Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Wrz 2011 16:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Witam!

Czy ktoś może mi powiedzieć, czy jeżeli mam transfer 17 godzinny na lotnisku w Stambule, to muszę wykupić wizę?
Czy jeżeli nie opuszczam lotniska będzie ona wymagalna? Albo, jeżeli zechcę opuścić lotnisko na nocleg na terenie miasta to muszę posiadać wizę?

Przepraszam za, być może dla niektórych, głupie pytanie, ale nigdy do tej pory nie miałem transferu w kraju, który ma wizy.

Czekam na odpowiedź i serdecznie pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 13 Wrz 2011 16:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Garmond napisał(a):
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy jeżeli mam transfer 17 godzinny na lotnisku w Stambule, to muszę wykupić wizę?
Czy jeżeli nie opuszczam lotniska będzie ona wymagalna?
Jeśli zostaniesz w strefie tranzytowej, to nie musisz kupować tureckiej wizy.
Garmond napisał(a):
Albo, jeżeli zechcę opuścić lotnisko na nocleg na terenie miasta to muszę posiadać wizę?
Musisz, jeśli opuszczasz strefę tranzytową, co przy 17h postoju w Stambule raczej bym Ci polecał. A jeśli lecisz Turkishem, to przeczytaj: http://www.turkishairlines.com/en-INT/a ... ngers.aspx fantastyczna darmowa oferta :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Wrz 2011 19:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Turkish to jedne z najbardziej wypadkowych linii na swiecie co skrzetnie ukrywaja
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Wrz 2011 21:08 

kaell077 napisał(a):
Turkish to jedne z najbardziej wypadkowych linii na swiecie co skrzetnie ukrywaja

Szanowny kaell077,

Na jakiej podstawie twierdzisz, że „Turkish to jedne z najbardziej wypadkowych linii na swiecie co skrzetnie ukrywaja”? Proszę przedstaw rzetelne opinie i fakty na poparcie tej tezy.

Turkish Airlines są w czołówce europejskich linii lotniczych:
http://www.fly4free.pl/najlepsze-linie- ... 11-skytra/
a ich loty do RPA pod względem floty i obsługi są wręcz bezkonkurencyjne.

Tydzień temu leciałem TA z Dżakarty do Istambułu półrocznym A330-343 (rejestracja TC-JNM) i naprawdę nie mogę doszukać się najmniejszych uchybień; wręcz-po raz kolejny-byłem bardzo zadowolony z lotu.

Czekam na przedstawienie faktów przez Ciebie. W przeciwnym razie powinieneś spalić się ze wstydu i ulecieć z forum w postaci dymu.

Z poważaniem,
Kiwaczek
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Wrz 2011 21:32 

HON fly4free
kaell077 napisał(a):

Koledze chyba się pomyliło, bo jeśli TK są w czymś "naj" to jest to serwis - to w moim prywatnym rankingu linie z najlepszym produktem pokładowym w Europie.

@garamond: powiem tak, mieć 17 h w Istambule i kisnąć na lotnisku w strefie tranzytowej to grzech wręcz niewybaczalny: oczywiście, że powinieneś wyjechac do miasta. Wiza kosztuje 15 EUR i dostaje się ja od ręki w okienku.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Wrz 2011 09:09 

Kolega kaell077 milczy, a w tym czasie Turkish Airlines zamawia kolejne samoloty:
http://www.pasazer.com/in-8124-turkish, ... ingow,.php

A tak bardziej serio, po wątku o pisaniu listu motywacyjnego do banku może czas założyć wątek o praniu ciemnych ubrań. Smutny jest fakt, że do tak żenująco niemerytorycznego poziomu zniża się forum. :( Magiel, panie i panowie, magiel!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości