Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Gru 2012 04:24 

Witajcie. Trochę już latam, nie miałem jednak wcześniej tego typu sytuacji - moze ktoś z was się orientuje. Jednej z osób lecących ze mną 16.01 do Brukseli skradziono portfel, a w raz z nim dowód osobisty, prawo jazdy i legitymację studencką. Zadnego z tych dokumentów nie zdąży wyrobić przed dniem odlotu. Czy za ten automatycznie nie ma żadnej możliwosci, zeby poleciała, czy też idzie jakoś kombinowac? Z góry dzięki za pomoc.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 31 Gru 2012 11:55 

niech weźmie paszport, poki sie nie odprawila jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Gru 2012 14:50 
Awatar użytkownika

niebieski
effecto napisał(a):
niech weźmie paszport, poki sie nie odprawila jest ok.

spokojnie można odprawić dowód a lecieć na paszport. To nie ma żadnego znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Gru 2012 17:04 

Problem w tym, że ona nie posiada paszportu, w innym wypadku bym nawet nie pytał. Jakiekolwiek inne dokumenty nie wchodzą rozumiem w grę? W niektórych miejscach za dokument mogą robić nawet takie rzeczy jak karta wędkarska, dlatego pytam. Legitymację studencką do tego czasu dostanie, no ale na to chyba nic się nie ugra, więc wydaje się, że sytuacja bez wyjścia... Lotem wizzem, a tam się danych dokumentu co prawda nei podaje, ale raczej nie ma szans przejść z tym security...

#5 PostWysłany: 31 Gru 2012 17:11 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Manieklbl napisał(a):
Problem w tym, że ona nie posiada paszportu, w innym wypadku bym nawet nie pytał. Jakiekolwiek inne dokumenty nie wchodzą rozumiem w grę? W niektórych miejscach za dokument mogą robić nawet takie rzeczy jak karta wędkarska, dlatego pytam. Legitymację studencką do tego czasu dostanie, no ale na to chyba nic się nie ugra, więc wydaje się, że sytuacja bez wyjścia... Lotem wizzem, a tam się danych dokumentu co prawda nei podaje, ale raczej nie ma szans przejść z tym security...

W lotach Schengen dokument sprawdzaja dopiero ludzie z obslugi wizzaira przed wejsciem do samolotu, wiec moze tam wystarczy cos innego potwierdzajacego, ze ona to ona.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Gru 2012 18:27 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
Manieklbl napisał(a):

To ja dodam od siebie z pierwszej ręki. 17 grudnia (czyli dokładnie 2 tygodnie temu) złożyłem wniosek o paszport. Dzisiaj go odbierałem. Nie wiem, jak wcześnie był do odbioru, bo sprawdzałem to dopiero w sobotę. W każdym razie data wydania paszportu to 18 grudnia. Więc jest duża szansa na szybkie wyrobienie paszportu
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Gru 2012 19:06 

Zbanowany
niebieski
Raz we WRO przy gatcie pokazalem legitymacje studencka i nie bylo problemu z wpuszczeniem mnie na poklad.
Zrobilem to z ciekawosci, dowod oczywiscie mialem, ale w portfelu.
Takze mozesz sprobowac z jakims innym dokumentem ze zdjeciem stwierdzajacym tozsamosc - ksiazeczka wojskowa, prawo jazdy etc.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Gru 2012 19:07 

niebieski
Oczywiście, że nie ma problemu. Tylko trzeba pójść i złożyć wniosek o DO i paszport, a nie siedzieć na Internecie i marnować czas kiedy cenne dni uciekają :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Gru 2012 19:09 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
kevin napisał(a):
To ja dodam od siebie z pierwszej ręki. 17 grudnia (czyli dokładnie 2 tygodnie temu) złożyłem wniosek o paszport. Dzisiaj go odbierałem. Nie wiem, jak wcześnie był do odbioru, bo sprawdzałem to dopiero w sobotę. W każdym razie data wydania paszportu to 18 grudnia. Więc jest duża szansa na szybkie wyrobienie paszportu

Małe kolejki mają :) Mi wyrabiali 7 dni, mojemu dzieciakowi też coś koło tygodnia (przed świętami byłem odebrać). Za to gdyby to był okres maj - czerwiec to przepisowy miesiąc jak nic :)

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Sty 2013 19:32 

To nie takie proste w tym biurokratycznym kraju - dowód musiała wyrabiac u siebie w gminie i odebrac może też tylko tam, bo nie ma opcji wysłania (swoją drogą 300km). Wniosek złożony już dobre tydzień temu, a będzie dopiero na 20go któregoś, podobno tak długo przez to, że koniec roku. Spróbujemy na legitymację studencką, może akurat :) Dzięki za pomoc.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości