Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: roomertravel
#41 PostWysłany: 04 Gru 2014 12:58 

Loty: 471
Kilometry: 702 532
złoty
limaK napisał(a):
50 dolców ma być zapłacone, czy przed zniżką wystarczy?

przed znizka mialem do zaplaty 58$, znizka zaskoczyla, zaplacilem 33$. jednak kasa na koncie,z ktorego bylo polecenie tak szybko sie nie naliczyla. wymienilem pare maili w ciagu 48h i ostatecznie dodatkowe 25$ sie pojawilo. nie wiem jednak czy wynikalo to z z mojej korespondecji czy moze opoznienia w procedurze zatwierdzania tego extra bonusu.

Ostatnio edytowany przez goldziak., 04 Gru 2014 13:03, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#42 PostWysłany: 04 Gru 2014 12:59 

niebieski
Zdaje się, iż dokonali zmiany T&C i teraz przynajmniej 50$ musi być do zapłaty...
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 04 Gru 2014 13:06 
Awatar użytkownika

niebieski
To jeżeli zmienili teraz warunki to ten bonus 25$ jest mało atrakcyjny w stosunku do ofert innych serwisów
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 04 Gru 2014 14:10 

srebrny
lukas63 napisał(a):
To jeżeli zmienili teraz warunki to ten bonus 25$ jest mało atrakcyjny w stosunku do ofert innych serwisów

Jakie inne serwisy z bonusami polecasz? Poza Booking z Aklamio.

#45 PostWysłany: 04 Gru 2014 17:34 

Z tego co widzę podnieśli próg minimalnej rezerwacji do $100 (albo mi coś przestało działać)..
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 04 Gru 2014 18:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Arekkk napisał(a):
lukas63 napisał(a):

Jakie inne serwisy z bonusami polecasz? Poza Booking z Aklamio.

W stosunku do innych ofert ale też tych co były oferowane w przeszłości - z takimi wymaganiami jak teraz i w stosunku do ich cen standardowych za dużo się nie oszczędza
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 04 Gru 2014 18:49 

niebieski
dla mnie ten portal to ściema / dzwonienie/oddzwanianie/ co to za praktyka ? ....zmiana warunków kodu to niepoważne teraz zwiększyli kwotę minimimalną dla użycia kodu mimo że wielu posiada 25 USD przy min 50 USD ale już nie działa :) zwiększyli na 100 USD - dziwny jest ten portal , szef z Izraela, działają od tego roku w momencie płatności nie pojawia się zielona kłódka szyfrowanej płatności
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 04 Gru 2014 22:22 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
No to kaszanka teraz, mi też 100 się pokazuje... powinno być bez minimum, a jak było to już te 50 dolarów. Sto to przesada... :(
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 05 Gru 2014 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
MUC2014 napisał(a):
w momencie płatności nie pojawia się zielona kłódka szyfrowanej płatności

serio?? I ktokolwiek tam płaci??
Skoro nie mają nawet HTTPS skonfigurowanego, to aż się boję zapytać, jaki bałagan mają na dostepie do serwera ...
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 06 Gru 2014 01:20 

niebieski
OSTRZEGAM !!!!!!!!!!!! - ten portal to wg. mnie mega ściema na maxa - wyłudzili nasze dane - zmienili warunki w ciągu tygodnia z min. 50 usd na 100 usd - uważajcie! maja za to bezpłatny dostęp do wszystkich danych naszych - jakieś oddzwanianie / dzwonienie jakaś ściema - nie odpisują na emaile ! czekam 3 dni na odpowiedż - osoby którym poleciłem ten portal mają to samo a ja wychodzę na idiotę i przepraszam - ale ten ŁAŃCUSZEK okazuje się ściemą na maxa - rozmawiałem 2 dni temu z nimi mega opryskliwy ledwo angielsko języczny manager stwierdził że MIMO BLOKADY ŚRODKOW JAK mi się nie podoba że od 2 dni nie mam potwierdzenia to mam usunąć konto ! i że mi zwrócą pieniadzę do 14 dni a ja do niego że zawarłem umowę z potwierdzeniem do 24 h. a on do mnie - czy mam jeszcze jakiś problem ? a ja tak mam blokadę i nie mam rezerwacji i się rozłączył - CO TO ZA FIRMA KRZAK ? WAŻNE co powtarzam - w momencie wpisywania danych karty płatność nie posiada tzw szyfrowanego bezpiecznego symbolu płatności .....TZW ZIELONEJ KŁÓDKI w pasku strony ....... pewnie utopiłem kasę , ale cóż trudno
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 06 Gru 2014 01:34 
Site Admin
Awatar użytkownika

Nie wiem jak u Was, ale sprawdziłem teraz na telefonie roomertravel.com, wybrałem dowolną transakcje (pierwszy lepszy pokój), to certyfikat https był w momencie wpisywania danych karty...
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 06 Gru 2014 15:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Veni, vidi, vici. Jestem w hotelu w Budapeszcie który został zarezerwowany przez roometravel, i nie było żadnego problemu ;)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 07 Gru 2014 00:00 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
MUC2014 napisał(a):
OSTRZEGAM !!!!!!!!!!!! - ten portal to wg. mnie mega ściema na maxa - wyłudzili nasze dane - zmienili warunki w ciągu tygodnia z min. 50 usd na 100 usd - uważajcie! maja za to bezpłatny dostęp do wszystkich danych naszych - jakieś oddzwanianie / dzwonienie jakaś ściema - nie odpisują na emaile ! czekam 3 dni na odpowiedż - osoby którym poleciłem ten portal mają to samo a ja wychodzę na idiotę i przepraszam - ale ten ŁAŃCUSZEK okazuje się ściemą na maxa - rozmawiałem 2 dni temu z nimi mega opryskliwy ledwo angielsko języczny manager stwierdził że MIMO BLOKADY ŚRODKOW JAK mi się nie podoba że od 2 dni nie mam potwierdzenia to mam usunąć konto ! i że mi zwrócą pieniadzę do 14 dni a ja do niego że zawarłem umowę z potwierdzeniem do 24 h. a on do mnie - czy mam jeszcze jakiś problem ? a ja tak mam blokadę i nie mam rezerwacji i się rozłączył - CO TO ZA FIRMA KRZAK ? WAŻNE co powtarzam - w momencie wpisywania danych karty płatność nie posiada tzw szyfrowanego bezpiecznego symbolu płatności .....TZW ZIELONEJ KŁÓDKI w pasku strony ....... pewnie utopiłem kasę , ale cóż trudno

Nie obraź się, ale komentarz jak na onecie :) Wykrzykniki, wielkie litery, mnóstwo mocnych słów, niewiele treści. Nie mam żadnego interesu w tym aby stawać po stronie portalu, ale ja widzę szyfrowane połączenie przy rezerwacji hotelu i mi support odpowiedział na moje pytanie w ciągu kilku godzin. Rozumiem Twoją irytację ze względu na zablokowane środki, ale jeśli rozmawiałeś na infolinii w takim tonie, w jakim napisałeś ten komentarz, to może dlatego nie poszło najlepiej? :)

Ja tydzień temu sprzedałem na portalu rezerwację, z której nie mogłem skorzystać i teraz czekam na wypłatę na Paypal. Zgodnie z informacją od supportu wypłaty mają miejsce 10 dni po dacie wymeldowania się gościa z hotelu, więc jeszcze kilka dni mi zostało, żeby sprawdzić, czy portal to ściema, czy nie :)
Wolny lubi ten post.

#54 PostWysłany: 07 Gru 2014 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
niebieski
Serwis do bani, to przyznam, ale tak trudno podejść do tego zdroworozsądkowo?
Kłódeczka jest, ale nie zielona. Można wejść i zobaczyć ;) Jest informacja, że część strony może nie być chroniona, ale w polu wpisywania danych jest z kolei informacja, że dane są szyfrowane kluczem o długości 256 bitów. Serwis istnieje od jakichś dwóch lat i działa globalnie, więc parę tysięcy osób już na pewno by stało pod siedzibą i paliło opony, gdyby oszukiwali.
Natomiast na prawdę blokują środki za niezrealizowane środki i o tym już parę osób pisało. Dlatego sam już z ich usług nie skorzystam. Jednak blokada środków to nie dokonanie transakcji. Przy każdej próbie płatności kartą środki są automatycznie blokowane, jak transakcja się nie udała to środki wracają. Mi wróciły po tygodniu.
Na maile odpisują po paru godzinach, ale nie używałem caps locka i wykrzykników ;)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 07 Gru 2014 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Polityka blokad, taka sama jak na airbnb. Tylko nieco dziwne, że robią to przy rezerwacjach hotelowych. W hotelach przecież żaden host pokoi nie zatwierdza, one po prostu tam wolne są, albo jest komplet. Widać, specyficzny pośrednik ;)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 08 Gru 2014 01:18 

Loty: 19
Kilometry: 23 746
Z tego co zrozumiałem czytając na ich stronie mają 24 godziny na potwierdzenie płatności. Czy to się zgadza? + Czy jeżeli nie potwierdzili w ciągu 24h (i do teraz jest nie potwierdzone) czy mogę "spamować" do banku celem użycia usług Chargeback?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 08 Gru 2014 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
niebieski
Ale po co od razu chargeback? Przecież kasa sama się odblokuje. Możesz napisać do nich najpierw. A co do dostępności pokoi w rommertravel to nie trafiłem na żaden wolny, a próbowałem rezerwować w dużych hotelach poza sezonem, więc nie podejrzewam tutaj rzeczywistego wyprzedania pokoi. Po moim mailu do nich hotele, które próbowałem zarezerwować przestały być w ogóle dostępne. Możliwe, że wcześniej zapełniały tylko miejsce i miały ładnie wyglądać.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 08 Gru 2014 11:13 

Ja mam cztery rezerwacje i wszystkie z uzyciem kodow.W trzech przypadkach byl telefon kontrolny a w jednym potwierdzenie po godzinie przyszlo bez telefonu.Noclegi dopiero w maju.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 08 Gru 2014 11:21 

niebieski
Wolny napisał(a):
Ale po co od razu chargeback? Przecież kasa sama się odblokuje. Możesz napisać do nich najpierw. A co do dostępności pokoi w rommertravel to nie trafiłem na żaden wolny, a próbowałem rezerwować w dużych hotelach poza sezonem, więc nie podejrzewam tutaj rzeczywistego wyprzedania pokoi. Po moim mailu do nich hotele, które próbowałem zarezerwować przestały być w ogóle dostępne. Możliwe, że wcześniej zapełniały tylko miejsce i miały ładnie wyglądać.

nie zgodzę się z Tobą nie odpisują na e-maile w ciągu 24 h. czekam 4-ty dzień a mam potwierdzenie odczytania przez nich , mojej koleżance pobrali kasę w poniedziałek - REZERWACJA " W TRAKCIE PROCESU " zadzwoniła w środę do nich co się dzieje obiecywali że wyjaśnią sprawę do końca dnia , jest poniedziałek i nie mam odpowiedzi , a koleżanka ma blokadę kasy od 6 dni i nie zna do tej pory statusu rezerwacji , nie ma potwierdzenia .... widmo , ile można dzwonić w jednej sprawie albo jest rezerwacja albo nie ma a nie jakieś nieprofesjonalne pochody,wysyła się anulacje zwraca kasę i po temacie . Jest tyle sygnałów że portal jest " dziwny " a nadal polecany jest w łańcuszku z czego połowa osób nie wie że zmieniono wszystkim warunki kodu podwyższając kwotę minimalną z 50 USD na 100 USD... do innych komentujących : ja piszę o swoich doświadczeniach a nie oceniam innych i mam prawo wyrażać swoje opinie na temat tego portalu , od lat są różne łańcuszki ale tego typu firmy nie było nigdy - porównujecie ten portal do travelpony to chyba pomyłka , w travelpony nigdy nie było jakiegoś czekania na potwierdzenie do 24 h. który i tak nie jest przestrzegany , po pobraniu danych w ciągu 2-3 sekund pojawiało się potwierdzenie rezerwacji bez jakiegoś dzwonienia / oddzwaniania , czekania dniami na potwierdzenie
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 08 Gru 2014 15:46 

Loty: 19
Kilometry: 23 746
Zapłaciłem, ale stwierdzam po komentarzach na forum, że nie chcę mieć nic wspólnego z tym portalem. Napiszę maila z prośbą o zwrot, zaznaczając że jak nie odpowiedzą w ciągu 48h to będę chargebackować. Dlaczego? Bo roomer zostanioe dodatkowo obciążony kosztami procedury, a nie podoba mi się ich podejście do sprawy. Jeżeli nie są w stanie potwierdzić w 24 (nawet 48) mogliby mnie o tym poinformować i inaczej by sprawa wyglądała.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości