Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: San Francisco
#61 PostWysłany: 01 Cze 2025 17:47 

platynowy
Dlaczego tam? W SF to mekka narkusów.
 Profil Relacje PM off  

Jarmark świąteczny w Bukareszcie ☃️ 3 dni w stolicy Rumunii za 599 PLN ✈️🏨❄️ Jarmark świąteczny w Bukareszcie ☃️ 3 dni w stolicy Rumunii za 599 PLN ✈️🏨❄️
Bardzo tanio do Tajlandii 😲 Bilety już od 624 PLN (w jedną stronę)🔥✈️🎒🧳 Bardzo tanio do Tajlandii 😲 Bilety już od 624 PLN (w jedną stronę)🔥✈️🎒🧳
#62 PostWysłany: 01 Cze 2025 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
:roll: Hmm, nie rozumie pytania? Chodzi ci o dzielnicę? Jeśli uważasz że jest nie za ciekawa to podaj te (dzielnice) które według ciebie są godne uwagi.
ps. W SF mam zamiar być max 3 dni + 3 dni na powrocie, docelowo wybieram się na Polinezję Francuską.

#63 PostWysłany: 01 Cze 2025 22:30 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
@7z9 jeden post przed Twoim podałem Tani hotel.
Jeśli 50$ deopozytu dla CIebie to dużo - to trudno cokolwiek będzie CI znaleźć w okolicy.
Pytałeśdo roku czasu- byłem w środku maja 2024
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 01 Cze 2025 23:35 

platynowy
Okolice Civic Center to najbardziej patologiczne miejsce w mieście, które same w sobie jest już ujmę delikatnie "trudne". Jeśli chcesz koniecznie Union Square to w hotelu Mithila nie pobierają żadnego depozytu. Poza sezonem ok. 90$ za nockę.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 02 Cze 2025 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
7z9 nocowałem w zeszłym roku w San Remo Hotel i nie pobierali depozytu. Po bardzoej okolica ale do Union square nie jesr daleko.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 02 Cze 2025 12:06 
Awatar użytkownika

:roll: Dziękuję wszystkim za odpowiedzi - przyglądnę się waszym propozycjom hoteli (jak ma się sprawa obecnie) a także zreflektuje lokalizację / dzielnice.
Co do wypowiedzi użytkownika "Spaczny" to: jak już pisałem nie jest problem w samym depozycie (gotówkowym ile by nawet nie wynosił) a w depozycie na karcie (dokładniej: najpierw pobieranie a potem oddawanie kasy) zamiast zwykłego "zamrożenia" jak to ma miejsce np. na Bookingu. Skąd u mnie takie obawy? Otóż mój kumpel był w tamtym roku w kilku hotelach (2 stanach) i przy ostatniej kolejnej już rezerwacji bank zwariował (uznał transakcje za podejrzane) blokując konto. Telefony o odblokowanie też szły jak krew z nosa (procedury) (...). Szczęście w nieszczęściu że akurat był w mieście gdzie miał znajomych i go przekimali.
Kończąc - jeśli okaże się że nie znajdę takiego hotelu to trudno, będe miał kartę debetową ze środkami na niej i kredytową. Jednakże jeśli jest taka opcja (użytkownicy podpowiedzą hotel) to będę rad aby nie uwikłać się w ewentualne kłopoty. Tym bardziej że podróżuję w pojedynkę.
smieci lubi ten post.
smieci uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 02 Cze 2025 12:48 

platynowy
Jeżeli ściągną, a nie zablokują to możesz zgłosić chareback. Zablokować kartę mogą Ci z byle innego błahego powodu, np. podczas płatności na stacji benzynowej. Nie opieraj wyjazdu na jednej karcie, weź kilka, miej ze sobą parę dolarów w gotówce. Taki problem to nie problem.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 02 Cze 2025 21:46 

Loty: 376
Kilometry: 539 680
niebieski
Sporo fajnych hoteli jest na Lombard Street. Okolica spokojna, wszędzie blisko. Nie pamiętam już jaki był depozyt blokowany na karcie, ale nie była to duża kwota. W lutym br. miałem 6 różnych hoteli w USA i karta nie zwariowała od blokad.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 03 Cze 2025 23:25 

niebieski
Przed losową blokadą karty możesz spróbować się zabiezpieczyć informując bank o wyjeździe. Pisało o tym kilka osób na forum i sam tak zrobiłem lecąc na Florydę. Rezerwacje w 4 hotelach, płatności na stacjach benzynowych, sklepach, knajpach itp. obyły się bez problemów.
 Profil Relacje PM off
7z9 uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 06 Cze 2025 19:22 

Jakich miejsc unikać w SF, to chyba wiadomo po szybkim researchu w necie, zrobionym przed wyjazdem/rezerwacją noclegów. Jak się unika dzielnicy Tenderloin w SF, to więcej bezdomnych (stawiam ich w jednym szeregu z narkomanami) widziałam w LA. Moim zdaniem, jeśli chodzi o Kalifornię, to SF jest dużo fajniejsze niż LA.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 06 Cze 2025 20:23 

złoty
Potwierdzam. Po SF bez strachu chodziłem pieszo co w LA nie bylo mi dane.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 04 Lip 2025 17:09 
Awatar użytkownika

:roll: Wracając do pytania które tu wcześniej skierowałem odnośnie hoteli (tj. brak depozytu w postaci kart deb / kred) to długo szukałem omijając dzielnice którą wstępnie przyjąłem do realizacji a mi tu odradzano (Union Square) i o dziwo znalazłem taki hotel.
Zajęło mi to parę godzin (sprawdzałem nie tylko główne postanowienia / regulamin) ale i działy: "opinie" oraz "pytania do obiektu" bo nawet jeśli nie wspominano o depozycie w w/w głównym regulaminie to okazywało się w "opiniach" lub "pytaniach" że pobierają. Już miałem dać za wygraną ale...
Znalazłem hotel bez depozytu w postaci kart/y w dzielnicy Marina District a hotel zwie się: Star Motel (ma bardzo dobre opinie) przy czym zaznaczam że hotel służy mi jako miejsce do spania więc jakiś wielu gwiazdek nie oczekuję. Przy czym oczywiście jako taki depozyt mają tyle że gotówkowy wypłacany przy wymeldowaniu (300$). Zdaję sobie sprawę że może się to jeszcze zmienić - ich preferencje depozytowe (pobyty mam po 3 dni w grudniu i styczniu) ale tak czy inaczej się udało. Może ta informacja pomoże komuś komu pobieranie od 1 do 2 tygodni kasy na karcie spędza sen z powiek ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość