Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 20 Sie 2017 22:16 

-- 20 Sie 2017 22:15 --

Tu w tym temacie nie ma i nie wiadomo o co ci chodzi

-- 20 Sie 2017 22:16 --

piekara114 napisał(a):
Nie wiem czy to co mam to jest myRyanair, ale wygląda tak jak wrzucony PrtSc. Nigdzie mi nie pisze myRyanair przeszukałam każdą zakładkę - działam na laptopie jeśli to ma znaczenie.
 PM off  

❗Malta w wersji ✨PREMIUM✨🇲🇹 Loty i luksusowy⭐⭐⭐⭐⭐ hotel za 699 PLN 🤯 ❗Malta w wersji ✨PREMIUM✨🇲🇹 Loty i luksusowy⭐⭐⭐⭐⭐ hotel za 699 PLN 🤯
🇺🇸Majówka pełna słońca Florydy ☀️😍 Miami bezpośrednio PLL LOT od 2325 PLN ✈️🌴 🇺🇸Majówka pełna słońca Florydy ☀️😍 Miami bezpośrednio PLL LOT od 2325 PLN ✈️🌴
#122 PostWysłany: 20 Sie 2017 22:31 

srebrny
@piekara114 Jeśli jesteś zalogowana na swoim koncie to jest tożsame z myRyanair.Po zalogowaniu już nie ma takiego napisu ;) Jedynie jak się logujesz pojawia się np. Wybierz proste rozwiązanie z myRyanair
Oferty specjalne tylko dla Ciebie
Szybsze rezerwacje
Szybsza odprawa
Zapisz wyszukiwania
Dodaj ulubionych towarzyszy podróży
 Profil Relacje PM off
piekara114 lubi ten post.
piekara114 uważa post za pomocny.

#123 PostWysłany: 21 Sie 2017 08:46 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Miriam Dziękuję za wyjaśnienie. Prosto i na temat.
A już się zastanawiałam, czy jak nie mam myR. to mi biletu nieskasują, a już inne rezerwacje zaczynam robić.
Jeszcze raz dzięki.
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#124 PostWysłany: 23 Sie 2017 13:50 

kow napisał(a):
Hej. Przepraszam, że odpisuje po tygodniu, ale zrobiłem sobie wakacje także od internetu:)

Reklamację najpierw napisałem po polsku, ale dostałem maila od Ryanair, że musi być po angielsku. Wysłałem więc w jeżyku angielskim, dołączając zrzut z ekranu potwierdzający zaznaczenie "ptaszka" z rezygnacją z przewalutowania i zaznaczoną właściwą kwotą w złotych polskich. Kilka prostych zdań z żądaniem zwrotu niesłusznie pobranej kwoty (czyli różnicy między kwotą widoczną w momencie płatności i kwotą, którą faktycznie została obciążona karta). Pozytywna odpowiedź przyszła chyba po 3 dniach, a pieniądze były na koncie po następnych kilku dniach (całość zajęła około 10 dni).
Dodam, że później również płaciłem tą kartą na stronie Ryanaira - tym razem już transakcje były właściwie rozliczane.

Dziękuję :-)
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 09 Kwi 2018 09:58 

niebieski
Mam karte RaiffWIzz oczywiscie Ryan stuknał mnie w Euro. Różnica to 2188 zł zamiast 1950 zł :/

Złożyłem reklamacje w Raiffeisenie (na formularzu), szybko bardzo rozpatrzona. Negatywnie. Dolaczylem printscreeny itd. ale odpisali mniej wiecej tak:

"Do rozliczenia otrzymalismy kwote w EURO tj. 493 euro. Rachunek jest w PLN wiec dokonaliśmy przewalutowania po kursie 4,43 - stąd zaksiegowalismy osatecznie 2188. Jesli nie zgadza sie pan z kwota prosze sie kontaktowac z uslugodawca".

Co polecacie teraz zrobic? Odwolywac sie do banku, czy atakowac Ryana?
Czy juz nic?
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 09 Kwi 2018 10:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 581
Kilometry: 896 097
A czy bilety kupowałeś na loty z Polski czy z kraju strefy euro?

#127 PostWysłany: 09 Kwi 2018 10:13 

niebieski
Z Polski, powrotne
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 09 Kwi 2018 10:21 

Niestety jest to "normalne" przy płatności na stronie Ryanair tj. niektóre karty, w tym j/w Raiffeisen rozpoznaje jako nominowane w euro i trzeba przed dokonaniem płatności odhaczyć ptaszka czyli ✓ pod aktywnym linkiem z informacją

Wystarczy zrobić jakąś rezerwację ta kartą i sytuacja się powtórzy po wpisaniu numeru karty

Można próbować w Ryanair przez ich formularz, a nuż
 PM off  

#129 PostWysłany: 09 Kwi 2018 10:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 581
Kilometry: 896 097
@Cooper84 Porusz temat najpierw na czacie, to nic nie kosztuje. Prawdopodobny scenariusz: odpowiedzą ci, że miałeś możliwość wyboru waluty i nie zmieniłeś i zostałeś obciążony w euro; ty odpowiesz że przecież kupowałeś bilety z Polski, wpisałeś nr karty w PLN i nie spodziewałeś się, że z automatu przerzuci ci walutę na euro; oni odpiszą, że nic na to nie mogą poradzić; ty napiszesz, że w takim razie system szwankuje; oni, że w razie czego możesz zgłosić reklamację przez formularz.
Ale nie zaszkodzi sprawdzić.

#130 PostWysłany: 09 Kwi 2018 10:46 

niebieski
Ok, jeszcze sie poboksuje, coz za nieuwage sie placi.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 09 Kwi 2018 10:52 

Kashpir napisał(a):
@Cooper84 Porusz temat najpierw na czacie, to nic nie kosztuje. Prawdopodobny scenariusz: odpowiedzą ci, że miałeś możliwość wyboru waluty i nie zmieniłeś i zostałeś obciążony w euro; ty odpowiesz że przecież kupowałeś bilety z Polski, wpisałeś nr karty w PLN i nie spodziewałeś się, że z automatu przerzuci ci walutę na euro; oni odpiszą, że nic na to nie mogą poradzić; ty napiszesz, że w takim razie system szwankuje; oni, że w razie czego możesz zgłosić reklamację przez formularz.
Ale nie zaszkodzi sprawdzić.

Na czacie to co najwyżej sprawdzą, że taka rezerwacje jest potwierdzona i ma się dobrze, po czym odeślą do formularza

@Cooper84 Fakt, przez nieuwagę........
 PM off
Cooper84 lubi ten post.

#132 PostWysłany: 11 Kwi 2018 21:47 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Miałam taką samą sytuację jesienią, ale PKO BP uznał moją reklamację (po przedłużeniu czasu na jej rozpatrzenie z 30 do 60 dni) i poinformował w piśmie o konieczności pilnowania "ptaszka"
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 19 Kwi 2018 10:49 

niebieski
A ja postanowiłem jeszcze powalczyc u Ryana i udalo sie:

After reviewing your case and your bank statement I wish to confirm that you are entitled to a refund in the amount of PLN 238.38, representing the difference between the price you paid and the actual cost of your booking.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#134 PostWysłany: 08 Sie 2018 15:25 

-- 08 Sie 2018 15:21 --

Witam, chciałbym przedstawić swoją sytuację.

Zamówiłem bilety Warszawa -> Londyn -> Warszawa. Płaciłem kartą MasterCard. Z niej pobrało mi ponad 150zł więcej. Pisałem już jeden mail do Ryanaira, odmówili zwrotu kosztów przewalutowania. Dziś napisałem kolejny mail.

Nie wiem dokąd się zwrócić o to, najgorszy jest problem taki, że kupowałem je dla kogoś, a dopłaciłem ze swojej kieszeni.

Proszę o pomoc

-- 08 Sie 2018 15:25 --

I czy mógłbym prosić o ewentualną treść maila, która miałbym kierować do banku. O ile to ważne, to bank PKO BP.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 08 Sie 2018 18:03 

platynowy
@vancrash zgłoś w banku prośbę o chargeback, wyjaśnij że autoryzowałeś kwotę w PLN a nie w EUR. Załącz odp. na reklamację od Ryanair z odmową zwrotu. PKO BP powinno Ci zwrócić różnicę.

#136 PostWysłany: 09 Sie 2018 14:52 

dziekuję, tak zrobię.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 09 Sie 2018 14:59 

mucha napisał(a):
@vancrash zgłoś w banku prośbę o chargeback, wyjaśnij że autoryzowałeś kwotę w PLN a nie w EUR. Załącz odp. na reklamację od Ryanair z odmową zwrotu. PKO BP powinno Ci zwrócić różnicę.

Dobra wola banku, bo nie ma screenu to potwierdzającego
Oczywiście zapłacił w euro, ale on tego nieświadom tego nie zauważył nie odhaczając ptaszka po kliknięciu w aktywny napis
Oby była wola banku, dla nich to drobne

-
 PM off  

#138 PostWysłany: 18 Wrz 2018 11:46 

Hej,
mam podobną sprawę, z tym że Ryanair nie dotrzymał terminu i nie odpowiedział w ciągu obiecanych 28 dni. W związku z czym reklamację powinno się uznać za zasadną. Rozmawiałam dziś na czacie Ryanaira, ale jedyne co babka mogła zrobić to wysłać ponaglenie do działu zapytań. Napisała, że mam oczekiwać odpowiedzi w ciągu 28 dni. Na moje pytania dotyczące numeru sprawy, nie umiała jej wskazać, tłumacząc się, że nie ma dostępu do takich informacji.

W związku z powyższym, moje pytanie, gdzie mam napisać o zwrot tej kwoty, w związku z niedotrzymaniem terminu odpowiedzi?
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 18 Wrz 2018 11:55 
Awatar użytkownika

srebrny
na Berdyczów?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości