Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#4341 PostWysłany: 06 Cze 2024 22:02 

niebieski
[ALC] Alicante wczoraj - między godziną 18 a 19.
Niełatwa ocena.
Z jednej strony to, co serwowano w małych porcjach - na ciepło i na zimno - było pyszne: pieczone sery, paella, kurczak i wiele innych. Z drugiej, mimo iż salonik był zapełniony, może maksimum w 50% - przynoszone jedzenie znikało w ciągu dosłownie kilkudziesięciu sekund po dostarczeniu. Po prostu obsługa wykładała, a w tym samym momencie ludzie stali i brali - jeśli nie stałeś obok wykładającego, to... sorry.
Oczywiście o niebo lepiej niż w okresie pandemii - no ale to raczej zły punkt odniesienia ;)
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#4342 PostWysłany: 09 Cze 2024 10:57 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Pytanie na szybko. Który salonik w Monachium będzie lepszy pod kątem jedzenia. Mamy ponad 4 h więc opłaca się zmienić terminal
 Profil Relacje PM off  

#4343 PostWysłany: 09 Cze 2024 11:47 

MAD, T2, Puerta de Alcala - ciepłe dania wjechały dopiero ok. godz. 19 i jednocześnie wyjechały słodkie ciasteczka. Dziwna polityka. Niemniej salon na plus, pomimo wielu opinii raczej średnich. Sporo miejsca do wypoczynku, spory wybór alkoholi, jedzenie typowe dla hiszpańskich lotnisk. Dostępne prysznice, ale nie wiem czy dodatkowo płatne.
 PM off  

#4344 PostWysłany: 09 Cze 2024 11:56 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Ostatecznie wybraliśmy Airport Lounge Europe, bo było kilka rzeczy co wiedzieliśmy że córce będą smakować. Co jest w Air France już nie sprawdzaliśmy.

Zupa ziemniaczana bardzo dobra. Makaron z sosem zostawiam na obiad. Deska serów i wędlin też niczego sobie. Z alkoholi salonikowa klasyka ImageImageImage
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4345 PostWysłany: 09 Cze 2024 13:01 

złoty
Anonymous napisał(a):
MAD, T2, Puerta de Alcala - ciepłe dania wjechały dopiero ok. godz. 19 i jednocześnie wyjechały słodkie ciasteczka. Dziwna polityka. Niemniej salon na plus, pomimo wielu opinii raczej średnich. Sporo miejsca do wypoczynku, spory wybór alkoholi, jedzenie typowe dla hiszpańskich lotnisk. Dostępne prysznice, ale nie wiem czy dodatkowo płatne.

Zamieszczone na ich stronie internetowej
Kod:
Posiłki ciepłe i zimne od 13:00 do 23:00

Według mnie ciepłe posiłki są serwowane:
- pora obiadowa od lokalnej 13:00 do wyczerpania
- pora wieczorna obiadokolacji od 19 do wyczerpania

Tym bardziej, że ten salonik jest czynny całodobowo 7 dni w tygodniu.
Jeszcze się nie spotkałem, by w hiszpańskim saloniku lotniskowym o ich 13 nie wydawano ciepłych posiłków. Dotyczy się to też ww. saloniku.
 Profil Relacje PM off  

#4346 PostWysłany: 09 Cze 2024 13:46 

@dg72 i coz mam napisac? Bylem od ok 18 i nic cieplego nie bylo. Ok, tosty mozna bylo sobie zrobic. Moze im sie skonczylo, moze jakas nowa polityka., nie wnikam.
 PM off
Kashpir lubi ten post.

#4347 PostWysłany: 09 Cze 2024 14:20 

srebrny
do 10.06 nieczynny salonik w SVQ

#4348 PostWysłany: 10 Cze 2024 11:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
A z kolei ANA Lounge w Lizbonie LIS na T1 nieczynny do 17.06.2024.

#4349 PostWysłany: 10 Cze 2024 12:18 
Awatar użytkownika

złoty
W Lizbonie całkowita kicha, obydwa saloniki na lk, a pewnie i na inne programy zamknięte i tylko w dzień masaż można sobie zrobić :(
 Profil Relacje PM off
Szyn3k uważa post za pomocny.

#4350 PostWysłany: 10 Cze 2024 13:35 

Zbanowany
niebieski
Bo LK jest teraz passé i chyba troche na cenzurowanym przez te wszystkie kombinacje z voucherami.
Nie twierdze, ze to przypadek w Lizbonie, ale juz w dwoch salonikach na innych lotniskach widzialem, ze odprawiali z kwitkiem osoby z voucherami LK (tzn. mowili, ze nie ma miejsc), gdzie osoby na DP czy PP wchodizily od reki.
 Profil Relacje PM off  

#4351 PostWysłany: 10 Cze 2024 13:44 
Awatar użytkownika

złoty
W Lizbonie jest akurat remont obu dostępnych saloników, więc nie ma to z lk nic wspólnego
 Profil Relacje PM off
Mobilek lubi ten post.

#4352 PostWysłany: 12 Cze 2024 09:45 
Awatar użytkownika

platynowy
Po roku sam sie musze poprawic, POZ znalazl nastepne dno i ryje jeszcze nizej...
Wczesne popoludnie - wino dalej z nalewaka, soku pomidorowego brak, KANAPEK BRAK... na pytanie czy mozna domowic (jak to zwykle bywalo) info od sympatycznych dziewczyn z recepcji, ze niestety nie... limit na dzisiaj sie wyczerpal.
Panowie prezesi: Wiceprezes Grzegorz Bykowski, Wiceprezes Zbigniew Ławnicki zapadnijcie sie pod ziemie ze wstydu, bo lepiej od POZ wygladaja mniejsze lotniska, ktore nie udaja, ze maja jakis zakres uslug. Nie wspominajac juz o strefie kiss&fly, ktora jako jedyna w Polsce jest platna, a ta "bezplatna" jest oddalona o 400-500 metrow od odlotow/przylotow.
Juz nie wspomne o znowu uruchomionym "fast tracku", ktory na PP dziala tak, ze zamiast jak dotad gdzie mozna bylo bezposrednio przejsc szybka sciezka do security, to teraz trzeba gonic do terminala VIP. Niby tylko 100-200m ale z fast robi sie slow track. Ogranijcie sie panowie zarzadzajacy z tymi posmyslami razcjonalizatorskimi i pseudooptymalizacja. Pandemia sie skonczyla i nie trzeba juz wyciskac cytrynki do ostatniej kropli PLNa z paxa. Nie musicie tez udawadniac na sile, ze wprowadzacie racjonalizacje, po prostu wroccie do tego co bylo przed pandemia i ogranijcie w koncu salonik, ktory jest wlasciwie tylko reklama WYBOROWEJ. :-(

PS. Moze wynagrodzenie czlonkow zarzadu powinno byc uzaleznione nie od enigmatycznego nicniemowiacego uzasadnienia, a od dostepnosci kanapek w saloniku :idea: :?:
https://bip.poznan.pl/bip/port-lotniczy ... 20544.87kB)

https://poznanairport.bip.gov.pl/inform ... polki.html
jaco027 napisał(a):
abelincoln napisał(a):
.... Z drugiej strony, nie można narzekać, jestem w stanie sobie wyobrazić, że regionalne saloniki równają do poziomu flagowego przybytku LOTu. Koszmarna wizja…
Niestety POZ przebil ten poziom lata temu i puka od dolu. I zamiast poprawy schodzi jeszcze nizej... :(
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#4353 PostWysłany: 20 Cze 2024 17:07 

niebieski
Mam przesiadkę w Hamburgu w godz. 11-17, oba loty terminal 2, tylko podręczny.
W tym czasie muszę coś zjeść i popracować na laptopie, zależy mi bardzo na wygodnym fotelu (problemy z kręgosłupem).
Widzę, że w T1 jest salonik, a w T2 restauracja. Czy na airside jest połączenie między terminalami? Mam PP bez limitu, więc myślałem, by najpierw zjeść coś w restauracji, a potem pójść do saloniku aby wygodnie posiedzieć. Ale czy to jest możliwe i czy szybko dostanę się z saloniku na T2? Może lepiej odwrotnie?

Jak ceny w tej restauracji? Na PP jest rabat 23 EUR, da się coś sensownego zjeść w tej cenie?
 Profil Relacje PM off  

#4354 PostWysłany: 20 Cze 2024 17:29 

Loty: 31
Kilometry: 47 622
jaco027 napisał(a):
Po roku sam sie musze poprawic, POZ znalazl nastepne dno i ryje jeszcze nizej...
Wczesne popoludnie - wino dalej z nalewaka, soku pomidorowego brak, KANAPEK BRAK... na pytanie czy mozna domowic (jak to zwykle bywalo) info od sympatycznych dziewczyn z recepcji, ze niestety nie... limit na dzisiaj sie wyczerpal.
Panowie prezesi: Wiceprezes Grzegorz Bykowski, Wiceprezes Zbigniew Ławnicki zapadnijcie sie pod ziemie ze wstydu, bo lepiej od POZ wygladaja mniejsze lotniska, ktore nie udaja, ze maja jakis zakres uslug. Nie wspominajac juz o strefie kiss&fly, ktora jako jedyna w Polsce jest platna, a ta "bezplatna" jest oddalona o 400-500 metrow od odlotow/przylotow.
Juz nie wspomne o znowu uruchomionym "fast tracku", ktory na PP dziala tak, ze zamiast jak dotad gdzie mozna bylo bezposrednio przejsc szybka sciezka do security, to teraz trzeba gonic do terminala VIP. Niby tylko 100-200m ale z fast robi sie slow track. Ogranijcie sie panowie zarzadzajacy z tymi posmyslami razcjonalizatorskimi i pseudooptymalizacja. Pandemia sie skonczyla i nie trzeba juz wyciskac cytrynki do ostatniej kropli PLNa z paxa. Nie musicie tez udawadniac na sile, ze wprowadzacie racjonalizacje, po prostu wroccie do tego co bylo przed pandemia i ogranijcie w koncu salonik, ktory jest wlasciwie tylko reklama WYBOROWEJ. :-(

PS. Moze wynagrodzenie czlonkow zarzadu powinno byc uzaleznione nie od enigmatycznego nicniemowiacego uzasadnienia, a od dostepnosci kanapek w saloniku :idea: :?:
https://bip.poznan.pl/bip/port-lotniczy ... 20544.87kB)

https://poznanairport.bip.gov.pl/inform ... polki.html
jaco027 napisał(a):
abelincoln napisał(a):
.... Z drugiej strony, nie można narzekać, jestem w stanie sobie wyobrazić, że regionalne saloniki równają do poziomu flagowego przybytku LOTu. Koszmarna wizja…
Niestety POZ przebil ten poziom lata temu i puka od dolu. I zamiast poprawy schodzi jeszcze nizej... :(

Tak gwoli ścislości, to kiss&fly w KTW też jest płatny ;)

Ale za to salonik dużo lepszy
 Profil Relacje PM off  

#4355 PostWysłany: 20 Cze 2024 17:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

piwili napisał(a):
Mam przesiadkę w Hamburgu w godz. 11-17, oba loty terminal 2, tylko podręczny.
W tym czasie muszę coś zjeść i popracować na laptopie, zależy mi bardzo na wygodnym fotelu (problemy z kręgosłupem).
Widzę, że w T1 jest salonik, a w T2 restauracja. Czy na airside jest połączenie między terminalami? Mam PP bez limitu, więc myślałem, by najpierw zjeść coś w restauracji, a potem pójść do saloniku aby wygodnie posiedzieć. Ale czy to jest możliwe i czy szybko dostanę się z saloniku na T2? Może lepiej odwrotnie?

Jak ceny w tej restauracji? Na PP jest rabat 23 EUR, da się coś sensownego zjeść w tej cenie?

Salon jest w Airport Plaza, a nie w T1

Image

Co do cen, za 23 eur na spokojnie coś się zje. Niemieckie lotniska mają normalne ceny. To Polska ma chore ceny w gastro
 Profil Relacje PM off
piwili uważa post za pomocny.

#4356 PostWysłany: 21 Cze 2024 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Jestem właśnie w saloniku Lufthansy w Monachium i taka niespodzianka kulinarna:
Image

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#4357 PostWysłany: 22 Cze 2024 10:10 

niebieski
Aspire Kopenhaga - zimna płyta, wędliny, sery, trzy sałatki, pieczywo, zupa + grzanki. Carlsberg z nalewaka, cola sprite mirinda. Ogólnie bieda, przy darmowych wejściach jest ok, natomiast nie jest wart płacenia. Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4358 PostWysłany: 29 Cze 2024 00:25 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
na Kinguinie można kupić wejściówki DragonPass po 107,05zł. To sporo taniej niż saloniki obecnie sobie życzą przy płatności w recepcji. Informacja jest publicznie dostępna na pewnym portalu z promocjami.
https://www.kinguin.net/category/241785/dragon-pass-business-lounge-access-qr-code-valid-for-a-month-after-the-purchase
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#4359 PostWysłany: 29 Cze 2024 03:41 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Byłem właśnie w Chase Sapphire Longue w Bostonie. To najlepszy salonik non-legacy w jakim byłem w USA na PP.

ALE jest catch! Pani poinformowała mnie że jeżeli nie mam Sapphire Reserve card z banku Chase to na PP mogę go odwiedzić za free TYLKO raz w roku! Ponowna wizyta na PP „nie Chase-owym”to dopłata 75 USD. Czy ktoś może to potwierdzić? Bo będę niedługo w Bostonie ponownie i miałbym na niego chrapkę.

Załączam jedną fotkę wyśmienitych porcji wołowiny w pomarańczach

Image

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4360 PostWysłany: 29 Cze 2024 08:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@hiszpan

Było o tym info w wątku o PP:

Members will be able to use one of their inclusive or pay as you go visit entitlements to visit one US Chase Sapphire Lounge by The Club location once per calendar year, subject to availability.
Guest visits and any additional visits over and above the one entry entitlement will be charged a preferential rate of US$75, payable to the lounge.
Members on selected programmes are eligible for ongoing complimentary access.
 Profil Relacje PM off
hiszpan uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości