Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Paź 2014 09:26 

Witam,

Czy mógłby ktoś polecić mi jakąś wypożyczalnię na dzisiaj (03.10 23:00) do niedzieli (05.10 16:00) na lotnisku w Charleroi (CRL)? Dodatkowo prosiłbym o informację jak najlepiej się zabezpieczyć przed dziwnymi dodatkowymi kosztami oraz ile może wynosić kaucja (ograniczone środki). Z góry dziękuję za pomoc :)

Póki co znalazłem ofertę z Sixt za 455zł (108,97€) w gołym pakiecie i nie wiem czy to jest finalna cena czy trzeba coś doliczać.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️ Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️
Wycieczka na Cypr za 999 PLN 🌴 Loty + 5* Radisson Beach Resort 😎 Wycieczka na Cypr za 999 PLN 🌴 Loty + 5* Radisson Beach Resort 😎
#2 PostWysłany: 03 Paź 2014 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Ja mam zarezerwowany samochód w Charleroi za 2 tygodnie. Rezerwowałem przez argusa (przekierowanie z kayak.pl) będę miał auto z Europcara. Za podobny okres wynajmu płaciłem około 85€, na razie z udziałem własnym 600€, ale pewnie wykupię pełne ubezpieczenie na miejscu (15€/dzień).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lis 2015 10:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy ktoś wypożyczał kiedyś samochód z zamiarem wyjazdu nim poza granice Belgii, chodzi mi o podróż do Luksemburga, w ogólnych warunkach umowy jest zapis, że należy o tym poinformować i czasem potrzebna będzie opłata dodatkowa, jednak nigdzie nie mogę znaleźć info ile wyniesie taka ewentualna dopłata?

Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Lis 2015 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
kubus571 napisał(a):
Czy ktoś wypożyczał kiedyś samochód z zamiarem wyjazdu nim poza granice Belgii, chodzi mi o podróż do Luksemburga, w ogólnych warunkach umowy jest zapis, że należy o tym poinformować i czasem potrzebna będzie opłata dodatkowa, jednak nigdzie nie mogę znaleźć info ile wyniesie taka ewentualna dopłata?

We wrześniu wypożyczałem samochód na lotnisku w Charleroi w Budget - poniżej zapis z warunków umowy jakie otrzymałem:

"Taking your vehicle outside the country:
You can take the vehicle out of the country of rental, free of charge."
 Profil Relacje PM off
kubus571 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 16 Lis 2015 11:56 
Awatar użytkownika

srebrny
W Hertz spokojnie można wyjeżdzać do Lux i Holandii bez żadnych opłat. Robiłem już tak 2 razy.
Aleksandra_Ka lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 16 Lis 2015 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
W Europcar / Alamo również nie miałem żadnych dopłat za wyjazd do Luksemburga.
 Profil Relacje PM off
kubus571 uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 28 Cze 2016 14:27 

niebieski
wypożyczaliśmy auto w hertz`u przez stronę polska, spóźniliśmy się przy zwrocie o 2h z oddaniem . Wg taryfikatora powinni nam naliczyć 11,50 euro za Opłaty za Późniejszy Zwrot po za tym nie wiem jak to wygląda od strony rozliczenia względem opóźnienia w zwrocie bo finalnie okazało się ze ściągnęli z karty 2x tyle ile wychodziło z rezerwacji (prawdopodobnie system zmienił taryfę rozliczeniowa)
Hertz Polska wysyłało reklamacje do Belgi i twierdzi ze maja 3tyg na odpowiedz.
czy ktoś z was miał taki przypadek ?
czy jest szansa ze uwzględnia reklamacje i rozlicza wynajem wg taryfy z rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Lip 2016 16:49 

niebieski
ok, sprawa rozwiązała się w ten sposób ze przyjęli reklamacje i nalicza jedynie 15 euro za spóźniony zwrot a reszta zostanie zwrócona na konto
wiec chyba dobrze to świadczy o Hertzu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość