Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244  Następna
Autor Wiadomość
#4821 PostWysłany: 25 Mar 2025 21:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdzie tak jest że nie patrzą na ilość gości? @Kri$
Rockriderr lubi ten post.
Rockriderr uważa post za pomocny.

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
#4822 PostWysłany: 26 Mar 2025 00:42 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 81 683
niebieski
W Auckland nabili mi 10 "wejść" (10*42 NZ$ do wykorzystania na barze). Dla obsługi liczyło się, że PP i karta pokładowa są na jedną osobę. Skoro nie skanowali karty pokładowej pozostałych 9 "gości", to nie miało znaczenia czy co goście istnieli czy nie. Nie wiem jak się to ma do regulaminów PP, ale w sumie jak mam limitowane wejścia czemu miałbym mieć ograniczenie w zużyciu przysługującego limitu?

#4823 PostWysłany: 26 Mar 2025 09:27 

Loty: 38
Kilometry: 88 050
niebieski
@Kri$
Mam kartę no limit z Mbanku do KK World Elite . Na lotnisku WAW korzystałem chyba już 2 razy tego samego dnia .
Raz w strefie Schengen i drugi raz Non-Schengen i wtedy mi nic dodatkowo nie naliczyło .
Poza tym chyba również na FCO korzystałem w ciągu jednego dnia z dwóch różnych saloników .
Tutaj zapytałem się odnośnie tego że jest jeden normalny salonik oraz bar dający voucher na 23 euro .
 Profil Relacje PM off  

#4824 PostWysłany: 26 Mar 2025 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 224
Kilometry: 426 684
srebrny
Port Lotniczy LOME
Salonik: UNION Lounge

Nie działają żadne karty typu PP, itd.
Jak zapewnia obsługa, wejście tylko za gotówkę w cenie 30 000 CFA, czyli około 190zł. (nie wchodziłem, nie sprawdziłem jakości).
tartal lubi ten post.

#4825 PostWysłany: 26 Mar 2025 19:15 

złoty
A czemu miało działać?
 Profil Relacje PM off  

#4826 PostWysłany: 26 Mar 2025 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 224
Kilometry: 426 684
srebrny
Chodziło mi o to ze wejście jak twierdza TYLKO i wyłącznie za opłata w gotówce.

#4827 PostWysłany: 27 Mar 2025 08:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na początku marca do PP dodali Ahlein - Emerald Lounge w Kairze CAI (T2): https://www.prioritypass.com/lounges/eg ... ald-lounge
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4828 PostWysłany: 27 Mar 2025 09:41 

Cześć :)
Czy był ktoś ostatnio w saloniku w KTW w terminalu B (Schengen)? Ogarnęli się trochę? (ostatnie wizyty to jakaś katastrofa - brak wina, brak soków, mało co do jedzenia), nawet opinie w google mocno spadły). Zastanawiam się czy nastąpiła jakaś poprawa i czy warto wstąpić, czy raczej sobie podarować...
 Profil Relacje PM off  

#4829 PostWysłany: 28 Mar 2025 00:26 

Loty: 138
Kilometry: 393 855
srebrny
@adrian.kato byłem ostatnio (pod koniec lutego - 21.02.2025). Wino było, soki też, z jedzeniem szału nie było. Czy warto? To zależy, czy masz limitowane wejścia, czy nie. Jeśli to pierwsze i będziesz na tyle wcześnie na lotnisku, to zawsze to lepsze niż czekanie przed i płacenie 40-50 PLN za kanapkę i herbatę / wodę.
Jak potrzebujesz więcej info, to jest do tego dedykowany wątek na forum: search.php?t=117643
Masz tam info i zdjęcia z grudnia 2024. Jeśli potrzebujesz to mogę dodać z mojej wizyty.
 Profil Relacje PM off
adrian.kato lubi ten post.

#4830 PostWysłany: 28 Mar 2025 13:26 

Dzięki! Kiedyś bywałem częstym gościem w tym saloniku, ale potem 3 razy "naciąłem się" na to, jak tam wyglądało. Braki dosłownie we wszystkim, brudno, podejrzanie dużo ludzi. Potem dałem sobie spokój, bo uznałem, ze nie warto. Ale wkrótce będą leciał z KTW i tak się składa, że będę chyba niestety sporo przed odlotem, a wejścia na kartę mam limitowane - stąd pytanie.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 28 Mar 2025 13:38, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4831 PostWysłany: 01 Kwi 2025 13:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To jest prawdziwy HIT !!!

Do PP dodali 2 jadłodajnie w Kefalviku KEF:
- Jomfruin: https://www.prioritypass.com/lounges/ic ... d-jomfruin
- Elda: https://www.prioritypass.com/lounges/ic ... kef1d-elda

Trochę mała kwota - 3350 ISK, czyli niecałe 100 zł, ale zawsze można coś przekąsić :)
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4832 PostWysłany: 01 Kwi 2025 13:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Menu Jomfruin

Image
https://www.kefairport.com/restaurants/jomfruin

Menu Eldy

Image
https://www.kefairport.com/restaurants/elda

Tragedii ni ma:)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#4833 PostWysłany: 02 Kwi 2025 18:52 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 159 632
SPA w Polonezie wróci w 1 połowie Maja.
5 ludzi lubi ten post.
skrzat uważa post za pomocny.

#4834 PostWysłany: 02 Kwi 2025 19:20 

niebieski
Coś się wydarzyło, że nieczynne?
 Profil Relacje PM off  

#4835 PostWysłany: 02 Kwi 2025 19:54 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 159 632
Zmiana partnera z Yonelle na Phenome który jest na pokładach LO teraz
Maciek737 uważa post za pomocny.

#4836 PostWysłany: 02 Kwi 2025 22:08 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
I ze względu na obecność na pokładach samolotów nie mogą być obecni w saloniku. ;)
Zeus lubi ten post.

#4837 PostWysłany: 14 Kwi 2025 08:58 

adrian.kato napisał(a):
Dzięki! Kiedyś bywałem częstym gościem w tym saloniku, ale potem 3 razy "naciąłem się" na to, jak tam wyglądało. Braki dosłownie we wszystkim, brudno, podejrzanie dużo ludzi. Potem dałem sobie spokój, bo uznałem, ze nie warto. Ale wkrótce będą leciał z KTW i tak się składa, że będę chyba niestety sporo przed odlotem, a wejścia na kartę mam limitowane - stąd pytanie.

Mogę uspokoić bo nie jest tak źle jak świeże opinie piszą. Byłem 10 kwietni o 15 i w sumie niczego nie brakowało. Było coś na ciepło jakieś nugetsy, pierogi z ruskie i makaron ze szpinakiem, była sałatka z kurczakiem z 2 sosami do wyboru oraz standardowe kanapki katowickie. Kilka rodzajów piwa chociaż z Cieszyna został tylko lager + 2 wina z dozownika. Dodatkowo jakieś ciasteczka, slodycze itp ale nie jestem szczegółowo opisać bo nie zwróciłem na to uwagi.
 Profil Relacje PM off  

#4838 PostWysłany: 14 Kwi 2025 19:07 
Awatar użytkownika

platynowy
@kacper451 @marek2011 @apadlo (i inni, którzy mieli okazję tam być) - mam pytanie dot. tego nowego saloniku w DOH, czyli Al Mourjan The Garden.
Czy leżanki w tamtejszych quiet rooms są faktycznie takie fatalne do spania? Problem ten przewija się w różnych recenzjach (np. https://travel-dealz.com/blog/review-al ... arden-doha).
Pomiędzy lotem z AKL, a lotem do WAW będę miał długą przesiadkę. Na darmowy hotel się nie kwalifikuję (przed moim lotem do WAW jest jeszcze jeden, ale celowo wziąłem późniejszy), więc planuję pospać w saloniku. Jeśli jednak te "szezlągi" w Gardenie są aż tak niewygodne, jak twierdzą recenzenci, to pójdę raczej do pierwszego Al Mourjan, bo tam są normalne, proste leżanki. Pytam tutaj, bo może zachodnioeuropejscy i amerykańscy celebryci internetowi mają po prostu wyśrubowane wymagania noclegowe i stąd te kiepskie opinie :D .

Edit: może po prostu skorzystam z tego rozwiązania z FT:

"And agree that the lounge chairs are rather uncomfortable as you described. So what I did was accumulate a few purple blankets from the neighbouring rooms, stack and spread them out on the floor as a make-do "mattress", and slept on the floor instead" :D .
 Profil Relacje PM off  

#4839 PostWysłany: 14 Kwi 2025 20:16 

HON fly4free
@tropikey: nie spałem w Gardenie, więc Ci nie powiem. Natomiast w głównym AM są quasi-pokoiki do spania z rodzajem kanapy (nie łóżka) - są IMO wystarczające do odpoczynku, a w kadym razie wygodniejsze niż te w Garden. Problemem może być natomiast ich dostępność; obowiązuje zasada first come, first served, ale nieoficjalnie priorytet mają statusowcy QR.
Prawdziwe pokoje do spania są w Al Safwa ale tam możesz wejść tylko lecąc w F lub lecąc w C + mając status Platinum w QR. Ewentualnie możesz dkupić "upgrade" z AM do AS lecąc w C bez wystarczającego statusu, ale to dość droga zabawa.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#4840 PostWysłany: 14 Kwi 2025 20:22 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak, tak, te "łóżka" z pierwszego AM znam z autopsji, ale fajnie byłoby spędzić czas w jednym miejscu, a że AM Garden jest nowy i (ponoć) pod wieloma względami lepszy od pierwszego, to kombinuję, żeby właśnie tam się ulokować.
Zobaczymy, może do czasu mojej podróży ugną się pod ciężarem krytyki i umieszczą w Gardenie jakieś wygodniejsze meble do drzemki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości