Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:49 

Roku: Temat dotyczy dywagacji o tym, czy należy szukać na forum, czy też pytać. A może najpierw szukać a później pytać... Wydzielony z tematu Dojazd z/do Luton [LTN]

Kara napisał(a):
Wie Google Maps. I jeden piszący w tym wątku oraz wszyscy jego czytelnicy. z-do-centrum-miasta,1273,247&p=185993#p185993

szanowna koleżanko wiem ze ty siedzisz na tym forum chyba od samego początku ale licz się z tym ze nie wszyscy będą szukać i grzebać bo nie maja tyle czasu. forum jest po to by rozmawiac i dyskutowac. wiele rzeczy sie zmienia w ciagu nawet roku dlatego normalne jest ze wiele osob pyta o to samo kilka razy.
dziekuje.
 Profil Relacje PM off  

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#2 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja tylko użyłam wyszukiwarki (search.php) z hasłami "Luton stacj* lotnisk* piechot*". Google Maps jest chyba powszechnie znane. Jeśli sobie nie życzysz, nie będę już odpowiadać na Twoje posty.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:57 

Kara napisał(a):
Ja tylko użyłam wyszukiwarki (http://www.fly4free.pl/forum/search.php) z hasłami "Luton stacj* lotnisk* piechot*". Google Maps jest chyba powszechnie znane. Jeśli sobie nie życzysz, nie będę już odpowiadać na Twoje posty.

nie o to chodzi byś nie odpowiadała ale mam wrażenie ze pisząc te posty z taką "oczywistością" czuje twoje poirytowanie. owszem szukalam w google maps ale jako ze nie znam się kompletnie na Londynie wole upewnić się u osób doświadczonych.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To forum jest także do przeszukania informacji przed pytaniem o to samo po raz n-ty!

Z opcją http://www.fly4free.pl/forum/search.php zajmuje parę sekund, a co dopiero google.
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.
Kara uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:10 

xkatieangelx1 napisał(a):
Zeus napisał(a):
To forum jest także do przeszukania informacji przed pytaniem o to samo po raz n-ty!
Z opcją http://www.fly4free.pl/forum/search.php zajmuje parę sekund, a co dopiero google.

z calym szacunkiem ale nie kazdy siedzi tu tyle co Ty
tym bardziej ze nie siedze na komputerze tylko uzywam aplikacji.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 17 Lis 2015 20:54, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Szukać czy pytać
#6 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:26 
Awatar użytkownika

niebieski
@xkatieangelx1 Nie, nie "siedzę" tu od początku. Nie, nie jestem poirytowana. Piszę z telefonu przez www, więc jest mi jeszcze mniej wygodnie, niż gdybym robiła to przez aplikację. Stąd "krótko i na temat". Co nie zmienia faktu, że jak Ci ktoś doradza więcej samodzielności i podsuwa narzędzia (nie tylko w tym wątku), to nie robi Ci tym krzywdy.

PS Zeus to jedna z najsympatyczniejszych postaci na forum. A jak mówi powiedzonko: "Nie zabija się posłańca".
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:34 

srebrny
Kiedyś uważałem, że administratorzy i moderatorzy forów przesadzają z dyscypliną w kwestii ochrzanu za pytanie kolejny raz o to samo czy też pilnowania zgodności pytań z tematem. Ale doświadczenie nauczyło mnie, że to jest właściwa droga. Jeśli komuś szczegółowo coś opisujesz i za tydzień ktoś pyta o to samo, za chwilę znów i za chwilę znów, no to przecież już nawet śmieszne nie jest. Ostatnio ktoś zapytał o coś, co opisywałem w poprzednim wpisie, trzy linijki tekstu wyżej. No litości! Do tego opcja "wyszukaj" działa na tym forum znakomicie. Mi świetnie działa w zwykłej nokii.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:42 

obibok napisał(a):
Kiedyś uważałem, że administratorzy i moderatorzy forów przesadzają z dyscypliną w kwestii ochrzanu za pytanie kolejny raz o to samo czy też pilnowania zgodności pytań z tematem. Ale doświadczenie nauczyło mnie, że to jest właściwa droga. Jeśli komuś szczegółowo coś opisujesz i za tydzień ktoś pyta o to samo, za chwilę znów i za chwilę znów, no to przecież już nawet śmieszne nie jest. Ostatnio ktoś zapytał o coś, co opisywałem w poprzednim wpisie, trzy linijki tekstu wyżej. No litości! Do tego opcja "wyszukaj" działa na tym forum znakomicie. Mi świetnie działa w zwykłej nokii.

a mi nie. a jak mam czytac 200 postow z 20 stron to chcialoby ci sie? dlatego takie informacje mozna w tych wikipostach dawac albo linki do najwazniejszych stron. a statystyki postwierdzaja to ze ludzie czytają do 4 strony i glownie 2 ostatnie strony.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:46 
Awatar użytkownika

niebieski
To daj. A potem podaj nam link. Może skorzystamy. A jak nie, to Cię zapytamy i damy Ci burę, jak nie odpowiesz zgodnie z naszymi oczekiwaniami. :-D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie byłoby 20 stron, jakby każdy/a poszukał/a od początku, a nie pytał/a to samo.
Nie zawsze dostaniemy wszystko na tacy. Czasami też trzeba samemu poszukać.
Byłem w Kolumbii 2 tygodnie temu i 99% transportu musiałem poszukać sam (i to nie po angielsku ani po polsku tylko po hiszpańsku) skąd dokąd i za ile jest transport z/do lotniska.

http://www.fly4free.pl/forum/search.php i google i wszystko masz.
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.
Kara uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 17 Lis 2015 16:17 

Hiszpański trudny ale gdy byłem w Grecji to ze wszystkich napisów rozumiałem tylko Coca Cola.
 PM off  

#12 PostWysłany: 17 Lis 2015 16:37 

srebrny
Higflyer napisał(a):
Hiszpański trudny ale gdy byłem w Grecji to ze wszystkich napisów rozumiałem tylko Coca Cola.

Mi lepiej idzie z greckim, może temu, że ma ciekawą gramatykę, a może temu, że często bywam. Z grupą języków hiszpański/portugalski/włoski/francuski (jakkolwiek się ona naukowo nie nazywa) mam problem.

a mi nie. a jak mam czytac 200 postow z 20 stron to chcialoby ci sie? dlatego takie informacje mozna w tych wikipostach dawac albo linki do najwazniejszych stron. a statystyki postwierdzaja to ze ludzie czytają do 4 strony i glownie 2 ostatnie strony.

A ja ostatnio wróciłem do pracy po urlopie, a szef mi mówi, że żeby dostać miesięczną pensję, to muszę poświęcić 21 x 8 godzin. Dramat!
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 17 Lis 2015 16:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Skończcie spamować temat takimi głupimi wywodami, później połowa z tych 42 stron do przejrzenia jest Waszymi mądrościami "upiększona".

#14 PostWysłany: 17 Lis 2015 16:58 

srebrny
I właśnie wtedy można odpalić wyszukiwanie. Tak naprawdę, jedyne co można by usprawnić (ale do należy do firm tworzących szkielety takich forów), to uproszczona wersja do wydruku. Ja jak nie mam czasu szukać, to sobie drukuję cały wątek i przeglądam go np. w drodze do pracy. Tylko że ściągnięcie tego nawet do Worda determinuje zadrukowanie kilkudziesięciu kartek papieru. A gdyby tak się dało samą esencję...
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#15 PostWysłany: 17 Lis 2015 17:43 

obibok napisał(a):

Ужас jak to mówią Bułgarzy. A teraz, Моето Момиче, wyobraź sobie, że komuś chciało się pisać i dodawać takie informacje. A skoro wolałabyś wiki to bardzo proszę, moderatorzy z przyjemnością je opublikują gdzie trzeba. Tylko je zrób.
 PM off  

#16 PostWysłany: 17 Lis 2015 17:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Co do wiki, to jak najbardziej zachęcamy.
Już opisałem większość lotnisk w Kolumbii (tak samo jak i ATH oraz SAW),
a w przyszłości biorę się do napisaniu IST i większość greckich lotnisk.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 17 Lis 2015 18:00 

nic nie wiem o Londynie ani o lotniskach wiec jak mam wiki zrobić? myślcie.. proszę usunąć wszystkie moje posty z tego wątku i ich nie cytować.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 17 Lis 2015 18:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
a jak tam lubię jakie takie osoby jak bohaterka tego wątku się pojawiają z takimi problemami. dla mnie jest to usprawiedliwiona okazja żeby przymknąć trochę oko...i udzielić odpowiedzi :mrgreen:
2 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 17 Lis 2015 18:07 

A jakie dokładnie było pytanie?
 PM off  

#20 PostWysłany: 17 Lis 2015 18:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
wydzielony z tematu Dojazd z/do Luton [LTN]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości