Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:06 

Wybieram się wkrótce do Norwegii i wylatuje ze Szwecji, trip zawdzieczam głównie fly4free :)
mam takie pytanie, bardzo dlugo szukalem odpowiednich walizek, zakupilem duży bagaż podręczny 56x45x25 [max] oraz maly 42x32x25 [max]

Problem mam z duzym, mam walizke 60x40x20, myslicie ze uda mi się z nia wejsc? umiescic ja w schowku mysle ze dam rade bez problemu.

I jeszcze takie pytanie, czy jesli biore leki, potrzebuje jakies zaświadczenia od lekarzy, ze sa na mój uzytek?

pozdro
preleg

Ostatnio edytowany przez Abcn, 14 Cze 2019 14:54, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN
Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum
#2 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:14 

Twój bagaż podręczny przejdzie bez problemu ,Ryanair już nie robi takich problemów jak jeszcze 2 lata temu. Leków moższ mieć całą saszetkę i nikt nic ci nic nie powie.Chyba ,że masz sterydy lub coś innego w ampułkach,które to wychwytują od razu przy kontroli.
 PM off
prelegent lubi ten post.
prelegent uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:17 

Anonymous napisał(a):
Twój bagaż podręczny przejdzie bez problemu ,Ryanair już nie robi takich problemów jak jeszcze 2 lata temu. Leków moższ mieć całą saszetkę i nikt nic ci nic nie powie.Chyba ,że masz sterydy lub coś innego w ampułkach,które to wychwytują od razu przy kontroli.

ale ja lecę wizzair'em zapomnailem dodać, tez bedzie ok?
Nie no bez przesady hehe żadne sterydy :D to super w tej kwesti leków
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:25 

Przy kontroli bezpieczeństwa ,jak przechodzisz, nie ma znaczenia jakim lotem czy linią lecisz.
 PM off
prelegent lubi ten post.
prelegent uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:28 

to fajnie, najbardziej martwilem się, ze ta walizka 4cm za wysoka nie przejdzie :)

dzieki wielkie
preleg
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:36 

Niestety za dużo hurra optymizmu:
- ktoś widać nie lata wizzair, by napisać, że nie sprawdzają rodzaju bagażu podręcznego przed kontrolą bezpieczeństwa, bo na masie lotnisk dodatkowo przyczepiają nalepkę z jego rodzajem do bagażu pilnując nawet czy mamy tylko jeden bagaż podręczny (np. w Eindhoven za duży bagaż podręczny kończy się stosowną opłatą)
- nawet jak masz wykupiony duży bagaż podręczny to jego max. wysokość to 56 cm, a metalowy wzornik wizzair nie ma żadnej tolerancji (osobna sprawa, czy będą sprawdzać jego wymiar)
Tyle z konkretów...
 PM off  

#7 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:44 

niebieski
Ryanair jest dużo mniej restrykcyjny jeśli chodzi o sprawdzanie bagażu, wizz zdecydowanie częściej się czepia (co nie znaczy, że jakoś specjalnie często ;) )
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:46 

Anonymous napisał(a):
Niestety za dużo hurra optymizmu:
- ktoś widać nie lata wizzair, by napisać, że nie sprawdzają rodzaju bagażu podręcznego przed kontrolą bezpieczeństwa, bo na masie lotnisk dodatkowo przyczepiają nalepkę z jego rodzajem do bagażu pilnując nawet czy mamy tylko jeden bagaż podręczny (np. w Eindhoven za duży bagaż podręczny kończy się stosowną opłatą)
- nawet jak masz wykupiony duży bagaż podręczny to jego max. wysokość to 56 cm, a metalowy wzornik wizzair nie ma żadnej tolerancji (osobna sprawa, czy będą sprawdzać jego wymiar)
Tyle z konkretów...

to mnie zmartwiłeś troche, tak doprecyzowując to ja- mam duży podręczny a moja dziewczyna mały. I tego wlaśnei się obawialem, czy nie walną jakiejś chorej opłaty, jesli bagaz będzie za duzy.
mialem nadzieje, ze ten wzornik rozowy, metalowy jest wyznacznikiem :/
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:50 

To co piszesz to zależy jedynie od ..... właśnie tej babeczki .
np. na Torp Polka która tam pracuje puszcza wszystkie bagaże ale jej koleżanka ' podobno Dunka jest taka wredna , że linijką mierzyła wysokść podręcznego .

Ostatnio edytowany przez Abcn, 14 Cze 2019 14:56, edytowano w sumie 1 raz
P
 PM off  

#10 PostWysłany: 18 Kwi 2015 23:53 

no trudno, sprobuje poszukac jakiejś innej walizki, a jesli mi sie nie uda...zaryzykuje.
a jaka jest oplata jesli bagaz okaze się "za duzy" ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości