Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Kwi 2014 19:52 

Witam

czy przesiadając się w Warszawie z LOTu na EL AL, mając tylko bagaż podręczny muszę przejść jeszcze raz odprawę? Nie pamiętam czy jest możliwa wcześniejsza odprawa na EL AL online, ale nawet jeśli, to biorąc pod uwagę procedury bezpieczeństwa tej linii to chyba i tak muszę wyjść i odprawić się na ich stanowisku po wcześniejszym wywiadzie przez obsługę EL AL?
Czy w takim razie 2,5 h wystarczy? Co prawda miałem już sytuację, że wystaczyło... 20 minut ale to było na locie lokalnym EL ALu z Ejlatu do TLV... :)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
#2 PostWysłany: 05 Maj 2014 21:24 

Jak masz wszystko na jednej rezerwacji to odprawiasz się od razu do portu docelowego - sojusze nie mają znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Maj 2014 22:30 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Słyszałem że cała odprawa w El al jest bardzo szczegółowa i 2 godziny może nie wystarczyć na całą procedurę. Myślę że warto wziąć pod uwagę ich dociekliwość i poczytać coś na ten temat.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Maj 2014 22:55 

Na lotnisku Chopina przylatuje się do bezpośrednio do strefy odlotów, więc nie musisz przechodzić kontroli bezpieczeństwa ponownie. Jeżeli tylko masz możliwość odprawy online w tych liniach EL AL to raczej nie powinno być problemu z przesiadką.

EDIT: koledzy wyżej podpowiadają o jakiejś szczegółowej odprawie w tych liniach, więc chyba będziesz musiał wyjść ze strefy odlotu i odprawić się standardowo.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Maj 2014 23:01 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Kolega wylatywał z Tel Avivu i trzepali ich chyba 3 godziny przed odlotem, nie wiem jak jest w druga stronę w lotach do Izraela.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Maj 2014 23:52 

chyba raczej odprawa powinna byc standardowa, a po przylocie na teren Izraela można spodziewać się szczegółowych dodatkowych kontroli.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Maj 2014 16:57 

ja już leciałem nie raz El Alem i wiem, że są szczegółowe kontrole i to w obie strony, raz musiałem nawet odpalać im maile z pracy ale luz;
w tym przypadku chodzi mi o sytuację jak opisałem czyli, że przylatuję do WAW z bagażem podręcznym i za 2,5h odlatuje samolot do TLV, bilety są na dwóch różnych rezerwacjach w związku z tym mam wątpliwość czy jeżeli nawet uda mi się odprawić online, że będę mógł sobie tak po prostu przejść do kontroli paszportowej bez tej całej uprzedniej procedury pytań, która odbywa się przy counterze El Alu przed przejściem przez security...
Może jednak lepiej nie ryzykować i po prostu wyjść po przylocie do WAW i normalnie przejść całą odprawę?
Może ktoś już miał takie doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Lut 2016 19:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Odkopie temat sprzed 2 lat, moze ktos bedzie w stanie doradzic:

Podobnie jak autor watku mam przesiadke z LO na LY, tyle ze w Tel Avivie. Dwie osobne rezerwacje, tylko bagaz podreczny i 3 godziny na przesiadke. Pytanie, czy 3h wystarcza? Czy na TLV jest strefa tranzytowa, bez koniecznosci ponownego przechodzenia kontroli?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości