Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#3901 PostWysłany: 17 Sie 2023 20:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
skrzat napisał(a):
Salonik w Eilat Ramon ETM nieczynny do odwołania.

zamknięty na stałe
 Profil Relacje PM off  

Leć na najlepszą pizzę świata🍕🏛️ City break (z weekendem) w Neapolu za 779 PLN 🇮🇹🤌 Leć na najlepszą pizzę świata🍕🏛️ City break (z weekendem) w Neapolu za 779 PLN 🇮🇹🤌
All inclusive w Egipcie za 1878 PLN 🌞🐫 Tydzień w 4* hotelu z aquaparkiem przy plaży 🌴🏊‍♂️ All inclusive w Egipcie za 1878 PLN 🌞🐫 Tydzień w 4* hotelu z aquaparkiem przy plaży 🌴🏊‍♂️
#3902 PostWysłany: 17 Sie 2023 20:25 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
marek2011 napisał(a):
Kilka uwag o salonikach:
Majorka (PMI) - oba saloniki poniżej przeciętnej, w ofercie (rano) jakieś mizernej jakości babeczki, magdalenki i ciastka plus możliwość zrobienia tosta, napoje standardowe, na alkohole nie patrzyłem.

Jakaś aktualizacja?
 Profil Relacje PM off  

#3903 PostWysłany: 17 Sie 2023 21:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Najlepiej szukać w wątku z opisami: opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643&p=1566749&hilit=opisz+saloniku+pmi#p1566749
3 ludzi lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

#3904 PostWysłany: 20 Sie 2023 20:27 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
OSK napisał(a):
OSK napisał(a):
Pierwsze widzę,ale PP pokazuje salonik w ADD - Plaza Premium Lounge. Był ktoś?
Do końca nie wierzyłem,ale ten salonik rzeczywiście istnieje i ma się całkiem dobrze. Wchodziłem o 5.00 i było jeszcze w miarę pusto ale później pomimo tego że salonik jest dość spory (aczkolwiek nie taka sala balowa jak w ET) to już nie było gdzie usiąść.

Pomimo wczesnej pory dania obiadowe, typu chicken curry i inne ale też jajecznica, duży wybór owoców, warzyw, słodycze, ogólnie bardzo spoko z wyjątkiem alko którego brak. Polecam nawet przy limitowanych wejściach.

ImageImageImageImageImageImageImageImage
Dania z pory wieczornej. Wszystko bardzo smaczne a wręcz bym powiedział,że wyśmienite. ImageImageImageImageImageImage
11 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#3905 PostWysłany: 22 Sie 2023 16:10 
Awatar użytkownika

złoty
Zmiany w Katowicach (Schengen). Zdarza mi się tam bywać dłużej - przyjeżdżam wcześniej, żeby popracować - i dzisiaj pierwszy raz po około 3 godzinach zostałem poproszony o ponowne "odbicie się".
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3906 PostWysłany: 23 Sie 2023 18:57 
Awatar użytkownika

złoty
(przepraszam za post pod postem – ale zupełnie inny temat)

Kilka tygodni temu, kiedy czytałem czyjąś opinię o saloniku w Gdańsku – że jest to najlepszy pod względem piwnym salonik w Polsce (przepraszam autora, nie udało mi się dzisiaj odnaleźć tego posta), pomyślałem że, po pierwsze się z tym nie do końca zgadzam, a po drugie może popełnię wpis, w którym opiszę pod tym kontem kilka polskich miejscówek – szczególnie że szykował mi się durnolot po polskich lotniskach dla odnowienia FTLa, więc będę mógł swoją niezgodę podkreślić materiałem zdjęciowym.

LUZ – maj 2023
Perła mocna i koncerniaki z butelki, widziałem na wcześniejszych relacjach, że czasem jest więcej rodzajów Perły. Średnio-słabo

BGZ – maj 2023
Żywiec z nalewaka, Paulaner z butli. To w kawiarni, a w samym saloniku Karmi. Średnio-słabo (mogłem coś ominąć, bowiem nie mam zdjęcia)

GDN – lipiec 2023
Solidna reprezentacja pobliskiego Ambera, plus jeden rodzaj piwa z prowaru restauracyjnego. Górne rejony stanów średnich, jeśli chodzi o poziom piwny.
Załącznik:
gdn1.jpg
gdn1.jpg [ 368.3 KiB | Obejrzany 1948 razy ]

Załącznik:
gdn2.jpg
gdn2.jpg [ 394.34 KiB | Obejrzany 1948 razy ]

WAW, Polonez– sierpień 2023
Słabo, kiepsko i w ogóle wstyd – jak na flagowy salonik przewoźnika
Załącznik:
polonez.jpg
polonez.jpg [ 517.94 KiB | Obejrzany 1948 razy ]

WAW, Polonez Elite
Poziom reprezentacji PL w harataniu w gałę z meczu z Mołdawią, drugiej połowy by być dokładnym.
Załącznik:
polonezElte.jpg
polonezElte.jpg [ 453.46 KiB | Obejrzany 1948 razy ]

WAW, Preludium – sierpień 2023
Tyskie, Heniek, Zwierzyniec. Słabo
Załącznik:
preludium.jpg
preludium.jpg [ 329.32 KiB | Obejrzany 1948 razy ]

KRK – sierpień 2023
„Nie przenoście nam stolicy do Krakowa”. Po co, skoro poziom dna Wisły jest osiągnięty w obu miejscach.
Załącznik:
krk.jpg
krk.jpg [ 325.42 KiB | Obejrzany 1948 razy ]

WRO – sierpień 2023
Jeden rodzaj piwa rzemieślniczego – bardzo dobry zresztą. Plus bezalkoholowe. Tak powinien wyglądać salonik ze słabym wyborem. A nie jakieś koncernowe siki – których nawet nie ma co podejrzewać o chrzczenie spirytusem…
Załącznik:
wro.jpg
wro.jpg [ 341.33 KiB | Obejrzany 1948 razy ]

KTW - sierpień
Jest wybór z browaru średniej wielkości (w tym barley wine – co prawda kwaśne, więc nie skorzystałem) oraz rozsądny wybór z brawaru kraftowego (w tym bezalkoholowe). Plus specjalne szkło. Górne rejony stanów średnich, jeśli chodzi o poziom piwny.
Załącznik:
ktw.jpg
ktw.jpg [ 533.26 KiB | Obejrzany 1948 razy ]

(to by było na tyle – bo nie mam w najbliższych miesiącach innych polskich lotnisk zaplanowanych)

Cóż, pozwolę się nie zgodzić z opinią o wyższości Gdańska – dla mnie najciekawszym pod względem piwnym jest jednak salonik w Katowicach (z tych odwiedzonych oczywiście). Aczkolwiek szkoda, że nie ma piw z nalewaka – ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Z drugiej strony, nie można narzekać, jestem w stanie sobie wyobrazić, że regionalne saloniki równają do poziomu flagowego przybytku LOTu. Koszmarna wizja…
 Profil Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#3907 PostWysłany: 24 Sie 2023 06:52 

platynowy
LO planuje salonik w ... ORD :shock:

Cytuj:
A new lounge for LOT Polish Airlines that is still in the design phase will pay homage to Chicago’s large Polish community.

https://airportimprovement.com/article/ ... terminal-5
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3908 PostWysłany: 24 Sie 2023 07:04 
Awatar użytkownika

platynowy
abelincoln napisał(a):
.... Z drugiej strony, nie można narzekać, jestem w stanie sobie wyobrazić, że regionalne saloniki równają do poziomu flagowego przybytku LOTu. Koszmarna wizja…
Niestety POZ przebil ten poziom lata temu i puka od dolu. I zamiast poprawy schodzi jeszcze nizej... :(
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3909 PostWysłany: 24 Sie 2023 14:31 

niebieski
W saloniku w GDN nowość. Pojawiła się wiśniówka od "Wiśniewskiego" ;)
 Profil Relacje PM off  

#3910 PostWysłany: 24 Sie 2023 15:50 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
jaco027 napisał(a):
abelincoln napisał(a):
.... Z drugiej strony, nie można narzekać, jestem w stanie sobie wyobrazić, że regionalne saloniki równają do poziomu flagowego przybytku LOTu. Koszmarna wizja…
Niestety POZ przebil ten poziom lata temu i puka od dolu. I zamiast poprawy schodzi jeszcze nizej... :(
Lecę koniec września i moja wyobraźnia nie ogarnia jak mógł salonik w Poznaniu zejść jeszcze niżej z poziomem. Aż nie mogę się doczekać
 Profil Relacje PM off  

#3911 PostWysłany: 24 Sie 2023 16:05 

srebrny
@abelincoln
Twoj post jest jednak dość tendencyjny, bo oczekujesz od polskich saloników nie wiadomo czego. ;)
Natomiast pomijasz jedną istotną kwestię - porównanie do saloników w Europie czy na świecie. Naprawdę niewielki ich procent oferuje kraftowe piwa, nawet te dla goldów (jak już robimy aluzję do Poloneza Elite)
W większości są to niestety mniej lub bardziej znane "koncerniaki". Więc wg mnie w Polsce nie jest aż tak źle, po prostu jest porównywalnie do reszty świata.
Choć swoją drogą rzeczywiście w Krakowie mogliby się wysilić i zapodać coś np. z krakowskiej Brokreacji. ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3912 PostWysłany: 24 Sie 2023 16:11 

platynowy
Stanę w obronie Krakowa, gdzie piw faktycznie nie ma, za to można ekipą zabrać sobie po butelce Aperola, Prosecco i zaszyć się w ustronnym miejscu.

Do tego zawsze jest ciasto.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3913 PostWysłany: 24 Sie 2023 16:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tylko nie ma już kultowego sernika, bo "koszty"...
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3914 PostWysłany: 24 Sie 2023 16:25 
Awatar użytkownika

złoty
sranda napisał(a):
Natomiast pomijasz jedną istotną kwestię - porównanie do saloników w Europie czy na świecie. Naprawdę niewielki ich procent oferuje kraftowe piwa, nawet te dla goldów (jak już robimy aluzję do Poloneza Elite)

Porównywałem z innymi krajami, dlatego GDN czy KTW nie trafiły na "wyższą" półkę - bo są na świecie saloniki, gdzie można wybrać z kilku nalewaków piw może nie kraftowych, ale na bardzo przyzwoitym poziomie. Ale nie ma ich za dużo. Jak wszędzie - elita jest elitarna :)

Skoro już w Polonezie Elite mogą sobie pozwolić na prawdziwego szampana (nie oceniając czy wartego swojej ceny) i naprawdę dobre - polskie - wino, to pewien dysonans powoduje oferowanie tam czegoś różniącego się tylko etykietą od Harnasia czy Kuflowego Mocnego.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3915 PostWysłany: 24 Sie 2023 16:36 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Myślę, że piwo jest dość niszowym daniem. Pewnie stawki od PP dla wszystkich operatorów są podobne, więc smuci mizeria w Warszawie czy Krakowie w porównaniu z Teneryfa. We wtorek zobaczę, co we Wrocławiu i Dubrowniku słychać.
 Profil Relacje PM off  

#3916 PostWysłany: 24 Sie 2023 16:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A szczególne ze scena piwna w Polsce jest na bardzo wysokim poziomie. Każde lotnisko ma niedaleko jakiś lokalny browar gdzie bez problemu mogli mieć lokalne piwo, od Euro-Lagerach jakie oferują.

Kraków przez lata miał Cydry lubuskie i ratowało sytuacje. Teraz to napój chlebowy z dodatkiem chmielu i alko.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3917 PostWysłany: 24 Sie 2023 17:10 

Zbanowany
niebieski
Koledzy, nie ma o co kruszyc kopii.
Kol. @abelincoln zdaje sie obraca czesto w dunskich klimatach, jestem ciekaw, czy w jakimkolwiek lounge lotniskowym w Danii znalazl np. Mikkellera?
Naprawde nie ma co zzymac sie na operatorow lounge'ow, ze w wiekszosci nie oferuja w nich rzemieslniczych piw.
Moze gdyby ludzie mniej wynosili alkoholi z salonikow, jak np. kol. dr hab. @BabuK, to oferta bylaby lepsza, ale niestety jest jak jest...
Gdyby tak w kazdym lounge byly piwa rzemieslnicze, to mysle, ze jeszcze wiecej osob uprawialoby zlodziejski proceder i bralo sobie buteleczke czy dwie na dalsza podroz, albo dla znajomych...
A tak to przynajmniej takiego Tyskiego nikt sie nie tyka.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#3918 PostWysłany: 25 Sie 2023 13:26 
Awatar użytkownika

Hej, był ktoś ostatnio w Zadarze? Warto przyjeżdżać wcześniej, żeby tam posiedzieć? Większość recenzji widzę jeszcze sprzed czasów Covidowych.

#3919 PostWysłany: 25 Sie 2023 14:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Specjalnie przyjeżdżać do saloniku w ZAD moim zdaniem nie ma sensu - jest limit 10 osób max., my początkiem sierpnia czekaliśmy aż ktoś wyjdzie... Metraż saloniku powala na cyce.
Kawa z ekspresu (kapsułki). Piwo i wino, soki, woda - podstawowy wybór po 1 rodzaju.
Kanapki pakowanie w folię. Muffinki z czekoladą w środku pyszne - to z pozytywów

Podobno w przyszłym roku ma być przebudowany i ma być przynajmniej powierzchniowo większy - info od obsługi.

Jak masz nielimitowane wejścia i zamiast przy bramce to lepiej w saloniku, o ile nie ma kompletu . W innych przypadkach - szkoda kasy lub limitowanej wejściówki.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3920 PostWysłany: 25 Sie 2023 15:06 
Awatar użytkownika

złoty
flus napisał(a):
Koledzy, nie ma o co kruszyc kopii.

Ano. To jest problem pierwszego świata, czy niszczy człowiek tylko wątrobę, czy też może i torturuje kubki smakowe :D

flus napisał(a):
Kol. @abelincoln zdaje sie obraca czesto w dunskich klimatach, jestem ciekaw, czy w jakimkolwiek lounge lotniskowym w Danii znalazl np. Mikkellera?

Wydaje mi się, że lepiej patrzeć w kierunku lepszych i równać do nich, a nie cieszyć się słabością innych... A i nie ma co kopać leżącego - a taki poziom jest duńskich saloników (przynajmniej tych, w których bywam).
Mikkellera znalazł, ale nie spróbował :D
(nawet dzisiaj specjalnie zahaczyłem o salonik dla złotych w CPH gdzie go widziałem - ale już nie ma... Żeby nie robić ludziom nadziei - był to destylat od nich, a nie piwo.

Swoją drogą, wszelcy "wynoszący" nie mają czego szukać w duńskich salonikach - piwa (z wyjątkiem non-alko) czy softów nie wyniesiesz... I to nawet nie dlatego, że Carlsberga nie warto - po prostu nie ma butelkowanych. :D
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości