Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: roomertravel
#21 PostWysłany: 30 Lis 2014 13:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

U mnie beż problemu. Zrobiłem rezerwacje na hotel w Budapeszcie, tylko raz pobrali mi kasę z karty, i hotel potwierdził moją rezerwację ;)
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#22 PostWysłany: 30 Lis 2014 13:35 

Loty: 70
Kilometry: 167 826
Przy korzystaniu z serwisów typu roomer czy travelpony polecam zawsze napisać bezpośrednio do hotelu żeby potwierdzili rezerwację, oraz że płatność została już dokonana - wtedy mamy pewność, że wszystko jest ok.
Sam parokrotnie korzystałem już z tych serwisów, zawsze piszę do hotelu i póki co dostaję potwierdzenia, że jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 30 Lis 2014 15:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś dostał już na swoje konto środki z polecenia? Rezerwacja dwa dni temu, po rabacie 31$, potwierdzona, a na koncie 'wyżej' nadal się nic nie pojawiło.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Lis 2014 16:07 

Dwie rezerwacje - dwa telefony - dwa potwierdzenia

Dzwonią, więc tak jak wcześniej pisano - trzeba podać prawidłowy numer. Oprócz tego były pytania o adres e-mail, nazwisko, 4 ostatnie cyfry karty płatniczej, nazwę hotelu i datę pobytu. Jednak nie jest to regułą, bo do znajomego nie dzwonili a potwierdzenie dostał. Wydaje się, że portal w porządku.
 PM off
JIK uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 30 Lis 2014 17:46 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
Jestem wlasnie druga dobe w hotelu, zarezerwowanym na Roomerze z uzyciem kodu. Wszystko bez problemow, w recepcji uszlyszalem ze pokoj oplacony, do doplaty mam tylko podatek miejski, czego bylem swiadomy. Zatem polecam wszystkim ten serwis.

#26 PostWysłany: 30 Lis 2014 17:52 

srebrny
Anonymous napisał(a):

Dzwonią, więc tak jak wcześniej pisano - trzeba podać prawidłowy numer. Oprócz tego były pytania o adres e-mail, nazwisko, 4 ostatnie cyfry karty płatniczej, nazwę hotelu i datę pobytu. Jednak nie jest to regułą, bo do znajomego nie dzwonili a potwierdzenie dostał. Wydaje się, że portal w porządku.

Miałeś 2 rezerwacje na jedną osobę, czy na dwie? Z wykorzystaniem USD z polecenia?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 30 Lis 2014 18:02 

niebieski
J29 napisał(a):
Jestem wlasnie druga dobe w hotelu, zarezerwowanym na Roomerze z uzyciem kodu. Wszystko bez problemow, w recepcji uszlyszalem ze pokoj oplacony, do doplaty mam tylko podatek miejski, czego bylem swiadomy. Zatem polecam wszystkim ten serwis.

W kazdym miescie jest ten podatek miejski??Mam rezerwacje na noc w Singapurze przez Roomer.

#28 PostWysłany: 30 Lis 2014 18:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie na każdym. W Singapurze np. nie ma ;)
 Profil Relacje PM off
lukste9 uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 30 Lis 2014 20:10 
Awatar użytkownika

to ja mam jeszcze jedno pytanie,

czy osoba wykorzystująca kod polecający poprzednika powinna w tym samym momencie rezerwować hotel?

bo ja zrozumiałam to tak, że "biorę" referala w momencie gdy już chcę rezerwować,
wtedy ja dostaję zniżkę,
i "chwilę" później właściciel referala dostaje swoją "dolę"

czy po prostu bierze się referala ot tak, do założenia konta??

#30 PostWysłany: 30 Lis 2014 20:40 

Misiatek napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Miałeś 2 rezerwacje na jedną osobę, czy na dwie? Z wykorzystaniem USD z polecenia?

Miałem rezerwacje na dwie różne osoby. Pani która dzwoniła zorientowała się o co chodzi i sam jej powiedziałem, że 5 min temu dzwoniła do mnie w celu potwierdzenia noclegu na jedną osobę a teraz potwierdzam moją rezerwację. Wszystko jest raczej zgodnie z regulaminem więc nie miała żadnych przeciwwskazań i po chwili na mailu było potwierdzenie.

@100krotka

Wykorzystujesz polecenie tylko do rejestracji na roomertravel i w tym momencie dostajesz 25$. Kiedy je wykorzystasz to Twoja sprawa... Osoba polecająca dostaje swoje 25$ jeśli Ty zrobisz rezerwację za minimum 50$
 PM off  

#31 PostWysłany: 30 Lis 2014 21:56 

srebrny
Czy tam są tylko rezerwacje przedpłacone bez możliwości anulowania?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 03 Gru 2014 13:49 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja właśnie wróciłem z wyprawy, 29.11 tak jak pisałem podjazd do hostelu bezproblemowy, wszystko było ok wklepane, Berlin ze śniadaniem 3 os/33$, 30 min od lotniska (Seestr.) - dla mnie bomba :D

W drugą stronę postanowiłem sprawdzić jak to działa jako last minute - zarezerwowałem dzień wcześniej (nasz czas ok. 16, więc w USA już noc), trochę były nerwy, bo przed lotem MAD-TXL nadal nie ma telefonu, ale tuż po odprawie w check-in dostaję ten telefon z kierunkowym +1, wszystko potwierdzone i w razie problemów przy check in dzwonić od razu do nich, będą sprawę z hotelem ewentualnie wyjaśniać. W moim przypadku ląduje w hotelu 4h później, wszystko jest w systemie ok :) polecam :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 03 Gru 2014 13:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Do mnie to nikt nie dzwonił z US, ale nocleg jest potwierdzony od hotelu ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 03 Gru 2014 14:12 

niebieski
Do mnie tez nie dzwonili ,a potwierdzenie dostalem na maila.Najpierw mail , ze w przeciagu 24h bedzie potwierdzenie.Nastepnego dnia akceptacja rezerwacji:)

#35 PostWysłany: 03 Gru 2014 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
michzak napisał(a):
(nasz czas ok. 16, więc w USA już noc)

W Warszawie 16.00 - to w Nowym Jorku do pracy docierają, a w San Francisco śpią jeszcze.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 03 Gru 2014 21:47 

niebieski
trochę mi wszystko śmierdzi , ściemą na maxa - szef portalu z Izraela , portal założony 2014 , dzwonienie / oddzwanianie , żaden portal tego nie robi i przepytywania numer karty , każdy z nas korzystał z różnych portali ale nie było jaj typu że po podaniu danych karty ktoś oddzwania by potwierdzić do 24 godzin ....w XXI wieku z Ameryki :) powstał chyba łańcuszek złudzeń...... ale to wyłącznie moja opinia - jak można po podaniu danych karty nie mieć potwierdzenia żadnego i czekać na wyrok do 24 godzin niby , przecież to śmierdzi ściemą
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 03 Gru 2014 22:06 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
niebieski
Ja się już trzymam od roomertravel z daleka po zablokowaniu przez nich kwoty za dwie nieudane rezerwacje. Napisałem do nich maila, od razu dostałem odpowiedź że zwracają i potrwa to 3-7 dni w zależności od banku. Teraz mija 6 dzień, mam karty w dwóch bankach i dalej nic. Miałem też nieudaną transakcję na lastimunte.com i kwota po dwóch dniach wróciła na konto. Nie jest poważnym blokowanie pieniędzy klientów za rezerwacje której się nie jest w stanie zrealizować. Poczekam do zwrotu kasy i zrobię im "reklamę" na facebooku ;)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 04 Gru 2014 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Anonymous napisał(a):
Wykorzystujesz polecenie tylko do rejestracji na roomertravel i w tym momencie dostajesz 25$. Kiedy je wykorzystasz to Twoja sprawa... Osoba polecająca dostaje swoje 25$ jeśli Ty zrobisz rezerwację za minimum 50$

50 dolców ma być zapłacone, czy przed zniżką wystarczy?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 04 Gru 2014 12:07 
Awatar użytkownika

niebieski
50$ musi być zapłacone oprócz zniżki. Przejechałem się na tym wczoraj : (
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 04 Gru 2014 12:41 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja zapłaciłem 33$ po zniżce (koszt rezerwacji 49$+9$ manipulacyjnej opłaty) i wydaje się być wszystko ok...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 87 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości