Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Mar 2026 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 552
Kilometry: 1 339 584
niebieski
Niedawno mialam nieprzyjemność lecieć z tego lotniska.

Z miasta mozna dojechać metrem, różową linią. Ja skorzystalam z Didi, które kosztowało okolo 100RMB i dojazd zajął godzinę w porannych korkach.

Są stanowiska odprawy w automatach i samodzielne nadawanie bagażu. A jak ta opcja dla nas nie dziala, to z tylu tych stanowisk sa punkty z obsługą. Trochę zajęło mi, żeby rozpracować gdzie znajdują się okienka 18-28 i nie widzialam żadnej strzałki sugerującej, że mogą byc z tylu. Trochę nietypowe rozwiązanie.

Bagaż moglam nadać tylko na lot krajowy i na przesiadce musiałam odebrać i nadać ponownie.

Przed kontrolą bezpieczeństwa jest punkt gdzie sprawdzają powerbanki i daja zieloną naklejkę. Przy kontroli bezpieczeństwa wyslali mnie do szybkiej kolejki i dla niepełnosprawnych. Efekt byl taki, ze stalam tam dłużej niz w zwykłej kolejce, bo byla tam armia dziadków, ktorzy do końca nie wiedzieli co robić i byli powolni.

Moj plecak zostal rozebrany na drobne, wszystko wyjete do ponownych skanów i musiałam pakować się od nowa. Myślę, ze spędziłam tam lekko 20 minut. Kiedyś myślałam, ze moja najgorsza kontrola byla na KTW, ale Wuhan jest teraz na pierwszym miejscu.

Samego terminala juz nie pamiętam w środku, zlało mi się wszystko z poprzednimi lotniskami. Na pewno byly dystrybutory z zimną i ciepłą wodą, jak we wszystkich innych terminalach. Tego brakuje w Europie.
4 ludzi lubi ten post.

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości