Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Wrz 2024 18:08 

-- 08 Wrz 2024 16:46 --

Witam. Będę jechał autem ze Sztokholmu do Kopenhagi. mam pytanie/prośbę do znających Szwecję. Jaka będzie najciekawsza/malownicza trasa?

Google kieruje mnie jak poniżej:
Załącznik:
Komentarz do pliku: droga1
droga1.jpg
droga1.jpg [ 198.8 KiB | Obejrzany 865 razy ]

Ja pomyślałem o takim wariancie:
Załącznik:
Komentarz do pliku: droga2
droga2.jpg
droga2.jpg [ 232.36 KiB | Obejrzany 865 razy ]

Natomiast nie przemawia za nim znajomość kraju a fakt iż biegnie bliżej morza.

Może ktoś cos podpowie?

Mamy do 10H na jazdę zaplanowane.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 08 Wrz 2024 19:10, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧 Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧
Majówka w Czarnogórze 🌊🏝️ Loty i noclegi za 909 PLN Majówka w Czarnogórze 🌊🏝️ Loty i noclegi za 909 PLN
#2 PostWysłany: 08 Wrz 2024 19:10 
Awatar użytkownika

złoty
Skoro googiel pokazuje 7-8 godzin, to tak naprawdę masz oglądanie wszystkiego z okna samochodu + luncz i ze dwie przerwy na rozprostowanie kości. Trasa "wschodnia" jest dość monotonna (znaczy się, wiem, na południu bardziej płasko a potem skały) nad morzem, szczególnie, że nie będziesz zwiedzać a po drodze masz (Malmo, Lund, Karlskronę bądź Kalmar). Natomiast zachodnia, masz najpierw wybrzeże, potem trochę lasów, jezioro i znowu lasy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Wrz 2024 19:38 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 118 221
Drugi wariant jest znacznie ciekawszy. Zwlaszcza jezeli mozesz odbic czasem kawalek z trasy i zatrzymac sie w niektorych miejscach na dluzej .

#4 PostWysłany: 20 Wrz 2024 19:06 

Podpowie ktoś jeszcze gdzie sprawdzić koszt przejazdu wariantem droga A4 (pierwszy wariant). I czy wystarczy paka EPASS24 z dodanym autem i kartą płatniczą? Czy trzeba coś innego ściągnąć i zarejestrować?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Wrz 2024 19:51 
Awatar użytkownika

złoty
Tirem będziesz jechał? :D
Z tego co widzę, to nawet w tym przypadku E4 jest płatna od Uppsali na północ...
https://www.skatteverket.se/servicelankar/otherlanguages/inenglish/businessesandemployers/startingandrunningaswedishbusiness/declaringtaxesbusinesses/roadusercharges.4.61589f801118cb2b7b2800010396.html

(tak, wiem, są podatki od zatłoczenia - ale to w Sztokholmie, a nie na autostadzie https://www.skatteverket.se/servicelankar/otherlanguages/inenglishengelska/individualsandemployees/congestiontax.4.32a87cee16d2b11f30e440f.html - EPASS24 wystarczy do tego)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość