Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 305 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: SAS Eurobonus
#261 PostWysłany: 23 Lis 2024 14:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wliczam, bo ten trip był planowany wcześniej, dużo wcześniej, a AR zamieniłem za LA ( Miało być SCL-LIM-GRU), jest SCL-AEP( jeden sektor ze stopem w AEP). Oczywiście grand total znacznie powyżej 15K :)
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
 Temat postu: Re: SAS Eurobonus
#262 PostWysłany: 23 Lis 2024 15:30 

złoty
U mnie trochę podobnie bo miałem już wcześniej zaplanowany trip do Meksyku i USA, do którego dodałem tylko łącznik PVR-ATL-MEX-EWR (MX+DL). Na chwilę obecną wszystkie 26 lotów zamknąłem w kwocie 2163EUR. Chińczyki już wszystkie wylatane bez żadnych perturbacji.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 23 Lis 2024 16:44 

Widzę że sporo osób się jednak skusiło🙂 Zycze wszystkim powodzenia i ściskam kciuki by obyło się bez niespodziewanych perturbacji. Mi niestety zabrakło kilku dni urlopu by dołączyć do zabawy. Tym bardziej żałuję bo i tak mam zaplanowaną na grudzień Kalifornię z SK wiec DL i AM mógłbym zaliczyć niemal po kosztach jednodniowym day tripem do MEX. Ale niestety pozostała część tj. azjatycka, która można by stosunkowo niedrogo ogarnąć wymaga jednak trochę więcej czasu niż 3 dni urlopu, które mi zostały do rozdysponowania. Gdyby tak ogłosili ten konkurs trochę wcześniej…
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 23 Lis 2024 18:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ktoś napisał, że SAS może nie zaliczyć Air Europa Exress:
https://liveandletsfly.com/air-europa-express-skyteam/
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 23 Lis 2024 22:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja miałem UX wykonywane przez express i automatyczny retroclaim z sukcesem.
 Profil Relacje PM off
skrzat lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#266 PostWysłany: 11 Gru 2024 15:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety mój lot KL809 KUL-CGK został odwołany i zmieniony na SQ. naliczyć do FB można, do FB niestety niestety nie.
W związku tym irrops mam pytanie, czy może ktoś z Was jest w stanie polecić jakąś trasę intra EU do zaliczenia segmentu? Sam znalazłem KRK-BER za ok. 500-600 ow do końca roku.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 11 Gru 2024 15:45 

złoty
@Maciek737 Myślę, że nic taniej niż ten Berlin teraz nie znajdziesz. Nie wiem ile mil nazbierałeś w EB, ale może jakiś OW weźmiesz za mile?
Do dziś mam nienaliczony VN z 24. 11. oraz dwa loty UX z 03. 12. Retroclaim nie działa, a złożone mailowo reklamacje są widoczne w apce i nic poza tym.
 Profil Relacje PM off

#268 PostWysłany: 11 Gru 2024 15:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Na FT piszą, żeby dzwonić i eskalować zgłoszenie, po takim telefonie komuś naliczyło VN.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 11 Gru 2024 15:55 

złoty
Czytałem. Dzwonione było już ze cztery razy. Mówią, że "ponaglą", ale nic się nie dzieje.
 Profil Relacje PM off

#270 PostWysłany: 11 Gru 2024 15:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja na naliczenie VN i AR nadal czekam.
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 11 Gru 2024 18:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Maciek737 jeśli najwygodniej ci lecieć z KRK, to taniej niż do BER masz np. BLL, BOD, SVG, BCN, CDG, BRU, HAM, ARN, DUB, GOT, LYS, LIN, LUX, MXP, NCL, NUE, OPO, TRN, VCE, MRS, a ciut drożej niż BER jest np. NTE, CPH, DUS, FRA, ZRH, MUC, BHX, BLQ, BRE, EDI
Tylko musisz trafić w daty. Patrzyłem 21 i 27.12. Ale w innych datach może być więcej tanich tras.
Niektóre trasy w niektóre dni można znaleźć na OTA znacznie poniżej 500 zł, np. BLL, LYS, MRS, BOD. CDG
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 13 Gru 2024 22:27 

złoty
Pomimo brakującego już tylko VN w oficjalnej tabelce, dziś przyszedł email, balsam na serce:

Cytuj:
Firstly: congratulations on completing the challenge! Hope you, apart from the million points that you will get, have gained many exciting experiences along the way?

We are aware of the issues, and will make sure that our tech issues will not impact our members and the outcome pf the EuroBouns Millionaire challenge.

The team is preparing an email that will go out to the participants in the campaign, that will share some more clarity about this.

Jest to odpowiedź na zapytanie wysłane parę dni temu, dotyczące problemów technicznych z zaliczaniem lotów.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#273 PostWysłany: 20 Gru 2024 19:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jest oficjalne potwierdzenie, że można zgłaszać naliczenie mil z promocji "1mln mil" do końca stycznia. Oczywiście loty muszą się odbyć do końca grudnia.

Joining a new alliance has been fun, right? The fact that you and so many of your fellow members have registered for the EuroBonus Millionaire challenge is not only a testament to your adventurous spirit, but invaluable for us in order to see how everything works across SkyTeam from your perspective.

We’ve learned a lot from your zigzagging across the world these last few months. One unexpected technical issue we’ve come across is complications when retroactively registering SkyTeam flights to earn points. We’re working tirelessly to fix this, and to make things fair we’ve decided to extend the deadline for registering flights for the challenge to 31 January.

No need to worry though, we will contact you as soon as your flights have been registered, and we’ll start delivering your points starting in February. Thanks for your patience.
 Profil Relacje PM off
Maciek737 lubi ten post.
Maciek737 uważa post za pomocny.

#274 PostWysłany: 23 Gru 2024 13:58 

platynowy
karty podarunkowe 20% taniej tylko dzisiaj
https://www.sas.fi/en/giftcard/store/

Załącznik:
SAS_-_2024-12-23_12.57.59.jpg
SAS_-_2024-12-23_12.57.59.jpg [ 330.83 KiB | Obejrzany 730 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#275 PostWysłany: 06 Sty 2025 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Jest raport z promocji milionera :)

https://loyaltylobby.com/2025/01/06/rep ... llionaire/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Aramise uważa post za pomocny.

#276 PostWysłany: 10 Sty 2025 23:55 
Awatar użytkownika

platynowy
Wkrótce lecę z żoną na trasie GDN-CPH-TFS RT i w szczegółach lotu jest informacja o tym, co nam przysługuje. Ja mam EB Golda, a żona basic.
Wśród tych informacji jest m.in. komunikat "lounge access for 1", na dodatek tylko przy odcinkach z CPH. Mam nadzieję, że to tylko jakiś skrót myślowy/uproszczenie, bo przecież - o ile dobrze odczytuję reguły SkyTeam - EB Gold = SkyTeam Elite Plus, a w takim wypadku salonik jest zarówno w GDN, jak i w TFS, dla mnie i dla 1 gościa. Czy może jednak coś mi umyka?
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 11 Sty 2025 00:06 

HON fly4free
Wstęp do poczekalni, tam gdzie jest, jest ty +1. Przy wejściu np. w CPH skanujesz BP i zaznaczasz na ekranie, że chcesz wejść z gościem, który po tobie zeskanuje swoją BP i otworzy się mu bramka. W przypadku podróży innymi liniami z sojuszu typu KL, AF itd. wstęp też jest 1+1 na kartę SK.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#278 PostWysłany: 11 Sty 2025 00:57 
Awatar użytkownika

złoty
Zgadzam się z przedmówcą - poczekalnia dla statusowca +1, priority boarding dla statusowca +1 (co oznacza, że nie spradzają podręcznego jesli kupiona jest najtańsza taryfa).
 Profil Relacje PM off

#279 PostWysłany: 11 Sty 2025 01:55 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 11 Sty 2025 00:51 --

@tropikey
W GDN nie wejdziesz, to prywatny salonik, nie mają umowy z SASem. Liczy się czym lecisz, a nie sojusz. W PL od lat bilet SAS daje wejście tylko w Wwie. I jest tak samo po zmianie sojuszu. Z kolei status w EB pozwala wejść w GDN, jeśli lecisz liniami, które mają umowy (np kiedyś LH, teraz KLM).

Zobacz sobie tutaj:
https://www.flysas.com/en/travel-info/a ... t/lounges/

Na powyższej liście nie widze również TFS, więc ostrożnie bym się nastawiał. Swoją drogą ciekawe, bo SAS ma sporo połączeń

w CPH jak wspomniano, możesz wejść 1+1. Warto pamiętać, że w salonikach SAS na ichniejszym bilecie i ze statutem co najmniej EBG można wejść również z rodziną do 5 osób. Kiedyś były podobne rzeczy dla EBS (w wybranych okresach typu święta/wakacje), ale już od jakiegoś czasu EBS nie dalej saloników.

Przy okazji - jako posiadacz EBG możesz żonę (lub inną osobę) obdarować EBSem.

-- 11 Sty 2025 00:55 --

abelincoln napisał(a):
Zgadzam się z przedmówcą - poczekalnia dla statusowca +1, priority boarding dla statusowca +1 (co oznacza, że nie spradzają podręcznego jesli kupiona jest najtańsza taryfa).

Ale fast track już tylko dla statusowca.
abelincoln lubi ten post.

#280 PostWysłany: 11 Sty 2025 09:13 
Awatar użytkownika

platynowy
Wylot z GDN jest o 6:00, więc z saloniku i tak raczej nie byłoby jak skorzystać (może z 20 min.), ale z tym TFS byłaby trochę szkoda.
Zastanawiam się jednak nadal, jak to jest, bo na stronie podanej przez @BrunoJ (którą zresztą widziałem wcześniej i się nią sugerowałem) jest, jak poniżej:

Image

Jeśli jednak jest tak, jak pisze @BrunoJ, to wygląda na to, że informacje na stronie swoje, a życie swoje. Zarówno GDN, jak i TFS są w ST lounge finder, a w szczegółach benefitów EBG jest wyraźnie napisane, że otrzymuje się przywileje ST Elite Plus, więc w zasadzie brak wstępu do saloniku w GDN i (ewentualnie) w TFS wydaje mi się niezgodny z tymi informacjami na stronie SAS i ST.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 305 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość