Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: San Diego - gdzie ?
#1 PostWysłany: 23 Lut 2026 21:01 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 623
Kilometry: 1 368 902
Zawsze mnie zastanawia,że są na tym forum wątki które o miejscach hotelowych w jakimś małym mieście mają po 20 postów a całe USA ma kilkanaście.

Potrzebuje małego wsparcia ponieważ im więcej czytam tym głupszy się robię jeśli chodzi o podjęcie decyzji.
Będę 2.5 dnia sam w San Diego. Budzetowe spanie w hostelu w dzielnicy Gaslamp wychodzi ok 500/600pln total za 3 noce. W internecie znaleźć można jednak informacje,że średnio z bezpieczeństwem wieczorami akurat tam + spanie w hotelu. Alternatywą jest spanie w Hotel Circle obok Old Town Transit Center. 500pln total więcej za 3 noce ale jednak single room we wspaniałym Motel 6 :mrgreen:.
Czy ktoś ma jakieś świeże lub nieświeże doświadczenia który punkt tam byłby idealny na krótkie lecz intensywne zwiedzanie bez samochodu ? Bilet dobowy to 6$ a odległości o dziwo nie wydają się duże.

Wczasy na Kos: tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2449 PLN 🌊☀️🍹 Wczasy na Kos: tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2449 PLN 🌊☀️🍹
Kawa na Manhattanie?☕ Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1960 PLN 🚕 Kawa na Manhattanie?☕ Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1960 PLN 🚕
#2 PostWysłany: 24 Lut 2026 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 1419
Kilometry: 2 923 380
platynowy
Gaslamp jest najlepszą opcją na zwiedzanie bez samochodu niestety. Ja wprawdzie zawsze biorę 4 kółka i w San Diego śpię w sieciówkach H lub M ale niestety trochę drożej niż Twój budżet. No chyba, że masz jakieś punkty do spalenia wtedy bez kozery rekomenduję Coronado ;)

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#3 PostWysłany: 24 Lut 2026 14:25 

Loty: 484
Kilometry: 698 749
niebieski
Ja również z reguły spałem z rodzinką w sieciówce IHG, bodajże Holiday Inn po stronie Bayside. Ale także mieliśmy zawsze auto, chociaż autobusy tam też kursują. W ogóle bardzo lubię to miasto, a moje dzieci tamtejsze Zoo :)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość