Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Sie 2014 09:50 

Loty: 83
Kilometry: 153 899
niebieski
Witam.

Miesiąc temu miałem lecieć samolotem linii Wow Air z Berlina do Keflaviku.
Jednak na 3 dni przed wylotem dostałem maila od ich agenta:
Cytuj:
Dear Sirs,
We are very grateful to our WOW elections.

Your flight July 17 from Berlin to Keflavik suddenly became very popular and now we have the problem, DAB, there are some overbooking .... We would therefore like to know if it comes to the question, DAB, you can later go to Iceland. If so then please let us hear from you ... .and will prepare another flight with another airline ... .if is possible that you will receive back pay from the "old" flight Berlin - Keflavik.

We have not changed anything and if we do not hear from you, then the flight remains as it was booked.

Jako że akurat nie było mi po drodze na Islandię, zgodziłem się na ochotnika nie polecieć, pod warunkiem zwrotu wszystkich pieniędzy.
Odpowiedzieli:
Cytuj:
Hi ************,

Many thanks for your email and understanding.

Yes offcourse – I have cancelled the flight for both persons under this booking number and refunded the amount straight onto the card.

Sorry for the inconvenience and have a great day!

WOW air.

Do dzisiaj otrzymałem tylko pieniądze za rower i bagaż (100 EUR), które były opłacane z karty walutowej kantoru Aliora.
Pieniądze za sam lot (341 EUR) powinny przyjść na kartę kredytową BZWBK, jednak do dzisiaj ich nie ma...
Pisałem do nich (wowair) ponad 2 tygodnie temu, ale nie nastąpiła żadna odpowiedz:
Cytuj:
Hi,
Unfortunately, I still haven't got the refund on one of my credit cards.

07th June 2013 I paid 341,46 EUR for flight by credit card number xxxx
xxxx xxxx 0359.
One year later, 30th June 2014 I paid additional 54 EUR for bicycle and
46 EUR for luggage by credit card number xxxx xxxx xxxx 0012.

For now, I got the refund for bike and luggage only. Money for flight fare is still missing.

Best regards, ************ *********************

Co robić? Ile może trwać taki zwrot?
Uruchomić procedurę chargeback w BZWBK, czy jeszcze poczekać?
Dodatkowo w serwisie transakcyjnym BZWBK nie widać transakcji starszych niż 1 rok, przez co nie mam żadnego dowodu, że zapłaciłem 341 euro :(

Drugie pytanie, czy przysługuje mi jakieś odszkodowanie, jeśli na ochotnika zgodziłem się nie polecieć?

Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
#2 PostWysłany: 14 Sie 2014 17:43 

Cytuj:
Dodatkowo w serwisie transakcyjnym BZWBK nie widać transakcji starszych niż 1 rok, przez co nie mam żadnego dowodu, że zapłaciłem 341 euro

Jedna wizyta w banku i masz to zalatwione. To, ze nie widac w bankowosci elektronicznej, nie oznacza to, ze jest niedostepne. Nie pamietam tylko ile BZWBK bierze za strone, ale jak wiesz kiedy to bylo, to bedzie to tylko jedna strona.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Sie 2014 18:11 

niebieski
Odszkodowanie jak najbardziej przysługuje, staraj się o nie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości