Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Sie 2018 13:05 

Zeus napisał(a):
Cena ustalona z góry. Jedynie jak zamówisz taksówkę, i przyjdzie po ciebie, za terminalem.
Cena na 4 osoby

dzięki za info ;) Czyli rozumiem że jak wyjdę za lotnisko na ulicę ..i zacznę łapać taxi to ceny są zupełnie inne niż to taxi lotniskowe ? ile wtedy kosztuje km za taxi złapane na ulicy? , ewentualnie gdzie się zamawia na lotnisku to taxi z normalnymi cenami aby przyjechało poza terminal ? jest jakieś stoisko na lotnisku? kurcze nie uśmiecha.. :lol: mi się płacić za 3,5 km jazdy do hotelu ceny 15 euro .. chore ceny :evil: , to ja mniej na Seszelach..-) :mrgreen: płaciłam za taxi haha..
Jeszcze mam pytanie o lokalny bus ..chcę nim pojechać z Kamari hotelu do Firy 1,80 E. Słyszałam że wszystkie busy mają postój w Fira a mnie zależy aby dostać sie do hotelu w Imerovigli , ciężko będzie dymać z Firy do Imerovigli z walizką ... :lol: te 2,5 km do hotelu, więc w Firze rozumiem że muszę się przesiaść na bus w kierunku Oia ? i wołać stop jak zobaczę przystanek w Imerovigli ? Jaka jest cena tej trasy Fira- Imerovigli ? tyle samo co Fira do Oia ?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#22 PostWysłany: 07 Sie 2018 13:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Powodzenia złapaniu taksówki poza lotniskiem.

No cóż, prawo bytu. Jeżeli przeliczasz euro na złotówki, to wiadomo ze drogo.
Masz do wyboru pieszo, zadzwonić po hotel albo taksówkę na lotnisku.

Ja ci nie pomogę po wszędzie na nogach albo PKSem jechałem.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 07 Sie 2018 14:02 

:lol: Niestety z lotniska autobus do Kamari nie jedzie bezposrednio :twisted: :twisted: :twisted: , a bez sensu byłoby jechać lokalnym busem z lotniska do Fira taki kawał drogi, przesiadac się i z Fira dopiero do Kamari , kompletnie bez sensu :lol: Pieszo nie wchodzi w grę, mimo ze lubie spacery i zapewne bede robic codziennie kilkanascie km po wyspie, ale po przylocie bede miała walizkę 15 kg :lol: więc ;) A co z tym taxi łapanym na ulicy ? Nie byłam w Grecji to nie mam doświadczenia z taksówkami ,czy jest cięzko złapać ? czy o co chodzi
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 12 Gru 2018 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Z lotniska i na lotnisko bardzo łatwo dostać się lokalnym autobusem (Local Bus) w cenie 1,80EUR w jedną stronę. Tu jest rozkład: https://www.ktel-santorini.gr/index.php/en/services-eng/timetable-eng Czas przejazdu to ok 20 minut.

Przystanek jest tuż przed wyjściem z lotniska.

Wszystkie autobusy na całej wyspie jeżdżą do Firy i z Firy. Jak trzeba dojechać gdzieś indziej to trzeba się tam przesiąść. Autobusy to takie nasze PKSy, a nie miejskie. Zabierają bez problemu duże bagaże do luku. Bilety kupuje się przy wchodzeniu do autobusu lub w trakcie jazdy u kogoś w rodzaju konduktora. Tylko gotówka (nie musi być wyliczona, ale z banknotu 100EUR może być problem wydać :-) ).
SPLDER lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 18 Lip 2022 20:25 

Loty: 1
Kilometry: 1 788
Witam, istnieje jakiś sposób na dostanie się w środku tygodnia, z Firy do Portu? Planuje zdążyć na Rejs o 655, i z tego co widzę to autobusy bezpośrednie chyba nie kursują, a przejście 7 km z buta, będzie idealnym rozbudzeniem :D Jest jakaś linia która przynajmniej skróci ten dystans? bądź nawet jakiś shuttle bus. Ps. Jak wygląda sytuacja w porcie z rana? też lepiej być około 40 minut przed promem ?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 18 Lip 2023 12:52 

Loty: 163
Kilometry: 270 462
Na krótki wypad na Santorini polecam korzystanie z lokalnych autobusów, odpada problem z parkingami, a z tym jest na wyspie kłopot. Można tanio i sprawnie dotrzeć w różne miejsca, Fira jest głównym punktem przesiadkowym. W internecie jest rozkład jazdy, ale autobusy jeżdżą częściej. przynajmniej na trasie Fira-Oia i Fira-lotnisko ;) Płatność tylko gotówką kierowcy albo panu sprzedającemu bilety w trakcie jazdy.

#27 PostWysłany: 19 Lip 2023 08:54 

niebieski
Dokładnie, do rozkładów nie ma się zbytnio co przywiązywać, przynajmniej na głównych trasach. Na trasie Perissa - Fira praktycznie za każdym razem autobus jechał trochę inną trasą (czasami bezpośrednio, czasem przez Pyrgos, czasem przez Perissa Beach). Oprócz tego jeśli ktoś wybiera się na zachód słońca w Oia, to chwilę po zachodzie podstawiają kilka autobusów bezpośrednich do Firy i pakują ludzi ile się da, wiec radzę się pośpieszyć, żeby wrócić w sensownym czasie wrócić do Firy i ewentualnie dalej.
60/193 krajów ONZ, 65 krajów ONZ+
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 13 Cze 2024 14:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Uwazajcie na greckich Januszów z autokarami w porcie w Santorini.

Wsiadacie tylko do tych z napisem KTEL i cena to 2.5 ΕUR, nie 50 za transfer.

https://twitter.com/nikolaosderes/statu ... 2518359497
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość