cena. Wg mnie 2k do Peru/Kolumbii to świetna cena. W tym dealu bardzo dobra, bo mimo wszystko te przesiadki na lotniskach nie są takie dobre dla mnie.
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

Słoneczny Cypr zimą za 1069 PLN 🌴☀️ Loty + 5 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Słoneczny Cypr zimą za 1069 PLN 🌴☀️ Loty + 5 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
Loty na Maltę taniej, niż wizyta na jarmarku świątecznym 🎄😲 Podróże na słoneczną wyspę od 135 PLN 🔥😍 Loty na Maltę taniej, niż wizyta na jarmarku świątecznym 🎄😲 Podróże na słoneczną wyspę od 135 PLN 🔥😍
#162 PostWysłany: 29 Kwi 2023 08:17 

niebieski
piotrkr napisał(a):
-- 29 Kwi 2023 07:04 --

Czytam sobie o Kolumbii i Peru i np tutaj piszą

Cytuj:
Loty do Kolumbii

Do Kolumbii z Polski (z przesiadką) latają linie lotnicze KLM, Airfrance czy Lufthansa. Średnia cena lotu w sezonie wynosi ok. 2,5 – 3 tys. zł za osobę dorosłą. Jeśli chcecie zaoszczędzić – proponujemy poszukać lotów z Wiednia lub Berlina, wtedy znalezienie biletu w okolicy 2,1 tys. zł nie powinno być problemem a można trafić także na cenę ok. 1,8 tys. zł.
opcio napisał(a):
Lima na luty ciągle wchodzi, ale jednak nie biorę. Pogodowo chyba najgorszy okres na zwiedzanie. Deszcze.

Tu piszą, że najlepszy (wybrzeże) https://feelperutravel.pl/kiedy-jechac-do-peru/
Najlepszy na wybrzeże, a najgorszy gdzie indziej.
Ja nie chcę na wybrzeże, ja chcę góry i dżunglę. Tam to jest najgorszy okres na wyjazd.
 Profil Relacje PM off
piotrkr lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#163 PostWysłany: 29 Kwi 2023 09:42 

Loty: 73
Kilometry: 168 531
Krzysztof. napisał(a):
Zaktualizowana apka LH na iPhone.

Na iPhone też nie przechodzi, wywala błąd przy przejściu do płatności.

Ja już chyba odpuszczam, od wczoraj próbuje ogarnąć tego deal'a. Znalazłem cenę 1,871.47 za paxa, ale standardowy błąd po wprowadzeniu danych pasażerów, nie można zapłacić. Nie mniej dzięki @oskiboski za taką wrzutę i pozostałym za sugerowanie terminów. Po raz kolejny się przekonuję, że to forum jest niesamowite :D

Relacje:
1) USA - Zachodnie Wybrzeże (2018)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 29 Kwi 2023 10:19 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Na FT zeznają,że MXP-LIM w C jest za 1200€ ja znalazłem na aktualne waakcje najmniej za 1470€ lufa + Avianca. Routingi przez VIE/JFK cena bez zmian.
pabien lubi ten post.

#165 PostWysłany: 29 Kwi 2023 10:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W dyskusji o skali atrakcyjności tego deala kompletnie ginie jeden z jego największych atutów - bezpłatny stopover w Nowym Jorku, który sprawia że w cenie 1900 PLN mamy nie jeden wyjazd ale tak naprawdę dwa i to do dwóch różnych regionów będących poza regionem wylotu i jeszcze w dodatku z wylotem z Polski a nie z jakieś Barcelony czy Genewy.
Jeżeli ktoś kupuje z Brukseli i nie robi stopa w NYC to ja faktycznie nie widzę większego sensu w braniu tego - powiedzmy że cena wówczas jest całkiem atrakcyjna ale nic niezwykłego, ale jak brać z wylotem spod domu i ze stopem w NYC to ta oferta miażdży.
 Profil Relacje PM off
21 ludzi lubi ten post.
piotrkr uważa post za pomocny.

#166 PostWysłany: 29 Kwi 2023 12:11 

HON fly4free
To zależy od "punktu widzenia", wiele osób ma już NYC (albo w ogóle miasta amerykańskie) po dziurki w nosie, część nie przepada za takim multi zwiedzaniem. NYC w lutym też ... nie urywa. No ale to już naprawdę off topic. W ogóle to się zastanawiam ile osób, które bilet kupiło, wcześniej zastanowiło się co właściwie chce robić, na jaką pogodę trafią itp. Oczywiście wszystkim życzę dużo słońca :lol:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#167 PostWysłany: 29 Kwi 2023 12:32 

niebieski
Jak maksymalnie długi można było wymusić pobyt w NYC ?
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 29 Kwi 2023 12:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
man4business napisał(a):
To zależy od "punktu widzenia", wiele osób ma już NYC (albo w ogóle miasta amerykańskie) po dziurki w nosie, część nie przepada za takim multi zwiedzaniem. NYC w lutym też ... nie urywa. No ale to już naprawdę off topic. W ogóle to się zastanawiam ile osób, które bilet kupiło, wcześniej zastanowiło się co właściwie chce robić, na jaką pogodę trafią itp. Oczywiście wszystkim życzę dużo słońca :lol:

Jeżeli pobyt w NYC kogoś nie interesuje albo wręcz jest mu nie na rękę to oznacza że cała ta oferta nie jest skrojona dla niego, owszem 1,9k z Polski do Ameryki Płd to dalej świetna cena ale to już nie to samo co pakiet z NYC.
 Profil Relacje PM off
Mihal09 lubi ten post.

#169 PostWysłany: 29 Kwi 2023 12:47 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
man4business napisał(a):
To zależy od "punktu widzenia", wiele osób ma już NYC (albo w ogóle miasta amerykańskie) po dziurki w nosie, część nie przepada za takim multi zwiedzaniem. NYC w lutym też ... nie urywa. No ale to już naprawdę off topic. W ogóle to się zastanawiam ile osób, które bilet kupiło, wcześniej zastanowiło się co właściwie chce robić, na jaką pogodę trafią itp.

Ja na przykład. Zawsze sprawdzam pogodę, ceny noclegów itp. Czasami za długo i okazja odlatuje zanim się na nią rzucę.
Dla mnie to świetna oferta, bo i tak myślałem o NY na jesień lub przyszły rok. A tak oszczędzając na oddzielnych lotach jakoś przeboleję ceny tamtejszych noclegów i zimową aurę.
@Zjadacz Na pewno wchodziły 3-dniowe, ale wydaje mi się, że dłuższe też są możliwe.
I taka ciekawostka odnośnie cen, bo różne się tu przewijają. Ja miałem otwarte dokładnie to samo połączenie na dwóch różnych komputerach i różnica w cenie wynosiła ok. 2 stów. Okruszki były jak najbardziej zamiecione.
correos lubi ten post.

#170 PostWysłany: 29 Kwi 2023 12:49 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Mnie teraz w ogóle na stronie lufthansy nie znajduje lotów z jfk do limy
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 29 Kwi 2023 13:05 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
srebrny
Żeby nie było, to nadal żyje.
Na appce Brussels bilety WAW-JFK-LIM-JFK-WAW za 2k/pax kupione i potwierdzone ok. godziny temu.
Na znalezienie odpowiadajacej kombinacji potrzeba cierpliwości ;)
3 ludzi lubi ten post.

#172 PostWysłany: 29 Kwi 2023 13:28 

Z mojej perspektywy to świetny deal, co prawda byłam już w NY, ale lecę z dwiema koleżankami, które nie były nigdy i bardzo cieszy je ta perspektywa. Zrobiłyśmy sobie stopa od 01.02 bodajże od 13:10 do 03.02 do 23:45, mamy dwa i pół dnia na pobujanie się po NY. Co nieco zobaczymy jednocześnie nie wydamy majątku na hotele ;) Potem przed nami cały miesiąc w Kolumbii, jeśli tylko będziemy miały chęć za całkiem rozsądną kasę możemy skoczyć do Meksyku albo Panamy, na koniec mamy jeszcze dobę na szybki shopping w NY ;) Także jak dla nas super oferta!
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#173 PostWysłany: 29 Kwi 2023 14:28 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
srebrny
Wrzucam daty które weszły bo lecą pytania.
W sprawie dat to raczej płynna sprawa która ciagle przy wyszukiwaniu inaczej wypada.

Załączniki:
received_623780852931362_edit_25332004113842.jpg
received_623780852931362_edit_25332004113842.jpg [ 111.87 KiB | Obejrzany 1230 razy ]

#174 PostWysłany: 29 Kwi 2023 16:12 

Za ile udało Ci się kupić bilety?
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 29 Kwi 2023 16:20 
Awatar użytkownika

niebieski
man4business napisał(a):

Zastanawiałem się długo ze względu na pogodę - choć na przełomie luty-marzec to nie jest żadna tragedia - to jednak wziąłem, bo deal jest super i taniej spod chałupy mieć nie będę. Druga sprawa to jest ewidentny EF, a nie jak niektórym się wydaje jakaś promocja, dlatego raz wchodzi raz nie.
I co dla mnie chyba najistotniejsze w tym wszystkim, jest fakt, że nie jest to skała nie do ruszenia. Jak to mówią - panta rhei ;)
I jeszcze jedno zawsze omijaliśmy NY, a teraz będziemy przy okazji mieli możliwośc zwiedzić np. muzeum, CP, a może i wybrać się na Broadway.
kemot lubi ten post.

#176 PostWysłany: 29 Kwi 2023 16:43 

Są jeszcze daty WAW-LIM ze stopem w JFK ? Nic nie widzę ani na stronie ani w apce.
 Profil Relacje PM off
piotrkr lubi ten post.

#177 PostWysłany: 29 Kwi 2023 17:46 
Awatar użytkownika

Loty: 142
Kilometry: 176 028
niebieski
Maciek23 napisał(a):
Są jeszcze daty WAW-LIM ze stopem w JFK ? Nic nie widzę ani na stronie ani w apce.
22 luty Lima, 2 marca NY, 4 marca WAW. Przed chwilą weszło
 Profil Relacje PM off
scomin lubi ten post.

#178 PostWysłany: 29 Kwi 2023 17:53 

Widzi ktoś daty na początku marca ze stopem w NY? Stop chyba był możliwy tylko na powrocie?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 29 Kwi 2023 17:53 

HON fly4free
Nawet na kajaku wchodzi.
https://www.kayak.ie/flights/WAW-JFK/20 ... stflight_a
Załącznik:
_n.png
_n.png [ 58.74 KiB | Obejrzany 928 razy ]

Edit: na ITA Matrix też wchodzi, więc tym sposobem można sobie więcej pogmerać z datami. Potem oczywiście wybrać miejsce zakupu.
Załącznik:
_n2.png
_n2.png [ 108.25 KiB | Obejrzany 893 razy ]

Ostatnio edytowany przez man4business, 29 Kwi 2023 18:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
scomin lubi ten post.

#180 PostWysłany: 29 Kwi 2023 17:59 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Z FRA w podobnej konfiguracji jest GUA ale już za 450E. Chyba zabawa jeszcze trwa tylko trzeba poszukać skąd tanio :)
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 429 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bulusia, kucharjb oraz 19 gości