Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Lip 2024 17:50 
Awatar użytkownika

złoty
Miałem przyjemność lecieć z nimi na trasie krajowej i międzykontynentalnej. W obu przypadkach wejście na pokład bardzo sprawne. Na locie do Jeju zajęło to niecałe 20 min (B777), a na locie do Wiednia ok. 40min (B777). Szybko idzie bo mało bagażu jest wnoszone na pokład.

Na krótkim locie na pokładzie tylko serwis z napojami zimnymi (soki, woda, kawa z butelki, alkohol). Dużo miejsca na nogi.

Na dwunastogodzinnym locie trzy posiłki (obiad, w połowie lotu kanapka, a na koniec śniadanie), oraz przez cały lot dostępny bufet. A w nim precle, woda i słodkie napoje.
Na siedzeniu czekał kocyk, poduszka, kapcie oraz szczoteczka z pastą do zębów. Przed posiłkami rozdawali zimne napoje (w tym również alkohol), po posiłku najpierw serwis z kawą, a po nim serwis herbaciany.
Miałem możliwość wyboru posiłku specjalnego i przed każdym podaniem upewniali się czy ja to ja (mimo, że na siedzeniu dodatkowo przykleili nalepkę). Dla ogółu były dania azjatyckie (pasażerowie to głównie azjaci).

Przez cały rejs stewki non stop biegały do pasażerów albo siedziały na posterunku i obserwowały czy ktoś czasem czegoś nie potrzebuje -reagowały natychmiast.

W B777-300ER wyświetlacz szybko reagował na dotyk, szeroko rozbudowana rozrywka pokładowa. Co najważniejsze bardzo dużo miejsca na nogi w klasie ekonomicznej - 33cale oraz szerokie oparcia. Dopasowane zagłówki tak, że nie trzeba używać swojej podusi.
W siedzeniach 50A i J (oba przy oknie) jest jeszcze więcej miejsca bo tu następuje zweżenie samolotu i cały rząd jest pod kątem do rzędu poprzedzającego.

Internetu na pokładzie nie ma.

Ostatnio edytowany przez bim-bam 09 Lip 2024 20:00, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#2 PostWysłany: 09 Lip 2024 18:17 
Awatar użytkownika

złoty
A jaki lf był ?, i jaki koszt lotów na jeju w porównaniu do lc ?
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 09 Lip 2024 18:23 
Awatar użytkownika

złoty
Na Jeju już nie pamiętam bo to było w zeszłym roku ale jakoś ponad dwa razy droższy niż tanimi (tylko te są dostępne na 3 m-ce przed lotem, a KE nawet na rok do przodu). Świadomie wybrałem KE bo chcialem polecieć szerokim kadłubem. Tanie linie latały tylko B737, KE też niektore rejsy realizował wąskim. Kupowałem z pół roku przed lotem czyli jeszcze w 2022r.

Na Jeju lot w obie strony był pełny, z Wiednia też pełny, do Wiednia może z 10 miejsc było wolnych.
kostek966 lubi ten post.
kostek966 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 09 Lip 2024 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 278 325
niebieski
lot krajowy KWJ - CJU do picia tylko soczek
na lotnisku w Gwangju nadałem bagaż i zostawiłem zapalniczkę w rejestrowanym i poszedłem na spacer
kobietka z checkinu po kilkunastu minutach bardzo zadowolona że mnie znalazła (co nie było trudne - w końcu dwójka białych rzucała się w oczy )
i poprosiła na dodatkową, szybką i bezproblemową kontrolę bagażu na zapleczu
co ciekawe przy starcie wszystkie okna musiały być zasłonięte
odprawa online, ale na lotnisku w checkinie dodatkowa kontrola dokumentów - tak jest dla osób z poza Korei
bilety kupowany 3 miesiące wcześniej kosztował 224 zł z bagażem rejestrowanym
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
ona123 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 22 Lip 2024 13:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Korean Air wybiera Boeingi 777X i Boeing 787 do kontynuowania modernizacji i rozbudowy swojej floty

Linia lotnicza zamówiła 20 Boeingów 787-10 i 20 Boeingów 777-9X z opcją na 10 kolejnych 787-10.

https://x.com/anwaviation/status/1815332905071071732
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.

#6 PostWysłany: 05 Maj 2025 15:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nowe zestawy dla dzieci od Korean Air

Załączniki:
korean5.jpg
korean5.jpg [ 131.1 KiB | Obejrzany 413 razy ]
korean4.jpg
korean4.jpg [ 51.93 KiB | Obejrzany 413 razy ]
korean3.jpg
korean3.jpg [ 131.92 KiB | Obejrzany 413 razy ]
korean2.jpg
korean2.jpg [ 142.19 KiB | Obejrzany 413 razy ]
korean1.jpg
korean1.jpg [ 250.31 KiB | Obejrzany 413 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości