Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sty 2012 13:33 

Z mojego dowiadczenia wynika ze na terminy typowo letnie na kierunkach turystycznych najbardziej oplaca sie kupowac first minute. Zastanawiam sie dlaczego Easyjet I Wizzair wymagaja podania dokladnej daty urodzenia dziecka? Dziecko jeszcze sie nie urodzilo, a jeszcze znosne ceny biletow sa wlasnie teraz. Czy mozna potem takie go niemowlaka dopisac? Taryfa jest stala, niemowlak podrozuje na kolanach doroslego, ale jak to zrobic?
 Profil Relacje PM off  

Boże Narodzenie (i nie tylko) w Tajlandii lub Wietnamie 😲😍 Loty z Warszawy od 2147 PLN Boże Narodzenie (i nie tylko) w Tajlandii lub Wietnamie 😲😍 Loty z Warszawy od 2147 PLN
Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 03 Sty 2012 15:37 

Do rezerwacji nie potrzebujesz daty urodzenia, tą wpisujesz dopiero przy odprawie online. Przy rezerwacji podajesz imię i nazwisko, więc już teraz musisz ustalić płeć i imię dziecka :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Sty 2012 15:43 

tak jest tylko w Ryanair, gdzie jeden bilet juz kupilam, wpisalam imie i nazwisko i ile miesiecy w dniu wylotu ma dziecko, wizzair i easyjet prosza o date urodzenia przy kupnie biletu, sprawdzalam dwa razy:(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Sty 2012 17:17 

Ja bym wpisał planowaną datę urodzenia dziecka, bo ta data, na tym etapie, jest potrzebna do weryfikacji czy to na pewno infant. Potem, przy odprawie online lub przez telecentrum zmienił datę urodzenia. Płatna jest zmiana trasy lub zmiana osoby, nigdzie nie mowy o opłacie za zmianę daty urodzenia. A da się w tym formularzu wybrać przyszłą datę?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Sty 2012 17:48 

dzieki za info:) Tak, da sie wpisac date urodzenia do przodu. Mam nadzieje, ze przy odprawie nie pokaze sie ta domyslna data urodzenia bez mozliwosci jej zmiany (szary kolor). Zadzwonie jeszcze na infolinie, a niech strace...(mam nadzieje ze nie bede mnie trzymac 10 min-bo ten cennik za infolinie to cyrk).
ps- keszcze taka ciekawostka, moze komus sie przyda: jesli dokupujemy bilet dla dziecka (2-14 lat) to dokupujemy bilet jak dla doroslego, a potem przez inforlinie laczymy te dwie rezerwacje (dziecko nie moze podrozowac solo, ale cena biletu jest taka sama wiec to ma sens). Zapytam ich jak dokupic bilet dla niemowlaka.
Pzd
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości