Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Miesięczna podróż
#1 PostWysłany: 20 Wrz 2025 15:27 

Cześć,

Nie wiem czy to odpowiedni dział ale potrzebuję pomocy. Kolejne rok będzie dla mnie dość ciężki i wpadłem na pomysł żeby wyjechać na miesiąc w jakąś podróż we wrześniu 2026. Jeśli chodzi o organizacje noclegów, lotów to bez problemu dam radę sam, robiłem to wiele razy, chodzi bardziej o pomysł gdzie można polecieć :)

Myślałem o Azji południowo wschodniej na motorze, ale jest wtedy pora deszczowa i pare krajów już w tamtym rejonie zwiedziłem. Coraz bardziej mnie kusi Ameryka Południowa, ale nawet nie wiem co chciałbym tam zobaczyć, generalnie potrzebuję jakiegoś pomysłu haha
Budżet ok. 10k PLN za miesiąc śpiąc w jakiś tanich noclegach/hostelach, ale w standardzie bez karaluchów.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 20 Wrz 2025 17:05 

złoty
No ja bym spróbował zrobić RTW. Ale trochę jest pytanie czego oczekujesz od tej wycieczki. Bo jak bardziej przyroda to co innego, a jak miasta albo plaże to co innego. Ja kiedyś robiłem takie miesięczne RTW w tym okresie. Polecam wszystkim pociąg przez USA, albo choć z San Francisco do Denver.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Wrz 2025 17:26 

HON fly4free
USA kosztowo raczej odpada. Możesz jechać na Madagaskar, w internecie są opisy takich miesięcznych, nietuzinkowych i budżetowych pobytów. Na pewno może być oryginalnie...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Wrz 2025 17:38 

-- 20 Wrz 2025 16:37 --

adam1987 napisał(a):
No ja bym spróbował zrobić RTW. Ale trochę jest pytanie czego oczekujesz od tej wycieczki. Bo jak bardziej przyroda to co innego, a jak miasta albo plaże to co innego. Ja kiedyś robiłem takie miesięczne RTW w tym okresie. Polecam wszystkim pociąg przez USA, albo choć z San Francisco do Denver.

Właśnie jeśli chodzi o RTW to z samymi miastami mógłbym się wyrobić kosztowo, ale żeby pozwiedzać gdzieś wokół to chyba ciężko

-- 20 Wrz 2025 16:38 --

man4business napisał(a):
USA kosztowo raczej odpada. Możesz jechać na Madagaskar, w internecie są opisy takich miesięcznych, nietuzinkowych i budżetowych pobytów. Na pewno może być oryginalnie...

Miesiąc na Madagaskarze? Zaraz obczaję co tam można przez miesiąc robić
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Wrz 2025 17:54 

HON fly4free
Możesz zacząć od mojej (nadal niedokończonej) relacji ;) gdy dostać kilka parków z górami plus może północ lub nawet Nossy Be, to będziesz miał aż nadto co oglądać, z przyrodą unikalną (mnóstwo roślin i zwierząt endemicznych).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Wrz 2025 18:54 

-- 20 Wrz 2025 17:38 --

@man4business
Bardzo fajna relacja, ale po tym co zobaczyłem i przeczytałem w internecie nie wiem czy chcę tam jechać. Ani na objazd ani na wypoczynek. Nie dałbym rady spojrzeć w oczy tym ludziom żyjącym w skrajnej biedzie, wiedząc jak ja mam łatwo w życiu

-- 20 Wrz 2025 17:54 --

@man4business
Teraz jeszcze wpadł mi taki pomysł do głowy, tak świetnie się czyta Twoją relacje że myśle że dobrze by się też oglądało na youtube jak opowiadasz o całym wyjeździe ;)

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 20 Wrz 2025 18:48, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Wrz 2025 19:53 

HON fly4free
Moim zdaniem źle oceniasz sytuację. Madagaskar dramatycznie chce i potrzebuje turystyki, to nie jest nic poniżającego, że przyjeżdża ktoś, kogo po prostu na to stać i zostawia tam trochę swojej kasy. To jest dla nich dobre, docenianie piękna ich kraju też buduje w jakimś stopniu ich godność. Szacunek i godność można mieć i wyrażać niezależnie od statusu materialnego. Dla podróżujących jest to wielka lekcja tego, jak świat jest różny, jak dramatycznie inny bywa standard życia, perspektyw, bezpieczeństwa egzystencjalnego.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: FUX oraz 4 gości