Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Maj 2024 22:49 

W wypożyczonym samochodzie widzę, że brakuje kołpaczka na śrubę w jednej feldze. Oczywiście nie było tego zaznaczonego na protokole. Zrobiłem własne zdjęcia ze wszystkich stron na parkingu przy odbiorze i widzę, że tego kołpaka nie ma. Nie zwróciłem na to uwagi przy wypożyczeniu.

Jak się teraz zachować, udawać że nie widzę tego do samego końca i jak mnie nalicza przy zwrocie to wtedy powiedzieć, że zweryfikuje na swoich zdjęciach i pokazać im, że nie było i robić imbę, czy przyjąć to na klatę i jak się czepia to niech sobie kasują z depozytu, bo mam przecież zewnętrzne ubezpieczenie które pokryje CDW.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#2 PostWysłany: 26 Maj 2024 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
1. Udawać, że nie widzisz. Jeśli nie pomoże przejdź do pkt. 2.
2. Pokazać zdjęcia. Jeśli nie pomoże przejdź do pkt. 3.
3. Wziąć na klatę, wziąć wszystkie papiery i dochodzić zwrotu od ubezpieczyciela.
Generalnie dobrze się zabezpieczyłeś i powinno być OK. ;)
GChmurka lubi ten post.

#3 PostWysłany: 26 Maj 2024 23:11 

A firmę ubezpieczeniową, która pokrywa wkład własny interesuje prawdziwa wersja? Czy jak już dojdzie do konieczności skorzystania że zwrotu to lepiej siedzieć cicho i udawać, że kołpaczek odpadł podczas mojego wynajmu?

Na chłopski rozum, chyba lepiej siedzieć cicho, bo może jeszcze się okazać, że skoro brak istniał, to ubezpieczenie nie działa i mam szarpać się z firmą wynajmującą (Włochami przed włoskim sądem)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Maj 2024 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Myślę, że skończy się na pkt. 1-2.
Jeśli zdjęcia nie pomogą, to zawsze możesz zrobić inbę, policja etc. Ja bym pewnie odpuścił mając ubezpieczenie, własnoręczny podpis na protokole i potencjalne, kosztujące nie wiadomo ile czasu i nerwów użeranie się z Włochami. Dostaniesz dokumentację szkody od wypożyczalni i to już nie Twój problem (o ile oczywiście masz odpowiednie ubezpieczenie, tj. takie, które pokrywa utratę kołpaka - przeczytaj dokładnie OWU).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości