Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Link do kolejki The Club ATL Atlanta
https://waitwhile.com/locations/the-club-atl

AMS Aspire lounge 26 (Schengen)
https://lineup.withgoogle.com/queue/W2UN

AMS Aspire lounge 41(Non Schengen)
https://lineup.withgoogle.com/queue/8978

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5065 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 250, 251, 252, 253, 254  Następna
Autor Wiadomość
Offline
#5041 PostWysłany: 26 Paź 2025 12:22 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Wrz 2011
Posty: 655
Loty: 1372
Kilometry: 2 818 335
platynowy
Czyżby w Fantazji oszczędności? Zniknęły wszystkie czekoladki Wawel (a był zawsze spory wybór), czekoladki powitalne też a i nowy wybór na zimno tak jakby skromniejszy...

Tak, wiem, że to problemy pierwszego świata ale taką mam dziś refleksję. Bardzo lubiłem Fantazję za te słodycze właśnie.
_________________
Image

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Pięknie! 🤩 Sycylia okołoweekendowo za 499 PLN ☀️🍊 Loty + ⭐⭐⭐ hotel w Palermo 🍕🛵 Pięknie! 🤩 Sycylia okołoweekendowo za 499 PLN ☀️🍊 Loty + ⭐⭐⭐ hotel w Palermo 🍕🛵
Aquapark z 31 zjeżdżalniami w Szarm el-Szejk 💦🏝️ All inclusive w 4* hotelu od 1799 PLN 🍹🌞 Aquapark z 31 zjeżdżalniami w Szarm el-Szejk 💦🏝️ All inclusive w 4* hotelu od 1799 PLN 🍹🌞
Offline
#5042 PostWysłany: 26 Paź 2025 13:09 
Król Ż
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Paź 2014
Posty: 7233
Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Ja myślę,że to samo co w lotowskich może być. Na zimowy sezon wymiana menu całkowicie. Chociaż Wedel w Fantazji był odkąd sięgam pamięcią
_________________
Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczynają się prawa człowieka
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Offline
#5043 PostWysłany: 28 Paź 2025 14:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2011
Posty: 2138
złoty
abelincoln napisał(a):
W KTW (Schengen) niby nowoczesność - numer karty uprawniajacej do wejścia wpisują już w kąkuter a nie do kajeciku, ale o pewne rzeczy dba też tradycja.

A nie, przepraszam, wciąż jest kajecik.
abelincoln napisał(a):
Kosza na śmieci nie da się otworzyć nogą od wielu miesiecy, a połowa kraników z winem jest niedysponowana.

Jeden kranik się naprawił, natomiast zamek w kiblu został wymontowany (ale można się zamknąć pierwszymi drzwiami).

Za to lodówki i bar sałatkowy zaczyna przypominać sklep w PRLu (z z butelkowaną wodą w roli octu...)
Image
A był to kiedyś Salonik na poziomie...
Góra
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.
 
      
Offline
#5044 PostWysłany: 28 Paź 2025 17:50 

Rejestracja: 16 Sty 2011
Posty: 9802
HON fly4free
Patrząc na zdjęcia z pustymi lodówkami i resztkami w bemarach, to teraz zdecydowanie lepiej jest już w KRK ;-)
Góra
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
 
      
Offline
#5045 PostWysłany: 05 Lis 2025 19:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Paź 2022
Posty: 23
Z wielkim smutkiem donoszę, że szampan w Polonez Gold został „ulepszony” i jest najgorszy w pamięci żywych...Oszczędności aż biją po oczach.

Chyba oznacza, że ten sam szampan pojawi się na pokładzie :(. Ale nie na krótkodystansowych lotach, oczywiście, to za drogie...Stara koncepcja Elite Club polegała na tym, żeby alkohole w długodystansowym C pasowały do Elite Lounge, ale już nie. Campari i Aperol są na pokładzie, ale nie w Gold. Hendrick's na pokładzie, ale w Gold to Gunpowder.

Czy naprawdę nie ma już filetu z łososia, filetu z kurczaka, indyka i reszty? Wszystko w tych kremowych sosach napakowanych olejem, żeby było kaloryczne? Może po prostu przegapiłem rotację menu.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Offline
#5046 PostWysłany: 06 Lis 2025 03:15 

Rejestracja: 16 Sty 2011
Posty: 9802
HON fly4free
Jedzenie z bemarów w Polonezie się niestety istotnie pogorszyło w kierunku właśnie takich tłustych brei. Opcje na zimno są nadal przyzwoite / sensownej jakości. Co do alkoholi to chyba jakieś świeże zmiany - parę tygodni temu szampan był ok, ale nie pamiętam który był dostępny. Większy wybór mocniejszych jest chyba w barze w części ogólnej - trzeba wyjść i zamówić coś tam.
Góra
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
 
      
Offline
 Temat postu: Polonez
#5047 PostWysłany: 06 Lis 2025 23:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Paź 2022
Posty: 23
Nie jestem jedyny, który to zauważył! Koszty rosną, ale ceny biletów też, wszyscy wiemy, ile kosztuje żarcie, więc jeśli trzymacie budżet na tym samym poziomie albo podbijacie go o grosze, to taki jest efekt. Może Polonez Gold to szansa, by wreszcie wprowadzić inny bufet z lepszą jakością gorących i zimnych dań (tylko desery są inne), bo to też lounge dla długodystansowego C – co jest unikalne dla LOT-u.

Bar ma wybór spirytusów z dolnej półki, ale Gold ma te lepsze. Szampan i wina to to, co sprzedaje Centrum Wina.

Kiedyś przepaść między lounge'ami LH a LO była ogromna, ale teraz MUC i FRA wcale nie są złe. LH ma znacznie szerszy wybór spirytusów w lounge'ach, ale za to mniej chętnych personelu do miksowania drinków. W MUC, zarówno w NS, jak i Schengen, jest kawa od baristy. Jedno, co zauważyłem: jeśli biorę wieczorny lot do OTP, bufet w Polonez jest już zwinięty do smażonych pierdół, podczas gdy u LH bufet jest uzupełniany niezależnie od pory.

To nie temat tego wątku, ale na pokładzie byłem rozczarowany jakością żarcia w LO C na długich dystansach – porcje są tak małe, że po paru godzinach czuję głód. Aranżacja na talerzu, kiedyś imponująca dla C, ale teraz banalna, zwykle kończy się zimnym jedzeniem. Setup ze snackami też jest słaby. Posiłki przed przylotem są lepsze niż przy starcie i dziwnie, ex-US miałem lepsze żarcie niż ex-WAW, które często to same opcje warzywne. Nie było potrzeby w te fancy menu od szefa kuchni, te pieniądze lepiej zainwestować w ogólną poprawę.

Szczerze, poza zamkniętym punkt-punkt polskim rynkiem, LOT konkuruje tylko ceną. Nikt nie wybiera LOT-u, bo jest dobry, tylko bo jest tani.

LOT naprawdę musi podnieść poprzeczkę.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Offline
 Temat postu: Re: Polonez
#5048 PostWysłany: 06 Lis 2025 23:17 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Sie 2012
Posty: 5563
Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
Nie mam pojęcia o co chodzi w tym wpisie, w oddzielnym wątku.

Jeśli chcesz ponarzekać to rób to w odpowiednich wątkach, a nie wrzucaj takich smrodów.
Góra
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
czinger uważa post za pomocny.
 
      
Offline
 Temat postu: Re: Polonez
#5049 PostWysłany: 06 Lis 2025 23:36 

Rejestracja: 06 Gru 2015
Posty: 1872
srebrny
Może jestem tępy ale proponuję zacząć od bardziej precyzyjnego tytułu wątku. Skoro nowy wątek to znaczy, że nie znalazłeś istniejącego wątku, do którego by pasowały Twoje przemyślenia. Ale mimo wszystko nie łapię, co autor miał na myśli - poza tym, żeby ponarzekać. Sorki - jeśli bredzę, niech moderator usunie.
Góra
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
 
      
Offline
#5050 PostWysłany: 07 Lis 2025 00:19 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Mar 2012
Posty: 2183
Loty: 308
Kilometry: 354 766
złoty
xyrxis napisał(a):
@Kothson ostatnio wrzucił bogatą dokumentację zdjęciową z wizyty w BCN więc daruję sobie powtarzanie wszystkiego. Powiem tylko, że poraz kolejny odwiedziłem Sala VIP Canudas i moim zdaniem jest to jeden z tych saloników, w których rozważyłbym nawet opłacenie wizyty - to tylko moja subiektywna opinia.
Za to jak chodzi o wizytę w Enrique Tomas to niestety nie mieliśmy tyle szczęścia i trafiliśmy na jakąś nieogarniętą kobietę za barem, która słabo mówiła po angielsku i niespecjalnie umiała obsługiwać PP. Z jakiegoś niezrozumiałego powodu nie pozwoliła na połączenie czterech kart w jedno saldo 92€ więc każdy musiał brać wino/szynkę osobno i albo tracić na tym parę euro albo dopłacać.

Mały update do Enrique Tomas. Kupiłem u nich przepiękną szynkę, dojrzewającą 3 lata, 50% raza iberica, termin przydatności do marca 2026. Kiedy przyszedł w końcu moment na jej zjedzenie okazało się, że jest spleśniała! Po bliższym obejrzeniu okazało się, że opakowanie było nieprawidłowo zgrzane i się rozszczelniło. Narożnik pergaminu oddzielającego plasterki wszedł pomiędzy warstwy plastiku i spowodował wadę w zgrzewie. Uważajcie tam u nich robiąc zakupy żeby nie spotkała Was taka tragiczna historia.
_________________
//Bartek
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
 
      
Offline
 Temat postu: Re: Polonez
#5051 PostWysłany: 07 Lis 2025 03:31 

Rejestracja: 16 Sty 2011
Posty: 9802
HON fly4free
Frequent-Flyer napisał(a):
Aranżacja na talerzu, kiedyś imponująca dla C, ale teraz banalna, zwykle kończy się zimnym jedzeniem


Zgadzając się do oceny szczerze mowić nie pamiętam nigdy imponującej prezentacji dań głównych w C LO, chyba że mówimy o okresie sprzed kilkudziesięciu lat. Dania główne to IMO od lat najsłabszy punkt oferty na lotowskich longach, choć w tym temacie akurat LH nie jest lepsza, a nawet jeszcze gorsza.

Co do deserów w Polonezie i na pokładach - od lat postuluje, żeby LO zaczął w końcu, zamiast tych kolorowych, sztucznych wytworów, serwować tradycyjne polskie wypieki, których przecież nie brakuje. Nie rozumiem kombinowania z tymi dziwacznymi ciastkami, musami itp. Może na pierwszy rzut oka to wygląda ładnie, ale jest kompletnie IMO bezpłciowe.
Góra
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
      
Online
#5052 PostWysłany: 10 Lis 2025 14:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Cze 2012
Posty: 823
Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Czy któryś salonik w VIE przyjmuje obecnie klientów po przylocie?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Offline
#5053 PostWysłany: 10 Lis 2025 15:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2015
Posty: 5305
złoty
Wiem, nie na temat ale chciałbym odpowiedzieć. może się komuś przyda w planowaniu,
@marek2011,
"Zgadzając się do oceny szczerze mowić nie pamiętam nigdy imponującej prezentacji dań głównych w C LO, chyba że mówimy o okresie sprzed kilkudziesięciu lat. Dania główne to IMO od lat najsłabszy punkt oferty na lotowskich longach, choć w tym temacie akurat LH nie jest lepsza, a nawet jeszcze gorsza",
leciałem ostatnio lufą na longu, lot wybrany z konieczności, nie chciałem czekać do ostatniej chwili i muszę napisać, że standard posiłków się podniósł, byłem nastawiony na słabe dania ale albo dobrze trafiłem albo wyciągnęli wnioski z krytyki która płynęła szerokim strumieniem, byłem pozytywnie zaskoczony i jakością potraw i tym, że nie żałowali szampana i obsługą, która mimo że cała w wieku późno emerytalnym bardzo się starała, co prawda nie mieli mojego zamówionego wcześniej dorsza na boczku, ale i tak wszystkie potrawy były smaczne, a próbowaliśmy z żoną różnych,
Sorry za ot
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Offline
#5054 PostWysłany: 14 Lis 2025 18:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2011
Posty: 2138
złoty
We flagowym saloniku SAS w CPH nastąpiła zapowiadana zmiana i zlikwidowano podział na Złotka oraz mniej prestiżowych klientów.Image
Różnica jest taka, że na górze jest większy tłok, mocne alkohole są tylko na dole...
A jedzeniowo stały kiepski poziom. Na zdjęciu coś co wygląda jak wieprzowina z pieczarkami w sosie a la curry, smakuje nieokreślono, a podpisane jest jako chili con carne
Image
Może w nowej lounge w 2027 będzie lepiej.
(Tu miało być zdjęcie z banerem, ale coś tapatalk popsuł)


Ostatnio edytowany przez abelincoln, 14 Lis 2025 19:11, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
 
      
Offline
#5055 PostWysłany: 14 Lis 2025 18:59 

Rejestracja: 14 Lis 2025
Posty: 5
Zbanowany
Czy do saloniku LOTU w Chicago wejdzie się na FTL lecąc United do MUC ?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Offline
#5056 PostWysłany: 14 Lis 2025 19:00 
Król Ż
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Paź 2014
Posty: 7233
Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Nie
_________________
Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczynają się prawa człowieka
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Offline
#5057 PostWysłany: 16 Lis 2025 22:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 25386
W Krakowie coraz lepsze to jedzenie, jak np. sałatka z filetem kaczki

Załącznik:
PXL_20251029_033800572.jpg
PXL_20251029_033800572.jpg [ 213.14 KiB | Obejrzany 657 razy ]


A jak ktoś będzie w Atlancie, i planuje skorzystać z salonki The Club ATL (https://www.prioritypass.com/lounges/us ... lub-at-atl) może się zarejestrować do e-kolejki tu: https://waitwhile.com/locations/the-club-atl. Czas oczekiwania wieczorem był między 80 a 120 minut
Góra
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
 
      
Offline
#5058 PostWysłany: 17 Lis 2025 19:37 

Rejestracja: 04 Cze 2012
Posty: 4616
Loty: 523
Kilometry: 1 159 431
srebrny
za to we FRA w Panoramie wczoraj przez cały dzień (na pewno do 17) były tylko parówki, sałatka ziemniaczana i panna cotta

Załączniki:
SxKtZk0w.jpg
SxKtZk0w.jpg [ 218.23 KiB | Obejrzany 523 razy ]
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
 
      
Offline
#5059 PostWysłany: 18 Lis 2025 21:51 

Rejestracja: 20 Paź 2019
Posty: 4112
platynowy
Poniżej kilka fotek z Pearl Lounge w AUH oraz dwie z Fridays (dwie pierwsze). We Fridays na jednym odbiciu dostajemy kredyt na 99 AED. Można zagadać do kelnera, żeby zrobił nam osobne rachunki i odbić się wielokrotnie. Tym samym bez dopłat wzięliśmy na jeden rachunek burgera z frytkami, na drugi ponownie, a na trzeci koronki. Burgery kosztują średnio 80-100 AED, piwa ok. 50 AED. Jest sporo innych propozycji dla mięsożerców, takie jak żeberka i steki.

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Góra
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
 
      
Offline
#5060 PostWysłany: 19 Lis 2025 01:35 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2012
Posty: 5472
platynowy
No to w TG Fridays w AUH widze poprawa. Jeszcze miesiąc temu pozwalali tylko 1 karte.
_________________
navigare necesse est
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
 
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5065 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 250, 251, 252, 253, 254  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 13 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group