Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Stade de Marrakech
#1 PostWysłany: 03 Sty 2018 08:59 
Awatar użytkownika

Witam, planuje wybrać się na mecz Marrakech - Wydad (08.01.2018 g. 20:00) i zobaczyć stadion.
Czy ktoś orientuje się jak wygląda kwestia transportu z centrum miasta i zakupu biletów?
 Relacje PM off  

Temat postu: Re: Stade de Marrakech
#2 PostWysłany: 03 Sty 2018 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Sam kiedyś planowałem się tam wybrać, ale w końcu wyjazd nie doszedł do skutku. Na sam stadion kominukacja publiczna nie dociera, ale można wziąć podmiejski autobus 36 z głównego dworca (Gare routière) do Belaagid i wysiąść po minięciu mostu (przystanek Dar Dmana). Stamtąd pieszo na stadion będzie około 1,5 km. Trasa autobusu tutaj:
http://www.alsa.ma/fr/marrakech/itineraire-per-urbain
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Sty 2018 10:07 
Awatar użytkownika

Dzieki bardzo :)
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lut 2018 21:56 

Loty: 107
Kilometry: 135 181
I jak, byłeś na meczu? Za 2 tyg. też planuję skoczyć na mecz. Będę wdzięczny za wskazówki :)

#5 PostWysłany: 22 Lut 2018 17:52 

ile mniej wiecej bilet kosztuje na mecz? tez mam zamiar sie wybrac w marcu
 Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lut 2018 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 485
Kilometry: 862 651
złoty
Ja się może wybiorę na Marrakesz - Raja w tą niedzielę. @Joozek25 wybierasz się? Znalazłem, że jeździ tam L38 prawie pod sam stadion. Może się ktoś podzielić doświadczeniami jeśli chodzi o dojazd, kupno biletu i atmosferę na meczu?

@Petra kupiłem na Wydad-Mazembe za niecałe 12 PLN przez neta
 Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Lut 2018 10:39 

W końcu nie poszedłem na mecz. Po rozmowach z miejscowymi, którzy od paru lat niezbyt tłumnie chodzą na mecze Kawkabu i nawet Raja ich nie zmobilizowała, postanowiłem inaczej wykorzystać czas. W centrum sporo kiboli z Casablanki chodziło w klubowych barwach. Żadnej agresji nie zaobserwowałem. Taxi zażyczyło sobie 150 dirham w jedną stronę, a byłem sam. Gdybym wcześniej odczytał Twój post pewnie byśmy razem pojechali autobusem, który wyczaiłeś. No nic, w przyszłości pozostaje mi zrealizować jedno z moich futbolowych marzeń czyli derby Casablanki. Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Joozek25, 27 Lut 2018 13:48, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Lut 2018 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 535 917
platynowy
czasem coś się jednak dzieje ;)

https://www.moroccoworldnews.com/2018/0 ... vandalism/

Image
 Relacje PM off
marcin.krakow lubi ten post.

#9 PostWysłany: 27 Lut 2018 13:37 
Awatar użytkownika

złoty
Byłem. 5000 kibiców Raji, atmosfera mistrzostwo świata oraz kilkukrotne wygonienie policji ze stadionu. Miejscowych kibiców jakieś 600-800 coś tam śpiewali ale nie poświęciłem im więcej uwagi niż 3 minuty kiedy rzucali się krzesłami oraz kiedy wywiesili nielegalną flagę.
W pociągu Casablanca-Marrakesz poznałem paru kibiców jadących na mecz, umowiłem się z nim później na mieście i pojechaliśmy taryfą z samego centrum za 80MAD (na 4 osoby).
Powrót dramat; autobusy nie jeździły, taryfy wszystkie zajęte przez kibiców. Pogodziłem się z powrotem z buta 11km, ale w końcu wsiadłem do jakiegoś auta z hasłem że ma mnie podrzucić do miasta.

Bilety kosztują 30 MAD i kupuje się je w blaszanej budzie przy ogrodzeniu terenu wkoło stadionu. Przy tylu osobach był mega haos ale miejscowe koniki sprzedawały bilety po 50 MAD i tak też bilet zakupiłem.

Dzień wcześniej byłem na Wydad-Mazembe oraz na fecie na mieście z okazji zdobycia Superpucharu Afryki. Klimat nie do podrobienia, porównywalny z Belgradem.

Dla zobrazowania: w Marrakeszu było tak

tylko że pod dachem co potęgowało efekt :shock:

Ostatnio edytowany przez marcin.krakow 27 Lut 2018 14:12, edytowano w sumie 5 razy
 Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 27 Lut 2018 13:50 

Bardzo sprawnie sobie poradziłeś! A ja teraz zacząłem żałować, że nie wybrałem się na mecz

#11 PostWysłany: 27 Lut 2018 20:54 

Loty: 150
Kilometry: 246 868
Też byłem ze znajomymi na tym meczu. Atmosfera kapitalna, doping pierwsza klasa, szkoda że kibice Raja swoją górną trybunę dosłownie wymietli z krzesełek ;)
Weszliśmy na mecz za darmo - spytaliśmy się jakiegoś gościa, gdzie kupić bilety, on zaprowadził nas do bramek, coś powiedział ochroniarzom i wpuścili nas, jak gdyby nigdy nic ;)
 Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Lut 2018 22:11 
Awatar użytkownika

złoty
Ochrona tam sama upycha kibiców po 3 na jednym bilecie, bo tyle tych przecinków się zmieści na raz do kołowrotka. A druga sprawa, że ja też ominąłem wszystkie kontrole i kolejki, kiedy miejscowi mówili, że to "turysta". Jednak bilet do kolekcji wolałem mieć.
 Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Paź 2018 18:22 
Awatar użytkownika

Klimat na meczu orientalny. Stadion jest dosc daleko poza miastem, wiec trzeba sobie wczesniej zaplanowac transport.
Poziom pilkarski slaby (taka nasza 1 liga). Dodam, ze warto sobie zabrac cos do jedzenia, bo w czasie meczu nie dziala zadna gastronomia.
W czasie przerwy kibice namietnie oddaja sie modlom :twisted:
 Relacje PM off  

[ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości