Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: San Francisco
#21 PostWysłany: 04 Kwi 2015 09:24 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Też tak miałem ostatnio. Zdaje się, że tam był jakiś mały remont (przebudowa) i bramki nie były obsadzone.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#22 PostWysłany: 25 Lip 2015 16:04 

Szukam noclegów pod koniec sierpnia i jest jakaś masakra. Średnio $100 od osoby na obrzeżach SF. Rok temu jak byliśmy w San Francisco bez problemu rezerwowaliśmy za $50 od osoby. Ma ktoś jakieś wskazówki odnośnie noclegów dla 5 osób? Może warto rezerwować 1-2 dni przed przyjazdem?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 25 Lip 2015 16:37 

Sprawdzałeś hotwire? Tam ceny na obrzeżach SF zaczynają się duuuużo poniżej 100 USD / os. (w pokojach 2-osobowych). Sprawdzałem dla 27.08.

#24 PostWysłany: 25 Lip 2015 16:58 

Sprawdzałem. Obrzeża w sensie południowe dzielnice: Dolores Park itd. Nie patrzyłem poniżej Daly City oraz Oakland. Mamy ograniczony czas i nie możemy zakwaterować się za daleko. Zastanawia mnie jedynie, jak udało się przedmówcom zamówić pokoje za $70-80 za pokój.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 25 Lip 2015 21:44 

Loty: 23
Kilometry: 72 725
niebieski
Gdzieś było zestawienie, w których miastach w ciągu ostatniego roku ceny noclegów wzrosły najbardziej. San Francisco było na pierwszym miejscu. Ceny wzrosły bodajże o 75%.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 26 Lip 2015 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Uff, to jest faktycznie jakiś dramat. Ja rozumiem, że jest lato, wysoki sezon itp. ale żeby ceny były x4 w stosunku do lutego. Nie rozumiem i współczuje tym, co teraz jadą... :roll:

#27 PostWysłany: 26 Lip 2015 13:19 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
W ostatnim czasie w SF rośnie ilość różnego rodzaju wydarzeń, konferencji itp, które powodują zwiększenie obłożenia hoteli. Dodatkowo dochodzi efekt wysokiego sezonu latem. Stąd wysokie ceny. Tanie noclegi w Bay Area mozna znależć np. w okolicach Dublina, Vallejo, Fremont. To około do godziny jazdy z SF (za wyjątkiem godzin wzmożonego ruchu - wtedy są korki). Można też spróbować znaleźć coś przy stacji BART albo CalTrain.

#28 PostWysłany: 20 Gru 2015 16:46 

Loty: 42
Kilometry: 103 409
Poszukuje noclegu w SF na maj 2016 r. Wstępnie zarezerwowałem dwa:

1) https://www.booking.com/hotel/us/missio ... ype=total&

Kojarzy ktoś miejscówkę?A może był?

2) https://www.booking.com/hotel/us/hi-san ... ype=total&

Był ktoś?Zna ktoś okolice? Z opinii wynika, że hotel ok ale dzielnica taka sobie z dużą ilością bezdomnych. Ogólnie lepiej nie wracać po nocach. W zwiazku z tym moje pytanie na wstępie :D

Reasumując, które dzielnice do zamieszkania polecacie? Takie gdzie bezpiecznie można wracać późną porą?
Widzę, że dużo noclegów jest ze wspólną łazienką. Czy ktoś kiedyś korzystał? Jak to wygląda - czy łazienka przypada powiedzmy na 2 pokoje czy na piętro?
Za wszystkie porady z góry dzięki :)

#29 PostWysłany: 21 Gru 2015 13:09 

Loty: 405
Kilometry: 1 081 381
niebieski
Pierwszy z hoteli jest w całkiem całkiem dzielnicy - można przeżyć ;)

Drugi niestety wpada w najgorszą według mnie dzielnicę - Tenderloin. Główna dzielnica bezdomnych i wszelkiej innej maści dziwnych osobników. Osobiście unikam Tenderloin jak mogę - choć przyznaję, że mają ciekawe knajpy.

Z bezpiecznych (choć drogich) - Financial/Russian Hill/Noob Hill/SoMa

#30 PostWysłany: 23 Gru 2015 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
Chodząc po Tenderloin nawet w dzień nie czułem się zbyt komfortowo, raczej nie zdecydowałbym się tam wrócić, stąd przemyślałbym raz jeszcze ten wybór, zwłaszcza jeśli chcesz wracać nocą do hotelu przez tą dzielnicę.

#31 PostWysłany: 18 Maj 2016 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Jako że ceny noclegów w San Francisco w lipcu są zabójcze (dotyczy to także AirBnB) to czy ktoś może polecić coś ciekawego w okolicy? Jedyne wymagania to: prywatna łazienka i parking (będziemy mieli samochód). Miło byłoby, żeby do samego San Francisco autem było max. z 15-20 min. Ewentualnie jakiś transport publiczny też dostępny. Jak mam płacić co najmniej $200/nocleg w Tenderloin w podrzędnym motelu (i to bez podatków) to wolę już gdzieś dalej :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 19 Maj 2016 14:22 

niebieski
Nie wiem o jaki dokładnie lipcowy termin Ci chodzi. Poszukaj Town House Motel. Bardzo blisko głównych atrakcji SF bo jest przy Lombard Street. Koszt ok. 160$ (już z podatkiem), ale dzielnica bardzo bezpieczna. My 30.04 płaciliśmy 110 $ z podatkiem (parking darmowy przy motelu, łazienki też), także odpadają dodatkowe opłaty za parking, które są zabójcze w SF. Śniadanie (bułki, owoce, kawa, herbata) w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 19 Maj 2016 15:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzięki, ale w terminie 12-14 lipca żaden pośrednik ani ich strona internetowa nie pokazują wolnych miejsc...
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 19 Maj 2016 15:33 

niebieski
No właśnie ja wybrałem termin 13-14 lipca i nie było. Późniejsze daty już tak. Pechowy termin wybrałeś. W ogóle ceny noclegów w SF zabijają. Tak samo jak w Page koło Kanionu Antylopy.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 19 Maj 2016 17:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Page też przede mną... ;)
Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że noclegi w SF są droższe niż na Manhattanie...
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 20 Maj 2016 12:45 

My w terminie 10-13 lipca przez airbnb w polecanym mieszkaniu dla 5 osób płacimy 1400 zł. Poszukaj przez airbnb może coś znajdziesz fajnego.
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#37 PostWysłany: 20 Maj 2016 13:09 
Awatar użytkownika

Wróciłem dwa tygodnie temu z San Francisco i znalezienie noclegu w rozsądnej cenie jest naprawdę trudne, ale możliwe. Rozwiązanie jakie zastosowałem - zarezerwowałem pierwszą noc w hotelu po czym od razu po zameldowaniu zacząłem szukać promocji na następną noc w innych hotelach przez booking.com. Jeśli szuka się noclegu na następny dzień, ceny spadają do ok. 70-80$ za pokój w hotelach. Jeśli szukasz na ten sam dzień, może być nawet poniżej 70$ za noc.
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.
monroe uważa post za pomocny.

#38 PostWysłany: 20 Maj 2016 13:49 
Awatar użytkownika

srebrny
@porzeczka, dzięki - wiem o AirBnB i korzystam z niego ale ceny prawie jak w hotelach dla 2 osób.
@Geelot, dzięki, w sumie już o tym wcześniej myślałem - zostanie albo Booking.com albo Hotel Tonight. Może trzeba będzie tak zrobić... :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 23 Maj 2016 14:30 

Miesiąc temu płaciliśmy 90-120 już z podatkiem i parkingiem za free. Szukaliśmy przez hotels.com tego samego dnia. W okolicy Lombard St, bezpiecznie i blisko.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 21 Lip 2016 00:58 

Loty: 35
Kilometry: 71 245
Ja osobiście mogę NIE polecić Cable Car Hotel. W łazienkach (nie w pokoju) karaluchy, w łóżkach pluskwy.

Malta
Stany - Zachodnie Wybrzeże
Słowenia

zapytaj mnie o: Słowenię, Kambodżę, Paryż, Budapeszt, Porto, Pragę, Berlin, Tallinn, Warszawę, Stany, Maltę
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości