Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Paź 2011 10:49 

Witam,

zrobilem rezerwację korzystając z mojego konta Wizz Xclusive Club dla osoby która nie jest członkiem tego klubu. Fizycznie bede leciał z tą osobą na tym samym rejsie lecz juz na innej rezerwacji. Wiem wiem, dałem ciała, moglem zrobic rezerwacje na dwie osoby z mojego konta i problemu by nie bylo. Ale przez przypadek stalo sie inaczej. Co w takiem przypadku? Czy bilet na tą drugą osobę jest nieważny? Jak mozna rozwiązac ten problem? Ktos wie? Bede bardzo wdzieczny z pomoc!!

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 02 Paź 2011 10:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Hmm, ciekawe jak to zrobiłeś - jeśli haczyk "podróżuję" nie jest zaznaczony, nie można skorzystać w członkostwa w WXC, ale bilet kupić jak najbardziej możesz.
Tyle, że płacisz cenę bez WXC.
Jeśli masz potwierdzoną rezerwację, lot jest ważny na podane nazwiska - chyba, że są jakieś nieregulaminowe wpadki typu dużo błędów w nazwisku, osoby nieletnie bez opieki itp.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Paź 2011 11:22 

Hej Jobi,dzieki za odpowiedz. Rezerwacje robilem juz jakis czas temu i do tego pierwszy raz w zyciu. Czy byl haczyk zaznaczony czy nie, niestety nie pamietam. Ale potwierdzenie i fakture mam wystawiona na druga osobe, czyli wg Ciebie wszystko jest ok? Czyli nie ma rowniez technicznej mozliwosci zrobienia rezerwacji tylko i wylacznie na inna osobę korzystajac z wlasnego konta Exclusive Club?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Paź 2011 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Wg mnie zrobiles rezerwacje na inna osobe, ale nie w cenie xclusive club. Moglo tez byc tak, ze cena w klubie i poza nim byla taka sama.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Paź 2011 12:21 

HON fly4free
Jeśli bilet zostal wystawiony, to nie masz czym sie przejmować. Wszelkie ewentualne luki i błędy systemu (a więc np. to, że wbiło taka a nie inna taryfę nawet dla osoby nie będącej czlonkiem klubu itd. itp.) "obciążają" przewoźnika bo powinien był poprostu nie wystawić biletu. Nie dotyczy to rzecz jasna sytuacji (abstrahując juz od Wizza), gdy ktoś dokonuje rezerwacji wskazując np. że jest seniorem albo rezydentem jakiegoś terytorium i z tego tytułu płaci obniżoną, ale nienależną mu stawkę. Z resztą w takich wypadkach na lotnisku trzeba okazać dokument potwierdzający prawo do znizki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości