Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Kwi 2024 19:44 

Loty: 95
Kilometry: 159 043
niebieski
Czy ktoś z forumowiczów korzystał z opcji 5 dni Visa on Arrival w Shenzen albo ma osobiste doświadczenia z procesem i mógłby podzielić się wskazówkami?
Podobno istnieje taka możliwość (polecane dla osób przybywających z Hong Kongu). Podobno najprościej przejechać pociągiem z HongKongu.

źródło:
https://www.chinadiscovery.com/greater- ... -visa.html

Ostatnio edytowany przez M_Karol, 30 Kwi 2024 20:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Włoski dublet 🇮🇹 Triest i Wenecja w jednej podróży (z weekendem) za 296 PLN (✈️+🚆) Włoski dublet 🇮🇹 Triest i Wenecja w jednej podróży (z weekendem) za 296 PLN (✈️+🚆)
Rzuć wszystko i leć na Maderę lub Kanary 😍✈️🔥 Bezpośrednie loty od 582 PLN Rzuć wszystko i leć na Maderę lub Kanary 😍✈️🔥 Bezpośrednie loty od 582 PLN
#2 PostWysłany: 30 Kwi 2024 19:56 

złoty
Osobiście testowałem opcję z Makao do Zhuhai (3 dni). Znaczy byłem dla sportu na przejściu i dotarłem do miejsca gdzie się wyrabia takową wizę.
Realia były takie, że nikt nie wiedział, że jest taka opcja (wrzesień 2023). Ani security staff obsługujący przejście graniczne, ani celnicy Makao. Dopiero jak wystałem kolejkę do zwykłego okienka, to Chiński pogranicznik mnie pokierował tam gdzie trzeba.
Chciałem to przetestować aby na drugi dzień pojechać do parku wodnego największego na świecie parku wodnego, po drugiej stronie granicy...
Jednak jak sobie przeczytałem o realiach tego parku, chęć mi przeszła i już po tę wizę nie wróciłem.

W każdym razie, myślę, że bez problemu to załatwisz na przejściu w HKG.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość