Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Gdzie lecieć?
Mediolan 19%  19%  [ 7 ]
Budapeszt 44%  44%  [ 16 ]
Bruksela 17%  17%  [ 6 ]
Oslo 11%  11%  [ 4 ]
Sztokholm 8%  8%  [ 3 ]
Razem głosów : 36
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Cze 2012 16:35 

Witam!
Udało mi się zdobyć darmowy bilet Ryanair. Mam dylemat gdzie polecieć. Które miasto jest najciekawsze? Kierunki do wyboru to Mediolan, Budapeszt, Bruksela, Oslo i Sztokholm. Chciałbym zostać w danym mieście 2-3 dni.
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 21 Cze 2012 16:41 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Nie Mediolan a Bergamo.
Lub Budapeszt - chociaz tu loty sa jeszcze tansze wiec mozna bez darmowego.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Cze 2012 16:47 
Moderator forum

Ja nie wiem co jest ciekawae dla Ciebie
Ale organizacyjnie wez pod uwage koszty noclegow i dojazdow
bo np Bruksela to CHarleroi , jw mrowka, 1 no i Skandynawia to Skandynawia

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Cze 2012 18:12 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
ja bym polecał Brukselę, bo pociągi po Belgii są tanie i w 3 godziny za mniej niż 10€ możesz dojechać do Brugii - najpiękniejszego miasta jakie widziałem

lub Budapeszt, bo uwielbiam to miasto ale to prawda, że bilety tam są bardzo tanie więc lepiej sobie kupić

natomiast Oslo - Sandefjord - jeśli lubisz przyrodę to w Sandefjord są piękne fiordy, lasy, dzika zwierzyna i takie tam. I jakieś bunkry :D
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Cze 2012 18:29 

Daję pod rozwagę jeszcze jeden pomysł.
Bergamo, jak chcesz to jeszcze Mediolan (autobusy 5euro w jedną stronę, przynajmniej niedawno), a na noc, dzień i drugą noc do Budapesztu. W tej chwili nie sprawdzałem, ale często były tanie bilety (też Ryan) Bergamo-Budapeszt (tanie czyli 3.49 - 5.49euro OW, x2 RT). Noclegi w Budapeszcie są tańsze, i przy jednej okazji można zwiedzić trochę więcej.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Cze 2012 19:03 

Zdecydowanie Brugia (Charleroi->pociag), na drugim miejscu Bergamo (i nie trzeba juz nigdzie dojezdzac). Zdecydowanie nie warto jechac do Mediolanu IMVHO, jedno z najmniej ciekawych miast jakie widzialem.

Jak dysponujesz wieksza iloscia wolnego czasu to polecam wybrac sie po zwiedzeniu Bergamo nad Como lub Garde - pociagiem ponizej 10euro. Naprawde fajne jeziora i okoliczne gory.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Cze 2012 23:33 

Wiem że Skandynawia to drogi region ale coś ciągnie mnie do Sztokholmu. Hmm...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Cze 2012 00:22 
Awatar użytkownika

Sztokholm to Skavsta, bilety można tam bez większych problemów z Gdańska lub Warszawy dorwać za 8 zł w 2 strony. A dostanie sie ze Skavsty do centrum sztoku to jakoś 120-140 zł( w 2 strony autobusem ).

Chociaż nie ukrywam piękne miasto.

Jeżeli chciałbyś tam się tam kiedyś wybrać to polecam przez Finlandię. Lot do Turku tam przesiadka na nocny prom do Sztokholmu(Viking Line), powrót również promem do Turku i lot do Polski.

Ja tak spędziłem weekend, koszt promu to 100 euro ( w 2 strony) za kajutę ( 4 os.), lot od 20 zł w 2 strony można coś znaleźć i wypadają noclegi bo wypływa się około godziny 20, a jest się na miejscu około 6 rano. Zwiedzasz przy okazji 2 miasta, taniej oraz wygodniej moim zdaniem Sztoku się nie zwiedzi.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez darek05, 22 Cze 2012 10:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Cze 2012 01:03 

Zbanowany
Z tą Brugią dobry pomysł! będę polowała na bilecik ;).

#10 PostWysłany: 23 Cze 2012 08:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Kierunki na które masz bilet są generalnie dość tanie, no może poza CRL.
Ja bym się kierował ciekawym terminem na który generalnie są drogie bilety np sylwester, długi weekend majowy, święta itp, albo traktować je jako dolot na lot międzykontynentalny, wtedy wykorzystasz je maksymalnie.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Lip 2012 16:51 

Możesz też wybrać kierunek biorąc pod uwagę, że tam akurat jeszcze nie byłeś/gdzieś bardzo Ci spodobało się. Ja bym wybrał Budapeszt, pomimo licznych promocji w tym kierunku.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Lip 2012 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 95 262
niebieski
Loczek napisał(a):
Witam!
Udało mi się zdobyć darmowy bilet Ryanair.

A tak z ciekawości, gdzie rozdają Ryanowe bilety?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Lip 2012 17:49 

niebieski
leć do Mediolanu!
tzn do Bergamo. bo bergamo, wg mnie, jest ładniejsze niż mediolan. mi mediolan bardziej przypomina uporządkowaną wersję warszawy, no po za centrum oczywiście, które polecam zobaczyć ale to tylko zajmie moment.

po za tym w okolicy masz:
- lago di como - wspaniałe miejsce na wypoczynek; możesz sie wybrać do Lecco(bliżej) lub Como. o wyjątkowości miejsca świadczy choćby to, że ma tam swoją wille george clooney ;)
- dość tanie żarcie
- wydaje mi się, że noclegi także nie powinny być drogie
- dojazd z/do lotniska nie jest drogi
- komunikacja kolejowa jest dobrze rozwinięta i do najciekawszych miejsc, jak wspomniane Como, Mediolan czy Brescia dojedziesz za 5 euro(w jedną stronę) a bilety spokojnie sobie kupisz na http://www.fsitaliane.it lub na miejscu, nawet czasem para groszy taniej wychodzi.

w ogóle polecam jechać tak we wrześniu jak minął upały, czy nawet w październiku.
pamiętaj, że bergamo ma wiele innych ciekawych połączeń ze światem(np 3 razy dziennie do BCN) i też to może warto wykorzystać?

Udanej Podróży!
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Lip 2012 16:00 

niebieski
darek05 napisał(a):
Sztokholm to Skavsta, bilety można tam bez większych problemów z Gdańska lub Warszawy dorwać za 8 zł w 2 strony. A dostanie sie ze Skavsty do centrum sztoku to jakoś 120-140 zł( w 2 strony autobusem ).

Chociaż nie ukrywam piękne miasto.

Jeżeli chciałbyś tam się tam kiedyś wybrać to polecam przez Finlandię. Lot do Turku tam przesiadka na nocny prom do Sztokholmu(Viking Line), powrót również promem do Turku i lot do Polski.

Ja tak spędziłem weekend, koszt promu to 100 euro ( w 2 strony) za kajutę ( 4 os.), lot od 20 zł w 2 strony można coś znaleźć i wypadają noclegi bo wypływa się około godziny 20, a jest się na miejscu około 6 rano. Zwiedzasz przy okazji 2 miasta, taniej oraz wygodniej moim zdaniem Sztoku się nie zwiedzi.

Pozdrawiam

jakim sposobem uzyskałeś cenę 100e za rejs w dwie strony? próbuje i wyskakuje 350euro... chciałbym wypłynąć o 20: 55 i wrócić następnego dnia o 20.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości