Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 04 Lis 2016 16:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie widzę żadnych relacji z Doha to kilka słów ode mnie. Lot QR + status. Niestety saloniki Al Mourjan i al Safwa czyli te absolutnie najlepsze są tylko dla pasażerów z biletem w C albo F, Y+status nic tam nie zdziała, więc pozostają inne brzmiące też bardzo dobrze...

Qatar Airways First Class Lounge, Doha

Level 2, wejście zaraz przy miśku, schodami na lewo od miśka jak stoisz do niego twarzą. Wstęp dla pasażerów z biletem na linie OneWorld i statusem Emerald.

Brzmi optymistycznie, salonik w Doha, firmowany przez QR i jeszcze z dopiskiem First Class? Nic bardziej mylnego. Niestety jest to dość zwyczajny salonik, nie wyróżniający się niczym szczególnym. 4 potrawy na ciepło w podgrzewaczach, kilka rzeczy na zimno, jakieś ciasta. Jedzenie smaczne, można zjeść w specjalnej, wydzielonej strefie do jedzenie gdzie obsługa podejdzie i zaproponuje drinka, jak trzeba to przyrządzi i przyniesie, ale szału nie ma. Drinki robią przy stoliki przy którym każdy może sobie coś zrobić do picia i nic ciekawego tam nie ma. Jedyny plusik za to, że jest Johnnie Walker Black Label, a nie Red. Na plus też obszerny i czysty prysznic, z niezłymi kosmetykami. Jeszcze jeden plusik za wydzieloną strefę do spania - jest kilka leżanek i takie spore kanapy, położyć można się wygodnie, światło jest wygaszone, ale od reszty saloniku jest oddzielona tylko wyższym parawanem, więc niestety jak się trafi głośniejsze towarzystwo to słabo. Ogólnie niezły, ale po nazwie, lotnisku i liniach które to firmują spodziewać się można dużo więcej, a jest to salonik na poziomie wielu saloników dostępnych na PP w Azji.

Qatar Airways Business Lounge, Doha

Ta sama lokalizacja co powyższy, wspólna recepcja tylko do jednego odbijamy w prawy, do drugiego w lewo. Wstep dla pasażerów z biletem na linie OneWorld i statusem Sapphire/Emerald

Jeżeli chodzi o katering i alkohol to prawie identycznie jak opisywany First Class. Salonik jest dużo większy i największym jego plusem jest porządnie wydzielona (ścianami) i dużo większą strefę do spania, także nie ma problemu z hałasem. Jak byliśmy ok. północy to oba saloniki były raczej puste i o tej porze bym postawił ten biznesowy nawet ponad tym dla firsta, własnie przez tą strefę do spania i trochę przez nieco luźniejsza atmosferę. Jak byliśmy drugi raz, ok. 6-7 rano to zrobił się problem z zatłoczeniem saloniku. Mimo że jest dość duży to nie było miejsc siedzących, sporo osób coś ukradkiem pochłaniało na stojąco, także poszliśmy do First i ten wygrywał bo w nim dalej było pusto. Także potencjalne zatłoczenie to największa wada tego saloniku.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
 Temat postu: CDG lounge
#622 PostWysłany: 10 Lis 2016 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
niebieski
Witam.
Czy ktoś się może orientuje czy jest jakiś płatny lounge na lotnisku CDG (terminal 2)? Wylatuję z terminalu 2E a mam 4 godziny wolnego czasu.
Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 10 Lis 2016 23:39 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
Na lotnisku CDG ( Charles de Gaulle ) terminal 2 jest ( Air Canada Maple Leaf Lounge ) obok bramek A37-A39
 Profil Relacje PM off  

#624 PostWysłany: 11 Lis 2016 19:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Salonik w Berlinie SXF zmienił warunki:
- dzieci poniżej 6 roku życia wchodzą gratis
- można siedzieć bez ograniczenia czasowego :)
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 11 Lis 2016 23:18 

platynowy
No niby można, tylko zasadniczo jakby na to nie spojrzeć,
to nie za bardzo jest tam za czym siedzieć ;)
 Profil Relacje PM off
Złoty uważa post za pomocny.

#626 PostWysłany: 14 Lis 2016 01:54 

niebieski
DXB salonik w hali B otwarty po remoncie:
http://www.pasazer.com/news/32088/emira ... ubaju.html
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 14 Lis 2016 12:48 

niebieski
tyle dobrze, bo salonik w C dla Priority Pass to jakaś porażka jak na Dubai. W części B jest fajny salonik nad Mcdonaldem przy Tapas na piętrze. Duży wybór, robią jedzenie na zamówienie i są fotele-masażery :)

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 14 Lis 2016 16:41 

platynowy
Dziewon napisał(a):
tyle dobrze, bo salonik w C dla Priority Pass to jakaś porażka jak na Dubai. W części B jest fajny salonik nad Mcdonaldem przy Tapas na piętrze. Duży wybór, robią jedzenie na zamówienie i są fotele-masażery :)

To prawda, jak się zamówi kawę to przynoszą na bogato, w dzbanku :) ale prysznic to trochę kiepskie rozwiązanie bo trzeba iść przez pół terminalu do ich hotelu.

#629 PostWysłany: 18 Lis 2016 14:53 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Mógłby ktoś potwierdzić, że salonik w terminalu 2 w CGN to bieda?
@‌tropikey‌
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 18 Lis 2016 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Byłem w saloniku (nie wiem który terminal) ten co na Dinersa w zeszłym roku w grudniu i nie było biedy. Jedzenia nie za dużo ale sporo przekąsek i więcej niż standardowy wybór alko.

#631 PostWysłany: 18 Lis 2016 15:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Na CGN jest chyba tylko jeden lounge, w T2 (ale oba terminale sa polaczone i blisko siebie).
Tak jak pisze @‌Gaszpar‌, lounge calkiem przyzwoity, jedyny minus - w weekendy wieczorami dosc wczesniej zamykaja. Ale wtedy mozna przejsc sie na taras widokowy na dachu T1 (jeden z najfajnieszych jakie widzialem, widok prawie 360°!), a w prowiant zaopatrzyc sie w lotniskowym Rewe ;)

#632 PostWysłany: 18 Lis 2016 15:19 

platynowy
Ja byłem w lutym dla mnie nie wiele lepiej niż w SXF, zgadza się wybór alko większy.
Był jakiś kocioł na zupę, także pewnie w porze obiadowej coś tam zalewają (byłem z rana)
Najgorsze że nie jest odseparowany od strefy odlotów, także z odpoczynku i spania nici.

Załącznik:
CGN.jpg
CGN.jpg [ 236.9 KiB | Obejrzany 1982 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 18 Lis 2016 15:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dodam, że do saloniku w CGN dzieci aż do 13 roku życia wchodzą za darmo, co dla rodzin posiadających np. darmowe wejście tylko dla siebie, ma spore znaczenie :)
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 19 Lis 2016 01:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wszystkie saloniki testowane tydzień temu na podstawie Priority Pass

IST - HSBC

W tym samym miejscu jak wszystkie saloniki (oprócz TK, OneWorld i Emirates). Dość przeciętny, ale także nie jest zły. Definitywnie wolę CIP Premierclass
Na plus wybór alko i herbat do samoobsługi
Na minus, 2 toalety tylko i mało dań na ciepło.

Z alko: Johnie Walker Red, gin, wino tureckie i piwo Efes z kija
Jedzenie, jakieś kanapeczki, sałatki, bułki na ciepło z serem
Prasa międzynarodowa

Zdjęcia
[+] Pokaż
Image
Barek

Image
Zakuszki

Image
Salonik

AMM - Petra

Salonik znajduje się na -1, tam gdzie hotel lotniskowy.
Bardzo sympatyczny salonik, cicho i dobrym asortyment gastro na ciepło lub na zimno.
Z alko: dobre wino Jordańskie, jakaś dziwna wódka i gin i czerwony Walker
Fajne miejsce do odpoczynku

Zdjęcia

[+] Pokaż
Image
Dania na ciepło i zimno

Image
Kolacja

Image
Alkohol mocny

Image
Wino

Image
Salonik

AMM - Royal Jordanian Lounge

To drugi salonik tego lotniska. Znajdziemy go na poziomie +1, nad McDonaldem

Są lezaki do spania w ciemnych pokojach, ale non stop jest hałas z poziomu 0.
Asortyment jedzenia trochę większy (sprowadzone z cateringu Royal Jordanian) i alkoholi podawane od barmana.
Prysznic płatny: 11 JOD

[+] Pokaż
Image
Lezaki

Image
Widok z saloniku

Image
Przekąska
 Profil Relacje PM off
Gregggor lubi ten post.
Gregggor uważa post za pomocny.

#635 PostWysłany: 26 Lis 2016 12:52 

niebieski
To ja mam takie pytanie....Cyt. z Skylounge Modlin
"Salon SKYLOUNGE na Lotnisku Warszawa/Modlin to wyjątkowe miejsce zapewniające nową jakość podróży. Doskonała lokalizacja (antresola strefy ogólnodostępnej Terminala) pozwala na korzystanie z oferty zarówno pasażerom wylatującym, jak również pasażerom, którzy KOŃCZĄ swoją podróż bądź oczekują na swoich bliskich."

Z tego wynika że na Modlinie można wejść do saloniku po przylocie :?:
Fakt że po podróży jedynie o czym myślę to kanapa w domu to jednak taka opcja czasem jest bardzo przydatna.Szczególnie po podróży nocą kiedy na miejscu jesteśmy np o 6 rano a do zameldowania w hotelu jeszcze dużo czasu...
Udało się wam wbić do saloniku po przylocie?Oczywiście zdaje sobie sprawę że często położenie saloniku na to nie zawsze pozwala.
Bardziej interesuje mnie odpowiedź na pytanie czy zawsze żądają BP ? Czy może okazanie samej PP wystarczy?
 Profil Relacje PM off  

#636 PostWysłany: 26 Lis 2016 13:12 

HON fly4free
W wielu poczekalniach oferujących wstęp posiadaczom kart typu PP nie trzeba pokazywać BP więc można także wchodzić po przylocie (o ile ma się możliwość dostępu do strefy, w której zlokalizowany jest dany lounge). Są jednak i takie, w których karty pokładowe są skrupulatnie sprawdzane, czasem skanowane, porównuje się dane z karty PP z BP itp. Skoro w Modlinie poczekalnia zaprasza także PO przylocie to znaczy, że nie ma wymogu posiadania BP.
 Profil Relacje PM off
Razem uważa post za pomocny.

#637 PostWysłany: 26 Lis 2016 13:22 

srebrny
W WMI bez problemu wchodziłem po przylocie, podobnie jak do Preludium w WAW.
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 27 Lis 2016 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Razem napisał(a):
To ja mam takie pytanie....Cyt. z Skylounge Modlin
"Salon SKYLOUNGE na Lotnisku Warszawa/Modlin to wyjątkowe miejsce zapewniające nową jakość podróży. Doskonała lokalizacja (antresola strefy ogólnodostępnej Terminala) pozwala na korzystanie z oferty zarówno pasażerom wylatującym, jak również pasażerom, którzy KOŃCZĄ swoją podróż bądź oczekują na swoich bliskich."

Z tego wynika że na Modlinie można wejść do saloniku po przylocie :?:
Fakt że po podróży jedynie o czym myślę to kanapa w domu to jednak taka opcja czasem jest bardzo przydatna.Szczególnie po podróży nocą kiedy na miejscu jesteśmy np o 6 rano a do zameldowania w hotelu jeszcze dużo czasu...
Udało się wam wbić do saloniku po przylocie?Oczywiście zdaje sobie sprawę że często położenie saloniku na to nie zawsze pozwala.
Bardziej interesuje mnie odpowiedź na pytanie czy zawsze żądają BP ? Czy może okazanie samej PP wystarczy?

Salonik jest w strefie ogolnej przed security. Ja wchodziłem po przylocie czekając na autobus. Bez problemu. Nie pokazujesz BP tylko karte PP. Ba malo Jak poprosisz to Pani da Ci fast traka bez wpisania daty np na kolejny lot innego dnia ;)

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

#639 PostWysłany: 28 Lis 2016 12:44 
Awatar użytkownika

Loty: 438
Kilometry: 1 116 893
niebieski
A pytanko z serii tych dziwnych i trudnych,

mam PP w najwyższym pakiecie,
i co by było gdybym spróbował wprowadzić nie jednego a trzech gości?

czy ktoś przerabiał taki temat ? teoretycznie podają że jest limit 1 gościa, ale może jednak obsługa saloniku może w tym terminalu PP wbić 3 gości i system to przepuści ? oczywiście naliczając opłatę za goscia x3 .

bo teoretycznie, jest to też do zrobienia "po polsku"... :)
ale nie chce mi się w takie rzeczy bawić :)

czy ktoś probowal takich opcji w ktoryms saloniku? bo może sie okazac ze to zalezy tylko od obsługi danego lounga.
 Profil Relacje PM off  

#640 PostWysłany: 28 Lis 2016 13:14 

Zbanowany
niebieski
Można wbić dodatkową ilość gości, ale opłata za gościa nie zawsze jest ryczałtowa zgodnie z cennikiem PP, tj. 15 GBP lub 27 USD - w niektórych lounge jest wyższa.
Nie bardzo rozumiem jak to można zrobić 'po polsku'?
W tym samym dniu nie policzą Ci dwóch lub kilku wejść jednoosobowych na tą samą kartę, kiedyś to przerabiałem na dwóch lotniskach, gdzie byłem w lounge rano i późnym wieczorem podczas powrotu, to wieczorem mieli już odnotowane w systemie, że odwiedziłem ich tego dnia i nie rejestrowali już kolejnego wejścia, bo i tak z PP nie dostaną za to dodatkowej kasy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości