Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 16 Cze 2015 21:12 
Awatar użytkownika

srebrny
@Siemion - na FB pod postem który tu wkleiłem, pracownik lotniska twierdzi, że na DC też można od dzisiaj. Lot pisał że 'pracują nad tym', ale chwilę później skasowali swój post, więc w sumie nie wiem jak jest :P

@BusinessClass - nigdy w Balladzie nie chcieli ode mnie BP (zarówno gdy wchodziłem z PP, jak i AA lub DC), może byłeś w jakiejś granicznej godzinie przed zamknięciem i chcieli Cię spławić?

Ostatnio jak byłem w WAW to kilka lotów z godzin 22-23 opóźnionych przez burzę o jakieś 2h i fajnie ogarnęli sytuację, bo Ballada jest czynna do godz. 23, ale o 22:45 wysłali wszystkich do Poloneza, który też niby czynny jest do 23, ale ze względu na sytuację powiedzieli że poczekają na to aż wszystkie samoloty odlecą i mieli czynne do około 1. Fajna opcja, bo z PP oczywiście do Poloneza wstępu bym nie miał.

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#242 PostWysłany: 16 Cze 2015 21:28 

Salonik w Luton po remoncie jest całkiem spoko. Da się najeść - jest zupa, bułki, ciastka, owoce.

W Poznaniu z tymi kanapkami to rzeczywiście kiepsko. Mnie się raz zdarzyło je widzieć, przy wylocie o 5.40 ;) Ostatnio ciastka smakowały tak jakby leżały już co najmniej od 3 dni na tych talerzykach ;) Ale ładny jest salonik w Poznaniu i tego się trzymajmy ;)

Warszawskie nowości będę testować w przyszłym tygodniu. A Ballada jeszcze niedawno była czynna 24 h ale nocą tam ruch był zerowy więc pewnie z tego powodu zmienili godziny otwarcia.

Mam trochę nietypowe pytanie. Lecę z Lizbony z T2, saloniki są na T1. Jeden z saloników na T1 jest przed kontrolą bezpieczeństwa. Wpuszczą mnie tam jeśli mam BP z T2? Wejście z PP.
 PM off  

#243 PostWysłany: 16 Cze 2015 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
szymonpoznan1 napisał(a):
może byłeś w jakiejś granicznej godzinie przed zamknięciem i chcieli Cię spławić?

ok. 17:30 więc w zupełnie normalnej. może jakiś początkujący pracownik się trafił? muszę pogooglować za ich regulaminem.

#244 PostWysłany: 17 Cze 2015 11:06 

@ boisfarine
Salonik w Luton po remoncie jest całkiem spoko. Da się najeść - jest zupa, bułki, ciastka, owoce.

To ten salonik jest po remoncie ? :shock:
Bo wygląda jak przed, albo w trakcie. Zresztą brakuje większości sufitu, słychać szlifierki kątowe. Ogólnie to syf tu jest. Fotele niemiłosiernie poplamione. Strach siadać. A jedzenia po prostu nie ma. Żadne "spoko". Gumowate bułki ze wstrętnym boczkiem i tyle.
Z rozrzewnieniem wspominamy, siedząc tutaj , nasze eleganckie saloniki na KTW.
Ps Owoce to kilka podgnitych jabłek. :mrgreen:
 PM off  

#245 PostWysłany: 17 Cze 2015 11:30 

Dobra, może ten remont jeszcze trwa. Byłam w zeszłym tygodniu, poprzednio w styczniu i różnica jest spora. W styczniu była tylko jedna część otwarta, może z 8 stolików łącznie. W porównaniu ze styczniem jest naprawdę dużo lepiej.
Brudnych foteli nie widziałam (byłam teraz w tej części, która w styczniu była zamknięta).
Wiadomo, ze Katowice to inny poziom, Luton to jednak lotnisko obsługujące low costowe linie, nie wymagajmy saloników jak w Dubaju.
 PM off  

#246 PostWysłany: 17 Cze 2015 11:38 

Ale ja absolutnie nie narzekam
Opisuję tylko rzeczywistość , tak jak ją widzę. :D
Zresztą pierwszy raz leciałem dzisiaj z WRO. Elegancki , nowy terminal. Zero kolejek. Do lounge tylko zajrzałem, bo nie było czasu rano. Ogolnie całe lotnisko wielki +.
A Luton ?
Kiedyś jak jeździłem do Niemiec to był lekki szok.
Teraz go przechodzę w drugą stronę. :D
Brudno, śmierdząco, wszystko stare i ogólnie to szybko znikać z tego airportu, bo można wpaść w depresję. ;)
 PM off
pazur lubi ten post.
pazur uważa post za pomocny.

#247 PostWysłany: 17 Cze 2015 22:51 

HON fly4free
Kilka uwag o AMS

KLM Crown Lounge 25 (nie ma wejścia na PP, AA, tylko C ub karty ST)
- dość przyzwoity wybór przekąsek zimnych i ciepłych (ser, szynka, dwie opcje na ciepło, kilka sałatek, humus, dodatki, ciastka, standardowy wybór napojów alko i bezalko)
- ogólnie tłoczno ale nie było problemu z miejscami wolnymi

Servisair 26 (kontraktowy, PP i inne)
- bardzo słaby bufet; mizerny wybór (jakaś podejrzanej jakości zupa, chleb, ciastka jednego rodzaju, jakiś makaron sąłatkowy)
- mocno ograniczony wybor napojów, ale są alko i bezalko
- tandetny wystrój - ogólnie porażka + tłoczno
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 18 Cze 2015 14:20 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Taka ciekawostka - w Stavanger nie ma żadnego saloniku.

Lotnisko jest w tej chwili w rozbudowie i podobno od października już ma być.

#249 PostWysłany: 18 Cze 2015 17:24 

Sudoku napisał(a):

W Szczecinie też nie ma, na Zakhyntos nie ma, itp, itd. - jest wiele lotnisk bez saloników.
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 18 Cze 2015 17:30 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
jacke napisał(a):
Sudoku napisał(a):

W Szczecinie też nie ma, na Zakhyntos nie ma, itp, itd. - jest wiele lotnisk bez saloników.

A w Radomiu podobno jest już salonik - żeby można spokojnie czekać na pierwszy samolot rejsowy :lol: :lol: http://www.lotnisko-radom.eu/pl/strona/ ... tniska,467
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#251 PostWysłany: 18 Cze 2015 18:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Prosze nie smiecic wpisami o tym gdzie sa saloniki a gdzie nie. To mozna sprawdzic na stronach internetowych lotnisk, czy chocby w dedykowanych aplikacjach PP czy AA. Tutaj wymieniamy sie opiniami o konkretnych miejscach, czy warto skorzystac czy tez nie itp.

#252 PostWysłany: 19 Cze 2015 13:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś z forumowiczów odwiedził już salonik Preludium na Okęciu? Przydałaby się jakaś relacja, a w szczególności porównanie do pozostałych saloników na WAW.

#253 PostWysłany: 19 Cze 2015 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
Nowoczesny, dużo więciej miejsca od poloneza czy bolero,
dania na ciepło - paszteciki + krem
na zimno przekąsek więcej niż w/w salonikach, jogurty, słodycze, napoje, po prostu, większy wybór i przyjemniejsza atmosfera :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Łukasz uważa post za pomocny.

#254 PostWysłany: 22 Cze 2015 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
Preludium zrobiło również na mnie bardzo dobrze wrażenie. Wczorajsza awaria systemu w LOT-cie wcale nie sprawiła, żeby pojawiły się tu tłumy (pewnie ciaśniej było w Polonezie). Przekąsek pod dostatkiem, obsługa się uwija, słychać było troskę o gości w rozmowach o treści "paszteciki szybko się kończą, przynieś nowe".
Image

Image
 Profil Relacje PM off
ane.wald lubi ten post.

#255 PostWysłany: 22 Cze 2015 19:22 

To ja sie pokusze o stwierdzenie, ze Preludium jest lepsze od bezkonkurencyjnego do tej pory saloniku w Katowicach. Wybór jedzenia i picia naprawdę spory, dużo miejsca, no i póki co wszystko pachnące nowością. Przyjemnie sie tu czeka :)
Aha - z plusów - jest dużo więcej gniazdek niż w pozostałych Salonikach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

#256 PostWysłany: 28 Cze 2015 23:10 

Loty: 115
Kilometry: 113 271
Odwiedziłem dziś Preludium i też muszę się przyłączyć do pozostałych polecających :) na ciepło była zupa plus paszteciki, czyli wychodzi na to, że to już standard ale bardzo smacznie. Poza tym ciasta, croissanty, pieczywo, wędliny, sery, oliwki itd. Wybór alkoholi też niezły. Wg mnie salonik nr 2 w Polsce po Pyrzowicach.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 29 Cze 2015 12:09 

niebieski
Szanowni,

Szybkie i konkretne pytania:

Lotnisko FRA i 2 saloniki do wyboru (wejście z DinersClub):
a) LuxxLounge (Landside)
b) Sky Lounge (Airside)

1. Czy ktoś może stwierdzić, że któraś z tych opcji jest ewidentnie lepsza?
2. Jeśli opcja b, to salonik zlokalizowany jest w "Airside, concourse D 3rd floor transit area". Czy dam radę w ogóle tam się dostać jeśli będę wylatywać z innego terminala?
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 02 Lip 2015 23:09 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
To ja także dodam swoje uwagi odnośnie Preludium.

Jego podstawową zaletę jest niemalże brak gości, szczególnie w porównaniu z obleganym wręcz Polonezem. Cisza i spokój - to właśnie to, czego oczekuję od takiego miejsca.

Wybór jedzenia rzeczywiście niezły, chociaż nie powiem, aby powalał na kolana. Uważam, że powinny być opisy potraw nie tylko np. przy pasztecikach i zupie, ale także przy ciasteczkach, sałatkach itp. - ma to znaczenie choćby dla alergików.

I ważna informacja dla tych, którzy wykorzystują upgrade'y z M+B. Chociaż Aegeana nie ma na liście uprawniających do wejścia, bez problemu wszedłem mając kartę pokładową na lot A3 w C.

#259 PostWysłany: 03 Lip 2015 07:22 

Azory coraz popularniejsze to może kogoś zainteresuje

PDL - lotnisko malutkie to i salonik mikroskopijny. Kawa, herbata, jakieś piwo, woda, cola. Do jedzenia - wyłącznie orzeszki i ciasteczka. Delikatnie mówiąc szału nie ma ;)
Wszędzie podane godziny otwarcia to 6-20 ale otwierają wcześniej, od pierwszych rozkładowych lotów.
 PM off  

#260 PostWysłany: 03 Lip 2015 11:39 

niebieski
john_doe napisał(a):
Lotnisko FRA i 2 saloniki do wyboru (wejście z DinersClub):
a) LuxxLounge (Landside)
b) Sky Lounge (Airside)

Wiem, że takie pytanie nie jest do końca eleganckie (ale chyba dopuszczalne przez regulamin i moderację, zwłaszcza w tym przypadku ;) ), ale... naprawdę nikt nie był w ww. salonikach we FRA? Jakoś nie wierzę. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości