Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 15 Lut 2016 02:12 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
„Wyposażenie kanapkowe” w Poznaniu ma to do siebie, że jest stałe niezależnie od liczby gości. Salonik dostaje określoną liczbę kanapek na dzień i - w zależności od doświadczenia osoby będącej w danym dniu na zmianie porannej - kanapki te są dystrybuowane między loty lub wrzucane wszystkie naraz rano. A jak są np. poranne czartery i ktoś sobie zaparkuje na parkingu dającym wstęp do saloniku, wejdzie do saloniku i zakosi/zje wszystkie kanapki (tak tak, bywały takie sytuacje! true story) to na resztę dnia nic nie zostaje.

Jak za tydzień będzie pani kierownik na zmianie to podpytam, może coś się zmieniło (na gorsze).

Niestety, polityka POZ jest kiepska w kontekście saloniku... Choć ja tam go bardzo cenię ;)
 Profil Relacje PM off  

Poszukaj słońca w Egipcie ☀️🌴 4* hotel z all inclusive i prywatną plażą za 1833 PLN 🌊🏝️ Poszukaj słońca w Egipcie ☀️🌴 4* hotel z all inclusive i prywatną plażą za 1833 PLN 🌊🏝️
Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
#442 PostWysłany: 15 Lut 2016 15:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Byłem ostatnio pierwszy raz w saloniku w POZ i szczerze mówiąc to bardzo słabo. Tzn. sam salonik ładny, net przyzwoity, siedzi się przyjemnie... Ale, że do jedzenia są tylko jakieś wafelki to lekki dramat, nie oczekuję 15 dań na ciepło, ale pieczywo i jakiś ser/wędlina to by jednak wypadało, to naprawdę nie jest trudne, ani kosztowne do zorganizowania. Pytałem nawet Panią z obsługi czy nie ma czegoś "spod lady", ale niestety nie było. Wrocław jest jaki jest, ale spokojnie mogę się wybrać na lot np. bez śniadania albo zapchać się czymś nawet w porze obiadowej , tutaj niestety nie było takiej opcji.

Kilka dni później miałem wątpliwą przyjemność być w saloniku na BGY, który twardo nawiązywał rywalizację z POZ. Z alkoholu tylko piwo w lodóweczce małej i to raptem 4 małe butelki zimnego. Z jedzenie też głównie jakieś wafelki, na plus względem Poznania to, że były jakieś całkiem zjadliwe krakersiki i świeże croissanty z nadzieniem, więc coś dało się zjeść. Za to było dużo mniejsze i gorzej wyglądające niż Poznań. Byłem przeziębiony i chciałem herbatę i okazało się, że herbata jest tylko z automatu z kamą, takiego co stoi często w miejscach publicznych i ta herbata to taka rozpuszczalna cytrynowa. Jak ktoś zapłacił za ten salonik normalną stawkę (22euro) to by się grubo rozczarował, jak ktoś ma limitowaną ilość wejść to też 3 razy by się zastanowił przed wejściem. Największy plus saloniku jest taki, że idąc do niego może skorzystać z fast tracka, bo akurat kolejka do security była spora.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 15 Lut 2016 18:01 

srebrny
Może warto wysłać takie sugestie do zarządzających salonikiem w Poznaniu (bel@airport-poznan.com.pl). Jeśli takich głosów będzie dużo to może coś się zmieni.

#444 PostWysłany: 15 Lut 2016 18:26 
Awatar użytkownika

platynowy
pewnie i warto, bo nicnierobienie nie zmieni stanu rzeczy, ale... jak kiedyś walczyłem o to, aby można było na kartę Citi KiP w końcu zacząć wchodzić jak w każdym innym dużym lotnisku w Polsce, to mnie...zlali. Dopiero ugryzlem temat od drugiej strony przez accounta na Polske (z Citi). zaledwie po około roku od ruszenia tematu zaczęło działać. ..ot, taka poznańska szybkość ;-)
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 15 Lut 2016 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Poznan jest dość mocno wrażliwy i np. na moje utyskiwania na tt od razu zareagował. I co prawda kolejnym razem bylo lepiej,choc nie uażam, że dzieki mnie, bo z tego co wiem, to tam mało sie zmienia, a w zasadzie nic nie uzależnia się od aktualnej sytuacji panującej na lotnisku.

#446 PostWysłany: 19 Lut 2016 18:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Może niektórym się przyda informacja o nowych salonikach, które dołączyły do programu Priority Pass w ciągu ostatnich 60 dni:

Paris Charles de Gaulle (CDG) - Sheltair Lounge
Paris Charles de Gaulle (CDG) - Star Alliance Lounge
Bangkok Suvarnabhumi International (BKK) - Oman Air First & Business Class Lounge
Singapore Changi (SIN) - Dnata Lounge
Jakarta Soekarno-Hatta Intl (CGK) - Saphire Lounge
Jakarta Halim Perdanakusumah (HLP) - Saphire Premiair Executive Lounge
Medan Kuala Namu Intl (KNO) - Saphire BlueSky Executive Lounge
Medan Kuala Namu Intl (KNO) - Saphire Mandai Executive Lounge
Muscat International (MCT) - Majan Lounge
Salalah (SLL) - Al Khareef Lounge by Oman Air
Mexico City Benito Juarez International (MEX) - Lounge 19
Christchurch International (CHC) - Manaia Lounge
Queenstown International (ZQN) - Manaia Lounge

Oczywiście jest to kilkanaście wybranych, pełna lista zawsze jest tu: https://www.prioritypass.com/en/airport ... ge-updates
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
BusinessClass uważa post za pomocny.

#447 PostWysłany: 20 Lut 2016 10:54 

srebrny
Dzięki za info skrzat:-)

Co ciekawe na liście jest dużo nowych saloników na lotniskach w Rosji (z Moskwą i Petersburgiem włącznie).
Z nam najbliższych warto wymienić Kijów-Żuliany (IEV) i Brukselę-Charleroi (CRL).
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 20 Lut 2016 16:13 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
niebieski
Czy we WRO zjem coś ciepłego w porze ok. 13-14?

#449 PostWysłany: 20 Lut 2016 16:38 

@dj3500 Nie. Jedyne co możesz to zrobić sobie grzankę/ tosta.
 PM off
dj3500 lubi ten post.

#450 PostWysłany: 20 Lut 2016 23:11 
Awatar użytkownika

A propos Modlina...
Odwiedziłem salonik pod koniec stycznia i w skrócie:
    - salonik raczej malutki (choć tego nie odczułem, bo byłem jedynym gościem :) )
    - nie ma ciepłych posiłków - tylko zimny bufet + jakieś przekąski
    - alkohol z tego co zauważyłem to głównie kilka gatunków wódki
    - oprócz wódek mamy też wina (po jednym - białe i czerwone) - czerwone dosyć przyzwoite, białego nie próbowałem
    - jest też jakaś whisky, burbon, gin (ale brak tonicu sic!), piwo, kawa (dobra), herbata i jakieś napoje
    - oficjalnie jest limit pobytu 2 godz, - ja byłem 3, ale to dzięki uprzejmej obsłudze :) - byłem sam, więc trudno by było mnie przegapić :)

Ogólnie salonik na 3, może 3+ (widziałem już gorsze).
Jak wejdzie honorowanie PP, czy DragonPass - może być lepiej, tym bardziej, że mogą wprowadzić jakieś ciepłe dania.

Załączniki:
_SAM_0011.JPG
_SAM_0011.JPG [ 131.67 KiB | Obejrzany 4859 razy ]
_SAM_0012.JPG
_SAM_0012.JPG [ 127 KiB | Obejrzany 4859 razy ]
_SAM_0013.JPG
_SAM_0013.JPG [ 149.65 KiB | Obejrzany 4859 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#451 PostWysłany: 20 Lut 2016 23:18 
Awatar użytkownika

platynowy
trochę przytłaczająca te kolory, światło chyba ze świetlówki i brak okien, ale jak będzie na PP, to cofam tego focha... w sumie są gorsze saloniki na świecie.
a poza tym liczy się pierwsza recenzja WMI ;-)
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 20 Lut 2016 23:58 
Awatar użytkownika

Salonik bez okien - taki urok :)
Z drugiej strony nie jest tak źle (mi się przyjemnie tam siedziało) - czekałem na ostatni lot do GDN,
więc pora już późna (chyba można zwiększyć siłę oświetlenia), a i zdjęcia robione bez lampy...
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 03 Mar 2016 21:47 

Info z dziś: 'Jest nam niezmiernie miło poinformować, że z dniem dzisiejszym SKYLOUNGE honoruje następujące karty wydawane do programów lojalnościowych: Priority Pass, Diners Club International, Lounge Pass oraz LoungeKey. Informacja znajduje się również na materiałach reklamowych SKYLOUNGE na terenie Lotniska Warszawa-Modlin. Serdecznie zapraszamy.'
@dj3500 W nawiązaniu: 29 lutego natknąłem się na resztkę zupy borowikowej (grzanki obok). Bemar duży, chyba z 10 litrów, ale zostało tylko trochę na dnie. Wszedłem do saloniku przed godziną 15.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#454 PostWysłany: 03 Mar 2016 22:53 

jaco027 napisał(a):
trochę przytłaczająca te kolory, światło chyba ze świetlówki i brak okien, ale jak będzie na PP, to cofam tego focha... w sumie są gorsze saloniki na świecie.
a poza tym liczy się pierwsza recenzja WMI ;-)

Patrząc na zdjęcia, to raczej są to panele LED-owe, ale standard oświetlenia dalej na poziomie biurowym :|
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 03 Mar 2016 23:04 
Awatar użytkownika

platynowy
To jeszcze kontynuując wątek słabych saloników juz opisywany tutaj Berlin i lotnisko schoenefeld SXF. Brak czegokolwiek sensownego do jedzenia oprócz kilku podłych słodyczy. Jedynie woda herbata i kawa (na pocieszenie dobra). No i oczywiście mocne trunki - dla tych co preferują od rana ;-)
O wystroju nie wspomnę. Widać na zdjęciach.
Z ciekawostek wspomnę, dla wielbicieli polskiego kultowego filmu "Mis" - chyba jeszcze ktoś pamięta? Teraz najbliższy taras widokowy nie jest w Krakowie ale w Berlinie - wystarczy zerknąć na parę za oknem... ;-)
Image
Image
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 04 Mar 2016 00:54 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
W Budapeszcie jest widok na lotniskową palarnię.

#457 PostWysłany: 04 Mar 2016 02:13 

platynowy
@jaco027
Jutro czeka mnie po raz drugi, na szczęście po południu (prawdziwy gentelmen do południa nie pije ;)

Ostatnio jak byłem na SXF to babka z recepcji zniknęła na pol godziny albo i więcej jak wychodziłem to jej nadal nie było. Salonik bez opieki.

Jeden typ uporczywie jej szukał, chciał podbić glejt że wszedł, a tu nie było komu ;)
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 04 Mar 2016 05:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Ze "znikajaca" obsluga na SXF, to chyba standard. Bylem kilka razy w ostatnich latach i jak za kazdym razem dalem rade sie "zalogowac", to czesto przez nascie-dzisiat minut nie bylo nikogo z obslugi i jakby ktos chcial, to spokojnie moglby wejsc i sie napic...ale prawde mowiac sie nie dziwie, nie ma tu za bardzo czego "bronic" oprocz kilku flaszek. Chociaz i tak nie pobije to POZ, dzie kiedys bylem o 13:30 pierwszym klientem.... :-)
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 04 Mar 2016 10:53 
Awatar użytkownika

platynowy
Informacyjnie: salonik w modlinie jest juz dostępny w aplikacji mobilnej priority pass.

Ps. przed newsem o włączeniu do PP z ostatnich kilku dni nie było.

Wysłane z tel za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 11 Mar 2016 01:40 
Awatar użytkownika

platynowy
BusinessClass napisał(a):
@michcioj w LIS tylko na golda wpuszczają. A co do cateringu w MUC, to lepiej sobie przed wejściem kupić kanapki, a w saloniku tylko je popić. Aż wstyd, że w swoim hubie uprawiają takie dziadostwo...

A propos Lizbony LIS i PP:
Sa nawet 2szt w teminalu 1, o termianlu 2 nie wspomne, bo to taki wiekszy barak dla low costo'w a'la Etiuda na Okeciu lub to male cos kiedys w KRK.
https://www.prioritypass.com/loungesear ... 3a03d9f27f

Pierwszy ANA Lounge jest to "pelnokrwisty" salonik *A M&M, OneWorld i SkyTeam. Ale oczywiscie na M&M TFL nie mozna wejsc za to mozna dodatkowo na PP i DragonPass. Co ciekawe aby wejsc trzeba okazac sie bording pass'em. Nie pamietam jak na innych lontniskach, ale to jest chyba rzadkosc. Pewnie chodzi o to, ze na lotnisku miesza sie ruch pasazerski przylatujacych i wylatujacych (jak to w Schengen) i pewnie chca przyoszczedzic na tych, co jedliby sniadanie po przylocie. Ale moze jest inny powod. A panie z obslugi mowia takim fajnym angielskim, ze naprawde trzeba sie wsluchac, aby zrozumiec :-)
Ogolnie salonik robi bardzo przyjemne wrazenie, zwlaszcza, ze caly czas plynie gdzies z tylu przyjemna cicha muzyczka...

Plusy dodatnie:
+ przestronny i dobrze doswietlony z widokiem na plyte i startujace samoloty
+ wygodne fotele, wiele podlaczen do pradu, fotele polezace przy oknie
+ napoje i piwo w lodowkach ogolnie dostepnych w normalnych pojemnikach - wiec jak ktos chce sobie wziac cos na pozniej, to: help yourself Jeny :-)
+ w saloniku jest wydzielona palarnia (dla tych co musza) - taki urok poludnia Europy :-)
+ bardzo dobre kanapki w stylu poludniowym, z 5-10 rodzajow, no i oczywiscie wizytowka Lizbony ichniejsze ciasteczka

Minusy ujemne:
- na kanapkach i ciasteczkach koncza sie przyjemnosci kulinarne, oprocz tego jakies badziewiaste slodyczne
- chwilami bywa tloczno - pomimo tego, ze salonik moze pomiescic 100-200 osob, jak przyjdzie fatal, to ciezko usiasc
- trzeba okazac bording pass, wiec na darmowe sniadanie po przylocie nie ma szans
- z alkoholi tylko wino i piwo - dla tych co musza, maly wybor wiec :-)
- nie zupelnie minus, ale.... Ryanair do WMI nie lata z tego terminala, wiec nie da rady wejsc ani po, ani przed lotem...

Załączniki:
wejscie.jpg
wejscie.jpg [ 124.73 KiB | Obejrzany 2809 razy ]
LIS.jpg
LIS.jpg [ 234.52 KiB | Obejrzany 2809 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości