Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#4461 PostWysłany: 27 Sie 2024 10:02 

złoty
Salonik we WRO czynny bodajże do 21:30 lub do ostatniego samolotu. W okresie letnim gdzie w nocy latają czartery salon czynny całą dobę.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎
#4462 PostWysłany: 28 Sie 2024 14:28 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
uaktualnienie sytuacji na lotnisku LTN Londyn Luton,
- Dawny Aspire przemianowany teraz na "My Lounge" i poddany remontowi wygląda dużo lepiej, ma wygodniejsze fotele i krzesła ale za to oferta jedzeniowa się odrobinę skurczyła. Recepcja jest teraz na dole więc w razie braku miejsc nie trzeba dymać na górę na próżno. Salonik czynny do 21:00, odwiedziłem go o 19:30 i już nie uzupełniali braków w żarciu - wyglądało to trochę biednie. Personel za barem wiecznie niewidoczny, trudno się doprosić o drinka.
- No1 Lounge czynny tylko do 20:00 więc nawet nie startowałem do niego.
- Kawiarnia Avalon - dobre miejsce do złapania czegoś na lot. 18GBP wystarcza mniej więcej na 3 pozycje z oferty (kanapki, wrapy, sałatki, soki, wina, piwa itd)
- Big Smoke. O 20:30 zamykają kuchnię. Za 18GBP można zgarnąć trzy małe puszki ich piwa na wynos, ewentualnie szklaneczkę jakiejś bardzo dobrej whisky na miejscu.
- Nolito, podobnie jak wyżej, o 20:30 kuchnia już zamknięta więc wchodzą w grę tylko drinki. Równo 18GBP kosztują trzy małe butelki piwa Menabrea.

Na zdjęciach zakupy z trzech knajp obok siebie (brakuje tylko jednej kanapki) oraz widok z My Lounge na poczekalnię. ImageImage
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#4463 PostWysłany: 02 Wrz 2024 16:37 
Awatar użytkownika

złoty
Normalnie tego nie robię, więc też nie zamieszczam zdjęć, ale napiszę o poczekalni w Wiedniu, ze względu na loty do Seulu z deala Saudi,
Po pierwsze wskazówki na lotnisku tragiczne, pytając też wprowadzają w błąd wskazując austriana lounge jako tę, do której można wejść na key lounge lub podobne, tamten znajduje się w częśći G, a ten który nas interesuje jest w części F, nazywa się sky lounge,
Po drugie, duże plusy że wpuszczają bez problemu mimo dość dużego tłoku, siedzenia jak się znajdą wolne są wygodne, oferta jedzenia też daje radę, co do picia to są alko mocne ale po za cognac trochę słabo, natomiast jak ktoś chce spróbować miejscowych win czy sektu to jest ok, piwa też nieźle, no i apfel strudel oczywiście,
Po trzecie, nie patrzą na godziny, więc można wydłużyć pobyt ponad 3h ogólnie jak ktoś przyleci i ma kilka godzin to można polecić
 Profil Relacje PM off  

#4464 PostWysłany: 05 Wrz 2024 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
W AKL jest 1 salonik - Strata Lounge oraz 3 punkty z możliwością zakupu jedzenia Blue Marble Lane, Best Ugly Bagels oraz OMA Artisan Bakery & Cafe.
Z mapy lotniska oraz z opisów na stronie PP, że Blue Marble Lane oraz OMA Artisan Bakery & Cafe znajdują się przed security na landside.
Czy to oznacza, że jeśli tam przylatuję, to mogę skorzystać, czy przyjęta jest jakaś reguła, że tylko odlatujący mogą korzystać z saloników?

#4465 PostWysłany: 05 Wrz 2024 23:19 
Awatar użytkownika

złoty
A przeczytałeś to, co jest pod linkami które sam tu wkleiłeś?
Cytuj:
Aby móc skorzystać z oferty, przed złożeniem zamówienia posiadacze karty muszą okazać ważną kartę oraz kartę pokładową z potwierdzoną datą wylotu tego samego dnia.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4466 PostWysłany: 05 Wrz 2024 23:35 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
@xyrxis przyznam, że nie przeczytałem, ale jak już zwróciłeś moją uwagę, to jednak nie jest to jednoznaczne z wylotem, a brzmi jak BP z podróżą w dzień wizyty.
Cytuj:
To be eligible, Cardholders must present a valid Card and Boarding Pass with confirmed same-day travel before placing an order.

#4467 PostWysłany: 06 Wrz 2024 07:25 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
Kri$ napisał(a):
Czy to oznacza, że jeśli tam przylatuję, to mogę skorzystać, czy przyjęta jest jakaś reguła, że tylko odlatujący mogą korzystać z saloników?

Reguły może i jakieś są, ale wszystko pewnie i tak zależy od obsługi. Po wylądowaniu poszłam uprzejmie zapytać, co prawda nie w AKL tylko PPT, czy mogę skorzystać na PP z BP przylotowym z oferty restauracji. Oczywiście, nie było problemu, ciepły obiad i piwo otrzymałam. 3 dni później poszłam do tej samej knajpy z BP wylotowym. Oooo, nie. Jest prawie 22:00. Kuchnia już nie pracuje, alkoholu też nie wydają, mogę dostać wodę (którą i tak mi zaraz zabiorą na security;-)
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4468 PostWysłany: 06 Wrz 2024 10:03 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 562 413
niebieski
na salonik/restaurację w PPT radzę uważać
byliśmy wcześnie rano i strasznie niemiła Pani z obsługi jak się później okazało nabiła na mojej karcie PP i męża po dodatkowym gościu (reklamacja w PKO uwzględniona bez problemu mimo, że nie mieliśmy papierowego potwierdzenia)
3 ludzi lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#4469 PostWysłany: 06 Wrz 2024 19:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie byłem miesiąc w Polonezie i nie wiem czy to nowość czy poprzednim razem nie zauważyłem. Lodóweczka Pinty a w środku pils Pierwsza Pomoc, westcoast IPA Modern Drinking i nonalko IPA MiniMaxi
Załącznik:
IMG_20240906_192056.jpg
IMG_20240906_192056.jpg [ 68.25 KiB | Obejrzany 1053 razy ]
13 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#4470 PostWysłany: 07 Wrz 2024 18:07 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
I w Mazurku już też
Image
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4471 PostWysłany: 07 Wrz 2024 18:58 

srebrny
A przy okazji spytam - w Polonezie jak postępuje remont? Udostępnili już może jakąś kolejną część?
Bo pod koniec lipca przy tej udostępnionej 'połówce' bliżej recepcji to w godzinach odlotów fal ciężko było szpilkę wcisnąć.
 Profil Relacje PM off  

#4472 PostWysłany: 07 Wrz 2024 20:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Nadal tylko "połówka".
2 ludzi lubi ten post.

#4473 PostWysłany: 08 Wrz 2024 00:45 

HON fly4free
W październiku ma być już jakaś część Poloneza gotowa, ale czy remont idzie zgodnie z pierwotnym planem - nie wiem.
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#4474 PostWysłany: 10 Wrz 2024 16:38 

niebieski
Wylatuję z Warszawy, późnym popołudniem, poza Schengen (Qatar Airways). W stolicy będę prawdopodobnie dużo wcześniej, więc rano chciałbym popracować, no i najlepiej byłoby z saloniku. Ale mam takie wątpliwości:
  • jak wcześnie rano będę mógł nadać bagaż rejestrowany?
  • jak wcześnie wpuszczą mnie do Etiudy? Czy w ogóle jest szansa posiedzieć tam 6-7 godzin?
  • czy jest opcja próbować rano/przed południem wbić się do Preludium, a po obiedzie przejść kontrolę paszportową i udać się do Etiudy 3-4 godziny przed lotem?
 Profil Relacje PM off  

#4475 PostWysłany: 10 Wrz 2024 16:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Co do 2 i 3 pytanie, do salonek puszczają 3h przed lotem. Qatar chyba tez ma 3h przed odlotem otawecie check inu
 Profil Relacje PM off  

#4476 PostWysłany: 10 Wrz 2024 17:11 
Awatar użytkownika

srebrny
marek2011 napisał(a):
W październiku ma być już jakaś część Poloneza gotowa, ale czy remont idzie zgodnie z pierwotnym planem - nie wiem.

Jak w tamtym tygodniu siedziałem blisko wejścia to pani na "recepcji" coś wspominała o grudniu. Ale nie wiem czy to ma być zakończenie wszystkich prac.
 Profil Relacje PM off  

#4477 PostWysłany: 10 Wrz 2024 17:21 
Awatar użytkownika

złoty
@PiotrekS Grudzień to oficjalna data - podawana jeszcze przed rozpoczęciem remontu.

@BarneyGF przed covidem zdarzało mi się dogadywać z recepcją na 2-3 godzinny pobyt dużo przed terminem odlotu (regularnie mam w WAW przesiadki 7-8h, tak by odbębnić dniówkę na etacie). W zeszłym miesiącu - przez remont Poloneza - chciałem znowu się tak umówić, ale spotkało się to z nieubłaganym "najwcześniej 3h przed odlotem". Ale jak masz nadawany, to nie nadasz wcześniej, więc nie ma co się zastanawiać.
 Profil Relacje PM off
BarneyGF lubi ten post.
BarneyGF uważa post za pomocny.

#4478 PostWysłany: 10 Wrz 2024 18:07 
Awatar użytkownika

złoty
@BarneyGF, widzę, że QR ma dwa loty dziennie do DOH, rozumiem, że Ty lecisz tym o 17:40. Może, ale tylko MOŻE jak pójdziesz do checkinu przed porannym lotem i ładnie poprosisz to Ci przyjmą bagaż ale to warto wcześniej ustalić mailowo lub przez telefon.
 Profil Relacje PM off
BarneyGF lubi ten post.
BarneyGF uważa post za pomocny.

#4479 PostWysłany: 10 Wrz 2024 18:47 

Szybkie pytanie: Czy w saloniku w GDN da się coś rano zjeść zaraz po otwarciu między 5.00 a 6.00?
Wylot wcześnie i nie wiem, czy uda się coś zjeść, czy robić sobie kanapki wieczorem...
Nie spodziewam się luksusów w postaci jajecznicy czy parówek, standardowe bułki/jogurty/sałatki z pudełka będą ok.
 Profil Relacje PM off  

#4480 PostWysłany: 10 Wrz 2024 18:48 

platynowy
Tam zaraz po otwarciu są kanapki. Z resztą później też tylko kanapki xD

Edit: pardon sałatki też były.
 Profil Relacje PM off
luktup lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości