Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lut 2015 01:02 

srebrny
hej, lece na JFK z gdanska przez warszawe i mam pare pytan:
-czy na trasie warszawa-jfk jest bezplatny posilek ?
- czy napoje alkoholowe sa dodatkowo platne?
- czy podczas lotu warszawa - nowy jork jest sprzedaz duty free ? czy mozna kupic alkohol? chce kupic butelke na prezent.
- kiedy w warszawie konczy sie boarding?z tego co kojarze powinien byc okolo 30 minut przed odlotem, paniusia z lotu twierdzi ze
trzeba byc koniecznie 3 godziny przed odlotem, a bramki sa zamykane okolo godziny przed odlotem. godzine przed odlotem to sie
konczy odprawa bagazowa. pytanie o tyle wazne, ze mam cos tam do zalatwienia w centrum Warszawy wiec kazda minuta jest cenna,
myslalem ze jak bede okolo 1.5 h na lotnisku z bagazem podrecznym i karta pokladowa to powinno wystarczyc. jak uwazacie?
pozdrawiam michcioj

Ostatnio edytowany przez michcioj, 06 Lut 2015 01:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na Malcie w 5* hotelu 🌊🏝️ Zimowy odpoczynek w Mellieha Bay za 1767 PLN All inclusive na Malcie w 5* hotelu 🌊🏝️ Zimowy odpoczynek w Mellieha Bay za 1767 PLN
🚨UWAGA!🚨 Tajlandia w cenie jak z dyskontu 🤑🔥 Loty + noclegi niedaleko plaży za 1929 PLN🔥😱😍 🚨UWAGA!🚨 Tajlandia w cenie jak z dyskontu 🤑🔥 Loty + noclegi niedaleko plaży za 1929 PLN🔥😱😍
#2 PostWysłany: 06 Lut 2015 01:10 

niebieski
1. Jest.
2. Na trasie WAW - JFK nie.
3. Tak: http://do4r85wsrjs5z.cloudfront.net/lnb ... e_LH_2.pdf szczerze mówiąc "na lądzie" bedziesz miał większy wybór.
4. OK 30 min przed odlotem. Jak będziesz na lotnisku odprawiony 1.5h przed godzina odlotu to nie ma bata, ze nie zdążysz, jeszcze zakupy zrobisz.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 06 Lut 2015 01:17 

srebrny
lataczuk to wszystko jasne, bardzo dziekuje za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lut 2015 01:20 
Awatar użytkownika

niebieski
co do posilkow to nie wiem, zawsze byl, ale moze teraz sa taryfy glodowe na dlugich lotach. Raczej na logike na takiej trasie jest posilek (dwa) I proste napoje (rowniez alkoholowe) w cenie. lepsze alkohole platne.
Jest sprzedaz duty free, co wiecej mozesz chyba sobie zamowic wczesniej (air-kiosk), poczytaj na ichniejszej stronie www.
Mysle ze mieszasz troche terminy. Jesli lecisz z Gdanska to tam nadajesz bagaz, wiec nie masz juz w Wwie drugiej odprawy bagazowej. Masz rowniez karte pokladową w reku. Wchodzisz wiec z miasta prosto na kontrole bezpieczenstwa I do bramki.
Trudnosc polega na tym ze
- moze byc dluga kolejka do security
- musisz przejsc potem kontrole paszportowa (kolejna kolejka), beda rowniez sprawdzane papiery (wiza itp).
- z racji ilosci pasazerow i wpuszczanie do samolotu trwa dlugo i zaczyna sie wczesniej niz przy krotkich lotach. Godzina przez wylotem przy wyjsciu do saomolotu wydaje sie byc akurat.

Te 1.5h w normalnych warunkach powinno Ci wystarczyc z duzym zapasem. Ale jakie beda akutar w tym momencie warunki to nie wiesz. zawsze mozesz sie przepychac przez kolejki itp. ale zawsze to jakis stress. Majac wiecej czasu mozesz tez spokojnie kupic butelke na lotnisku, duzy wybor I sensowne ceny.
Ja powiem tak - jesli nie mozesz inaczej to probuj, powinno sie udac, najwyzej trzeba bedzie troche sie poprzeciskac.

#5 PostWysłany: 06 Lut 2015 01:40 

srebrny
hej, terminow nie myle, jak mam bagaz podreczny (glowny nadany w gdansku) i karte pokladowa powinno isc wszystko duzo szybciej niz
przy standardowej odprawie. pytam na forum, bo mnie dzisiaj paniusia z lotu wk... ten tego :-)
wydaje mi sie, ze 1.5h wystarczy w zupelnosci, jesli beda dlugie kolejki w najgorszym wypadku zalapie sie na last-call i tyle.
dzieki za pomoc. pozdrawiam. :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lut 2015 04:31 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Leciałem w styczniu z Toronto Lotem. W sklepie wolnocłowym wybór mały i często brakuje towarów ale ceny sporo niższe niż w WAW! Finlandia 1 litr na ziemi ok. 70 PLN a na pokładzie tylko 40. Zamówione przez internet 36 PLN i masz gwarantowaną dostępność. Sam nie testowałem, bo nie wiedziałem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: adam1987, Gadekk, Retuos oraz 6 gości